ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Επίδειξη δύναμης από Βέροια και Μελίκη - Το πανόραμα της 2ης "στροφής" στην Α' ΕΠΣΗ

Την 2η αγωνιστική στην Α' Κατηγορία της ΕΠΣΗ είχαμε το Σάββατο 28/9, κατά την οποία ΒΕΡΟΙΑ και Μελίκη έκαναν επίδειξη δύναμης και παρέμειναν στην κορυφή, ενώ η Νάουσα έκανε το ρεπό της.

Οι φιλοξενούμενοι είναι αυτοί που υπερτερούν στις νίκες (τρεις), έναντι δύο των γηπεδούχων, ενώ είχαμε εντυπωσιακά αποτελέσματα και αλλαγές στη βαθμολογία.

Η ΒΕΡΟΙΑ απέδειξε για άλλη μια φορά τη δύναμή της (μετά το 5-0 επί του Διαβατού για το κύπελλο και το 6-1 επι του Αγ. Γεωργίου στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος), επικρατώντας του Κοπανού με 3-1. Ο Πρασσάς άνοιξε το σκορ νωρίς, ενώ ο Κοπανός ισοφάρισε προσωρινά με τον Τηλκερίδη. Ωστόσο, ο Κοσέογλου σφράγισε τη νίκη της Βέροιας με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο.

Η Μελίκη πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή εμφάνιση, συντρίβοντας τον Σταυρό με 5-0. Ο Κούβαρος πέτυχε χατ-τρικ, ενώ ο Πιπιλιάρης και ο Μπιγκάνος συμπλήρωσαν το θρίαμβο, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική της Μελίκης για την κορυφή.

Η Καψόχωρα πήρε το πρώτο της τρίποντο με μια άνετη νίκη εκτός έδρας, επικρατώντας του Αγίου Γεωργίου με 3-0. Ο Αργυρόπουλος πέτυχε δύο γκολ και ένα ο Κουλούκατσης, ενώ ο Άγ. Γεώργιος είχε δοκάρι και χαμένο πέναλτι που θα μπορούσαν να αλλάξουν την πορεία του αγώνα.

Το Μακροχώρι ήταν καταιγιστικό στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Πατρίδα, επικρατώντας με 6-0. Με πρωταγωνιστή τον Βύζα, που πέτυχε χατ-τρικ (από ένα οι Βήττος, Γιάννινας, Καραβασόπουλος) , η φιλοξενούμενη ομάδα πέτυχε μια από τις πιο ευρείες νίκες της αγωνιστικής.

Τα Τρίκαλα πήραν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα με εμφατικό τρόπο, κερδίζοντας τον Διαβατό με 4-1. Ο Μάρκου και ο Βουλγαράκης (με δύο γκολ) έδωσαν προβάδισμα στα Τρίκαλα, ενώ ο Διαβατός πέτυχε το γκολ της τιμής με τον Τσιφλίδη Μ.

Τα αναλυτικά ρεπορτάζ των αγώνων όπως τα παρουσίασε η εφημερίδα «ΚΕΡΚΙΔΑ» της Δευτέρας 30/9:

ΤΡΙΚΑΛΑ - ΔΙΑΒΑΤΟΣ 4-1: Άνετη νίκη από πολύ νωρίς

Με μια άνετη νίκη έκλεισαν την αναμέτρηση τα Τρίκαλα, επικρατώντας 4-1 του Διαβατού σε ένα ματς όπου οι βάσεις για τη νίκη μπήκαν ήδη από το πρώτο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν νωρίς και έθεσαν τις βάσεις για την επικράτηση τους, αφήνοντας ελάχιστα περιθώρια αντίδρασης στους φιλοξενούμενους.

Ο Μάρκου άνοιξε το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του. Τα Τρίκαλα συνέχισαν να πιέζουν και, με δύο γρήγορα γκολ του Βουλγαράκη στο 32′ και το 35′, πήραν ευρύ προβάδισμα με 3-0 πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πετύχουν κι άλλα τέρματα, δημιουργώντας ευκαιρίες αλλά χωρίς να καταφέρουν να αυξήσουν περαιτέρω τη διαφορά.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Τρικαλινοί συνέχισαν τον έλεγχο του αγώνα και στο 67′ ο Κούτσιας έκανε το 4-0, επισφραγίζοντας ουσιαστικά τη νίκη της ομάδας του. Από την πλευρά του, ο Διαβατός προσπάθησε να αντιδράσει, και στο 72′ ο Τσιφλίδης Μ. μείωσε σε 4-1, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των φιλοξενούμενων, δεν κατάφεραν να ξαναμπούν στη διεκδίκηση του αγώνα.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Νησελίτη (Γκόγκας και Ευθυμιάδης)

ΤΡΙΚΑΛΑ: (Καραλιόπουλος) : Παπαδόπουλος, Τσακιρίδης, Ιορδανόπουλος, Μαντζιουκόπουλος (69′ Φωτεινιάς), Παπακωνσταντίνου (69′ Γκούγκουρας), ΑΛΜΠΑΝΙΔΗΣ, ΧΕΡΑΚΗΣ, ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ (79′ Νικολόπουλος), Βολονάκης, Μάρκου (69′ Παπάζογλου), Ριζόπουλος (57′ Κούτσιας)

ΔΙΑΒΑΤΟΣ: (Αργυρίου) Ματελόπουλος, Σταυριανίδης (64′ Μανιόπουλος), Χαλβατζής (46′ Βοργιατζίδης), Σολάκογλου (70′ Μπεκιαρίδης), Νανόπουλος, ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΣΙΦΛΙΔΗΣ Μ., Κουκότσικας (70′ Χαραλαμπίδης), Νικολαΐδης, Χολέβας (46′ Τσιολάκης), Γιαννόπουλος

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΚΑΨΟΧΩΡΑ 0-3: Πιο αποτελεσματική και τυχερή

Η Καψόχωρα επικράτησε εκτός έδρας με σκορ 0-3 απέναντι στον Άγιο Γεώργιο, σε έναν αγώνα όπου οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν πιο αποτελεσματικοί και τυχεροί, παρά την αντίδραση των γηπεδούχων.

Η ομάδα της Καψόχωρας ξεκίνησε δυναμικά, ελέγχοντας τον ρυθμό στα πρώτα 20 λεπτά και κατάφερε να προηγηθεί νωρίς. Ο Αργυρόπουλος άνοιξε το σκορ στο 14ο λεπτό, ενώ ο Κουλούκατσης διπλασίασε τα τέρματα στο 21', βάζοντας γερές βάσεις για τη νίκη.

Μετά το 0-2, ο Άγιος Γεώργιος προσπάθησε να αντιδράσει και βγήκε μπροστά, δημιουργώντας σημαντικές ευκαιρίες. Στο 35ο λεπτό, ο Σουγκάρης εκτέλεσε απευθείας φάουλ, το οποίο όμως κατέληξε στο δοκάρι, ενώ οι φιλοξενούμενοι έχασαν μοναδική ευκαιρία για τρίτο γκολ όταν ο Λαμπρόπουλος αστόχησε σε τετ α τετ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Αγίου Γεωργίου συνέχισε να πιέζει, ωστόσο η Καψόχωρα άντεξε. Η μεγαλύτερη στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε όταν κέρδισαν πέναλτι, το οποίο όμως αστόχησε και πάλι ο Σουγκάρης. Η Καψόχωρα εκμεταλλεύτηκε την απογοήτευση των αντιπάλων και στο 71’ ο Αργυρόπουλος σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του γκολ, διαμορφώνοντας το τελικό 0-3.

Η νίκη αυτή φέρνει την Καψόχωρα σε πλεονεκτική θέση στη βαθμολογία, ενώ ο Άγιος Γεώργιος θα πρέπει να βελτιώσει την αποτελεσματικότητά του για να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Ρηγόπουλου (Ασβεστάρας και Τσίτσης)

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: (Καρολίδης) Καζίλας, Πατατούκας (70′ Βασίλτσης), Αθανασιάδης, Στεργιόπουλος (52′ Εμμανουηλίδης), Φουρκιώτης (65′ Κωστόπουλος), ΣΠΥΡΙΔΩΝΙΔΗΣ, ΝΤΡΙΖΙ, Σουγκάρης, Γκουτζιλίκας (65′ Δολδούρης), Ορφανίδης, Τσιότσιος

ΚΑΨΟΧΩΡΑ: (Σχοινόπουλος) Γκατζούφας, Πάτρας Ρ., Κίτσας Ν., ΚΟΥΛΟΥΚΑΤΣΗΣ, Μαρτσέλος Ε. (69′ Όμπιντικ), ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΤΡΑΣ Κ., Λαμπρόπουλος (50′ Μάρκου), Νούζι, Αθανασιάδης, Βασιλείου (80′ Στεργιούδης)

ΚΟΠΑΝΟΣ – ΒΕΡΟΙΑ 1-3: Ζευγάρωσε τις νίκες με «διπλό» στον Κοπανό

Η Βέροια συνεχίζει τη νικηφόρα της πορεία στο πρωτάθλημα της Α' ΕΠΣΗ, πετυχαίνοντας τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες. Αυτή τη φορά, επιβλήθηκε εκτός έδρας του μαχητικού Κοπανού με σκορ 1-3, παραμένοντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ο αγώνας διεξήχθη μπροστά σε 500 και πλέον φιλάθλους, με τους φιλοξενούμενους να εκμεταλλεύονται την εμπειρία τους και την ανωτερότητά τους σε κρίσιμες στιγμές.

Η ομάδα του Σταύρου Κωστογλίδη είχε μια ελαφριά πρωτοβουλία από τα πρώτα λεπτά, ανοίγοντας το σκορ στο 14' με ατομική ενέργεια και εύστοχο πλασέ του Πρασσά. Η Βέροια άγγιξε το 0-2 μετά εκτέλεση φάουλ του Ντόγου στο 30' αλλά η μπάλα πέρασε μπροστά από δυο παίκτες και δεν μετουσιώθηκε σε γκολ.

Ο Κοπανός αντέδρασε γρήγορα. Στο 32’, μετά από πάσα του Χατζόπουλου, ο Τηλκερίδης έφερε το παιχνίδι στα ίσια με πλασέ από την περιοχή, σημειώνοντας το 1-1.

Η ένταση του αγώνα κορυφώθηκε, με την ομάδα του Κοπανού να χάνει ευκαιρία στο 37’ όταν ο Τραχανάς ανέκοψε τον Καψάλη πριν προλάβει να πλασάρει.

Στο 38’ ήταν η σειρά της Βέροιας να απειλείσει μετά από σέντρα του Βασιλακάκη και κεφαλιά του Πρασσά που πέρασε άουτ.

Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο Λούρης του Κοπανού βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση στην αντεπίθεση, αλλά ο Παπαδόπουλος της Βέροιας έκανε καθοριστική απόκρουση.

Στην επανάληψη, η εμπειρία και η φυσική κατάσταση της Βέροιας έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. Στο 51’, ο Βασιλακάκης εκτέλεσε κόρνερ και ο Κοσέογλου με κεφαλιά έγραψε το 1-2. Δύο λεπτά αργότερα, ο Μπεκιαρίδης βγήκε τετ α τετ, όμως ο τερματοφύλακας του Κοπανού κράτησε την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι με εξαιρετική απόκρουση.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, με τον Τηλκερίδη να χάνει μοναδική ευκαιρία στο 65’, όταν βρέθηκε μόνος στην πλάτη της άμυνας της Βέροιας, αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων κράτησε και πάλι το προβάδισμα.

Τελικά, στο 69’, μετά από παράλληλη σέντρα του Πρασσά, ο Κοσέογλου πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 1-3, σφραγίζοντας τη νίκη για τη Βέροια.

Η ομάδα της Βέροιας συνεχίζει αήττητη και δυναμικά, παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας με δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες, δείχνοντας πως είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για το πρωτάθλημα.

Πολύ καλή η διαιτησία του Παπαργυρίου (Παζαρτζικλής και Νατσούρας).

ΚΟΠΑΝΟΣ (Μποζίνης): Καραμίχος, ΤΖΙΒΑΡΑΣ, Σαμαράς, ΜΠΟΖΙΝΗΣ, Παπαδόπουλος, Ορμανίδης, Ίντος (75' Νατσιούλης), ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, Τηλκερίδης (75' Λιτής), Λούρης (69' Δρενοβιαδης), Καψάλης (86' Γατουρτζίδης).

ΒΕΡΟΙΑ (Κωστογλίδης): Παπαδόπουλος, ΤΡΟΥΠΚΟΣ, Βασιλακάκης, Τραχανάς, Τζημογιάννης, Ιωάννου (80' Κουτσούκης ), Γιαννόπουλος, Λέκα (43' Μπεκιαρίδης), Ντόγος (63 ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ), ΠΡΑΣΣΑΣ (80' Μπουλάρι), ΚΟΣΕΟΓΛΟΥ (80' Σωτηριάδης).

ΠΑΤΡΙΔΑ - ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ 0-6: Εύκολο απόγευμα

Το Μακροχώρι πέρασε σαν… σίφουνας από την Πατρίδα, επικρατώντας με 0-6 σε ένα παιχνίδι που εξελίχθηκε σε μονόλογο. Η ομάδα των φιλοξενούμενων δεν χρειάστηκε να ανεβάσει ρυθμούς, καθώς από νωρίς πήρε τα ηνία του αγώνα, χωρίς να δεχτεί καμία ουσιαστική απειλή καθ' όλη τη διάρκεια.

Το Μακροχώρι μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 13ο λεπτό. Ο Βήτος εκμεταλλεύτηκε εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην αντίπαλη άμυνα και άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη, γράφοντας το 0-1. Το γρήγορο προβάδισμα έδωσε άνεση στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι συνέχισαν να ελέγχουν το παιχνίδι, χωρίς να δεχθούν καμία πίεση.

Στο 34ο λεπτό, το Μακροχώρι διπλασίασε τα τέρματά του, όταν ο Βύζας βρέθηκε σε θέση εκτέλεσης και ψύχραιμα σημείωσε το 0-2, δίνοντας ουσιαστικά το προβάδισμα ασφαλείας στο Μακροχώρι πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Με την έναρξη της επανάληψης, το Μακροχώρι συνέχισε την επίθεσή του, πετυχαίνοντας το τρίτο γκολ στο 48'. Ο Γιάννινας, δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, ανέβασε το σκορ στο 0-3, ουσιαστικά «κλειδώνοντας» τη νίκη.

Δύο λεπτά αργότερα, στο 50', ο Βύζας ξαναχτύπησε, με εκτέλεση που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο τερματοφύλακα, κάνοντας το 0-4. Ο ίδιος παίκτης ήταν ασταμάτητος και στο 70', όπου ολοκλήρωσε το προσωπικό του χατ-τρικ, ανεβάζοντας το σκορ στο 0-5.

Το τελικό 0-6 διαμορφώθηκε στο 85',  με τον Καραβασόπουλο.

Το Μακροχώρι έδειξε ξεκάθαρα την ανωτερότητά του, κυριαρχώντας σε κάθε πτυχή του παιχνιδιού.

Πολύ καλή η διαιτησία του Μπαλτζή (Χαραλαμπίδης και Λούρης)

ΠΑΤΡΙΔΑ: (Κυριακίδης) Κουπίδης Ι., Τούσια (67′ Τσιούχας), Καζάνας (83′ Καμπίσιος), Καγκελίδης, Καλαϊτζίδης (83′ Δουλγερίδης), ΤΟΥΣΑ Ο., Βαρβέρης, Κρεμλίδης (67′ Τούσα Ι.), Καλαϊτζίδης, Χάκα, Τερζίδης (86′ Κουπίδης Γ.)

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ: (Απόσογλου) Διαμαντόπουλος, Κατσαμπέρης, Μυλωνάς, Θεοχαρόπουλος, Φωτόπουλος (55′ Παπακωνσταντίνου Γ.), ΒΥΖΑΣ, Ψάλτης (63′ Χασιώτης), Βήτος (61′ Καραγκιοζόπουλος), Καραβασόπουλος, Παπακωνσταντίνου Δ. (55′ Χατζηγεωργίου), Γιάννινας.

ΜΕΛΙΚΗ – ΣΤΑΥΡΟΣ 5-0: «Καθάρισε» από το πρώτο μέρος

Η Μελίκη επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της το Σάββατο, επικρατώντας με το εντυπωσιακό 5-0 του Σταυρού, σε έναν αγώνα που κυριάρχησε πλήρως χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα. Η γηπεδούχος ομάδα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και «καθάρισε» το ματς από το πρώτο ημίχρονο, προηγούμενη με 3-0, δείχνοντας ότι ήταν αποφασισμένη να εξασφαλίσει τη νίκη από νωρίς.

Ο πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Κούβαρος, ο οποίος βρέθηκε σε εξαιρετική ημέρα, σκοράροντας τρία από τα πέντε γκολ της ομάδας του. Το σκορ άνοιξε στο 13ο λεπτό, όταν ο Κούβαρος έκανε το 1-0, για να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα και να γράψει το 2-0 στο 36ο λεπτό. Λίγο πριν το ημίχρονο, ο Πιπιλιάρης σημείωσε το 3-0, ουσιαστικά "κλειδώνοντας" τη νίκη για τη Μελίκη.

Στο δεύτερο μέρος, η Μελίκη συνέχισε με την ίδια δυναμική, προσθέτοντας δύο ακόμα τέρματα. Στο 62ο λεπτό, ο Μπιγκάνος έκανε το 4-0, ενώ πέντε λεπτά αργότερα, ο Κούβαρος ολοκλήρωσε το χατ-τρικ του και διαμόρφωσε το τελικό 5-0.

Η ομάδα της Μελίκης απέδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και δείχνει έτοιμη για τις προκλήσεις που έρχονται.

Με λίγα λάθη η διαιτησία του Μαυρίδη (Σαμαράς, Ζαχαριάδης)

ΜΕΛΙΚΗ: (Ντάμτσιος) Τζακέρι, Δημητρούσης, Γαλόπουλος, Ράδης, Κίρτσογλου (65’ Λίπε), Λίβας (46’ Τερζής), ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΜΠΙΓΚΑΝΟΣ (65’ Μουστάκας), Πιπιλιάρης, ΚΟΥΒΑΡΟΣ (70’ Θεοδώρου), Μπουκουβάλας (70’ Θεοχαρόπουλος).

ΣΤΑΥΡΟΣ: (Μάρτος) Ευαγγελόπουλος, Περτσιούνης, Τσίλης Δ., Τσίλης Π., Κοτζαχρήστος (46’ Πατσιαβούρας), ΣΕΡΑΣΚΙΕΡΗΣ, Μπρέγκου (14’ Τάνης), Καλφούτζος (68’ Γαβριηλίδης), Πίτσης, Αβετίδης (Ρούμογλου), Παπαδόπουλος (60’ Ντέλλας).

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΚΕΡΚΙΔΑ»