ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΕΠΣΗ: Το σύστημα διεξαγωγής της Α' κατηγορίας

Από την ΕΠΣ Ημαθίας ανακοινώθηκε η νέα τροποποιημένη προκήρυξη των πρωταθλημάτων και το αναλυτικό σύστημα διεξαγωγής της Α' κατηγορίας.

Όπως αναφέρει η τροποποιημένη προκήρυξη:

Σχετικά με τον αριθμό των ομάδων, τον τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων και τον καθορισμό των ομάδων που θα προβιβαστούν ή θα υποβιβαστούν μετά την ολοκλήρωση τους, για καθεμιά από τις τρεις κατηγορίες της Ε.Π.Σ. Ημαθίας ισχύουν τα εξής:

Α΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία

Το πρωτάθλημα διεξάγεται σε ΕΝΑΝ (1) όμιλο των ΕΝΤΕΚΑ (11) ομάδων, και ειδικότερα σε ΔΥΟ (2) φάσεις, ήτοι στην κανονική περίοδο και στη φάση των play-off και play-out, με τον παρακάτω τρόπο:

κανονική περίοδος

α. Ολοκληρώνονται οι διπλοί αγώνες (α΄ και β΄ γύρος) και σε περίπτωση ισοβάθμησης ομάδων, προκειμένου για θέσεις που δίνουν δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες των επόμενων φάσεων (play-off και play-out), κατά τα ανωτέρω, ισχύουν τα κριτήρια που θέτει ο Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου, όπως περιγράφονται και στο άρθρο 22 της παρούσας προκήρυξης.

Έτσι, οριστικοποιείται η κατάταξη των ομάδων από την 1η μέχρι και την 11η θέση (κανονική περίοδος).

β. Όλες οι ομάδες ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ στη διαδικασία των play-off και των play-out.

Για τους αγώνες play-off και play-out της Α΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας ισχύουν τα εξής:

α. Οι συμμετέχουσες ομάδες αγωνίζονται σε ένα μίνι πρωτάθλημα ΟΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ.

β. Στο εν λόγω μίνι πρωτάθλημα οι συμμετέχουσες ομάδες ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ το σύνολο των βαθμών, καθώς και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία (τέρματα, διαφορά τερμάτων κτλ), που συγκέντρωσαν κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος.

γ. Το πρόγραμμα και η σειρά των αγώνων θα καθοριστεί μετά από δημόσια κλήρωση, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος.

Ειδικότερα:

play-off

α. Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις από την 1η μέχρι και την 4η της βαθμολογίας στην κανονική περίοδο συμμετέχουν στη διαδικασία των play-off.

β. Τα play-off διεξάγονται σε ΔΥΟ (2) γύρους, ήτοι ΕΞΙ (6) συνολικά αγωνιστικές.

γ. Περιορισμός σχετικά με την έδρα των αγώνων δεν υφίσταται για τα play-off, καθώς σε αυτά οι συμμετέχουσες ομάδες αγωνίζονται σε μίνι πρωτάθλημα ΔΥΟ (2) γύρων, και επομένως ΟΛΟΙ θα αγωνιστούν εναντίον ΟΛΩΝ σε ΟΛΕΣ τις έδρες.

play-out

α. Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις από την 5η μέχρι και την 11η της βαθμολογίας στην κανονική περίοδο συμμετέχουν στη διαδικασία των play-out.

β. Τα play-out διεξάγονται σε ΕΝΑΝ (1) γύρο, ήτοι ΕΠΤΑ (7) συνολικά αγωνιστικές.

γ. Περιορισμός σχετικά με την έδρα των αγώνων δεν υφίσταται για τα play-out, καθώς σε αυτά οι συμμετέχουσες ομάδες αγωνίζονται ΕΞΙ (6) αγώνες η καθεμία, και επομένως θα αγωνιστούν ΤΡΕΙΣ (3) αγώνες εντός και ΤΡΕΙΣ (3) εκτός έδρας, με κλειδάριθμο.

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων play-off και play-out, οι συμμετέχουσες ομάδες καταλαμβάνουν τις οριστικές τους θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα, σύμφωνα με τις οποίες:

α. ΑΝΑΚΗΡΥΣΣΕΤΑΙ η πρωταθλήτρια ομάδα της Ε.Π.Σ. Ημαθίας και ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ στο Πρωτάθλημα Πρωταθλητριών Ομάδων των Ε.Π.Σ., που θα αναδείξει τις ομάδες που θα προβιβαστούν στο Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, ως η νικήτρια ομάδα των αγώνων play-off.

β. ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ στη Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία η ομάδα που κατέλαβε την 11η θέση μετά τους αγώνες play-out, ως η ηττημένη ομάδα των αγώνων play-out.

Β΄ & Γ΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία

Ειδικότερα, οι λεπτομέρειες του τρόπου διεξαγωγής των πρωταθλημάτων της Β΄ και της Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας και ο καθορισμός των ομάδων που θα προβιβαστούν, θα οριστούν με νεότερη Απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Σ. Ημαθίας, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης των Δηλώσεων Συμμετοχής των Σωματείων. Η εν λόγω Απόφαση θα κοινοποιηθεί έγκαιρα στα διαγωνιζόμενα Σωματεία, πάντοτε μέσα στις προθεσμίες που προβλέπεται από τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου, και θα διατυπωθεί με τροποποίηση του παρόντος άρθρου της παρούσας προκήρυξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ...