ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Α' ΕΠΣΗ: Ξεχωρίζουν ήδη οι τρεις - Η ταυτότητα της 3ης αγωνιστικής

Με τις αναμετρήσεις της 3ης αγωνιστικής, συνεχίστηκε το Σάββατο (5/10) το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Ημαθίας, κατά την οποία ένα ματς έληξε χωρίς νικητή, ενώ στα άλλα τέσσερα, το τρίποντο το πήραν τρεις γηπεδούχοι και μόνο ένας φιλιξενούμενος.

Η Βέροια και η Μελίκη έκαναν το 3 στα 3 κερδίζοντας αντίστοιχα το Μακροχώρι (εκτός) και τον Αγ. Γεώργιο (εντός), ενώ η Νάουσα επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά το ρεπό της, συντρίβοντας την αδύνατη φέτος Πατρίδα, η οποία έχει στο δυναμικό της πολύ νεαρά παιδιά.

Τέλος αμφίρροπα παιχνίδια έγιναν στην Καψόχωρα (2-1 τον Κοπανό) και στον Σταυρό (1-1 με Τρίκαλα).

Πατρίδα, Διαβατός, Αγ. Γεώργιος, είναι τρεις από τις ένδεκα ομάδες της Α΄ κατηγορίας, που δεν έχουν ακόμη «σταυρώσει» βαθμό, αυτές τις πρώτες τρεις αγωνιστικές, με τις άλλες ομάδες, να έχουν κάνει έστω και μία νίκη.

Εύκολο ήταν το πέρασμα της Βέροιας από το Μακροχώρι, με την ομάδα του Σταύρου Κωστογλίδη, να έχει πλουραλισμό στην επίθεση, αφού σκόραραν πέντε διαφορετικοί παικτες της (Τραχανάς, Ιωάννου, Κοσέογλου, Μπουλάρι, Μιχαηλίδης). Δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στην δυναμική γηπεδούχο ομάδα και έφτασε στην επικράτηση, με ένα γκολ στο πρώτο μέρος, τέσσερα σην επανάληψη και αρκετές χαμένες ευκαιρίες.

Στη Μελίκη οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν γρήγορα του Αγ. Γεωργίου 2-0 στο σκορ, με δύο τέρματα του Κούβαρου στο 17΄ και 22΄, ενώ ο Γεωργίου στο 60’ «κλείδωσε» τη νίκη για την ομάδα του γράφοντας το 3-0. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν σε 3-1 λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σαρκατζή.

Οι «κυανόλευκοι» της Νάουσας, στην επιστροφή τους στην αγωνιστική δράση μετά το ρεπό τους, ήταν καταιγιστικοί σκοράροντας επτά φορές στο πρώτο μέρος και δύο στην επανάληψη. Χατ-τρικ σημείωσε ο Μεληκιώτης, ενώ από ένα τέρμα πέτυχαν οι Τσιάμπας, Τούφας, Φασίδης, Φωτόπουλος, Αντωνίου και Καραγιάννης.

Ο Μάριος Αργυρόπουλος με γκολ "buzzer-beater" στις καθυστερήσεις του αγώνα χάρισε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς στην Καψόχωρα, που είχε προηγηθεί στο σκορ στο 30΄ με τον ίδιο παίκτη, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με πέναλτι του Χατζόπουλου στις αρχές του β’ ημιχρόνου.

Το τελικό αποτέλεσμα στο ματς Σταυρός-Τρίκαλα ήταν ισόπαλο 1-1, με τους γηπεδούχους να παίρνουν νωρίς το προβάδισμα με τον Σερασκιέρη και τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν στις αρχές τις επανάληψης με τον Κουτσιάδη.

Τα γκολ που επετεύχθησαν στην 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος, δεν ήταν και λίγα για πέντε αγώνες, αφού ξεπέρασαν τα 20, συνολικά 23.

Την επόμενη αγωνιστική, που θα γίνει το Σάββατο 12/10, την 4η του πρωταθλήματος, η ΒΕΡΟΙΑ ύστερα από δύο αγωνιστικές μακριά από το γήπεδό της, επιστρέφει σε αυτό, υποδεχόμενη την Καψόχωρα, ενώ η Μελίκη δοκιμάζεται στον Κοπανό, με τη Νάουσα για δεύτερη συνεχόμενη φορά, να αγωνίζεται εντός έδρας, με το Μακροχώρι. Στα άλλα δύο ματς, τα Τρίκαλα υποδέχονται τον Αγ. Γεώργιο και η Πατρίδα τον Διαβατό.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ 3ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ – ΒΕΡΟΙΑ 0-5

Σκόρερ: 6’ Τραχανάς, 49’ Ιωάννου, 65’ Κοσέογλου, 77’ Μπουλάρι, 88’ Μιχαηλίδης

Διαιτητής: Ρηγόπουλος

ΜΕΛΙΚΗ – ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 3-1

Σκόρερ: 17′-21′ Κούβαρος 2-0, 59′ Γεωργίου 3-0,  89′ Σαρκατζής (πεν) 3-1

Διαιτητής: Μπαλτζής

ΝΑΟΥΣΑ - ΠΑΤΡΙΔΑ 9-0

Σκόρερ: 7’ Τσιάμπας, 12’ Τούφας, 14’ Φασίδης, 21’ Φωτόπουλος, 30’-37’-45’ Μεληκιώτης, 75’ Αντωνίου, 85’ Καραγιάννης

Διαιτητής: Παπαργυρίου

ΚΑΨΟΧΩΡΑ - ΚΟΠΑΝΟΣ  2-1

Σκόρερ: 32′ Αργυρόπουλος 1-0,  49′ Χατζόπουλος (πεν) 1-1, 90+3′ Αργυρόπουλος 2-1

Διαιτητής:  Νησελίτης

ΣΤΑΥΡΟΣ – ΤΡΙΚΑΛΑ  1-1

Σκόρερ: 10′ Σερασκιέρης 1-0,  49′Κουτσιάδης 1-1

Διαιτητής:Παζαρτζικλής

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ - ΒΕΡΟΙΑ 0-5

ΣΤΑΥΡΟΣ – ΤΡΙΚΑΛΑ  1-1: Μοιράστηκαν τους βαθμούς και παρέμειναν «συγκάτοικοι»

Στον αγώνα ανάμεσα στον Σταυρό και τα Τρίκαλα, οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τους βαθμούς, καθώς το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 1-1. Ο Σταυρός ξεκίνησε δυναμικά και προηγήθηκε πολύ νωρίς στο παιχνίδι, με τον Σερασκιέρη να σκοράρει μόλις στο 10ο λεπτό, δίνοντας το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Μετά το γκολ, ο Σταυρός κατάφερε να διατηρήσει τον έλεγχο και το προβάδισμα μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, παρά τις προσπάθειες των Τρικάλων να απαντήσουν.

Στο δεύτερο μέρος, τα Τρίκαλα μπήκαν πιο αποφασισμένα και μόλις στο 49ο λεπτό κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Κουτσιάδη, ο οποίος έφερε το παιχνίδι στα ίσα με ένα καθοριστικό γκολ. Το 1-1 άφησε το παιχνίδι ανοιχτό και για τις δύο ομάδες, αλλά παρά τις προσπάθειες, καμία δεν κατάφερε να σημειώσει άλλο τέρμα.

Το τελικό αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται τους βαθμούς. Με αυτό το αποτέλεσμα, Σταυρός και Τρίκαλα παραμένουν ισόβαθμοι στην 5η θέση της βαθμολογίας με 4 βαθμούς, διατηρώντας τον ίδιο στόχο για την επόμενη αγωνιστική.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Παζαρτζικλή (Γκόγκας και Νατσιούρας)

ΣΤΑΥΡΟΣ: (Μάρτος) Λίβας, Περτσούνης, Τάνης, ΚΟΤΖΑΧΡΗΣΤΟΣ, Πίτσης(90+1′ Κατσαβός), ΣΕΡΑΣΚΙΕΡΗΣ, ΤΣΙΛΗΣ Δ., Ρούμογλου (72′ Παπαδόπουλος),Πατσιαβούρας (61′ Αβετίδης), Ντέλλας, Γαβριηλίδης (61′ Καλφούτζος)

ΤΡΙΚΑΛΑ: (Καραλιόπουλος) Παπαδόπουλος, Βολονάκης, ΙΟΡΔΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, Μαντζιουκόπουλος (83′ Γκούγκουρας), Παπακωνσταντίνου, ΑΛΜΠΑΝΙΔΗΣ,Χεράκης, Βουλγαράκης, Μάρκου (90′ Ριζόπουλος), ΚΟΥΤΣΙΑΔΗΣ (90′ Νικολόπουλος),Μπρινιάς (64′ Κούτσιας)

ΝΑΟΥΣΑ - ΠΑΤΡΙΔΑ 9-0: Καταιγιστική νίκη με πολύ θέαμα

Σε έναν αγώνα που θύμισε ποδοσφαιρική καταιγίδα, η Νάουσα έδειξε την ανωτερότητά της απέναντι στην Πατρίδα, επικρατώντας με 9-0. Το παιχνίδι ξεκίνησε με την γηπεδούχο ομάδα να μπαίνει με το πόδι πατημένο στο γκάζι, επιβεβαιώνοντας τη διαφορά δυναμικότητας που υπήρχε μεταξύ των δύο ομάδων.

Η Νάουσα ήταν σοβαρή και ουσιαστική, προσεγγίζοντας κάθε φάση με αποτελεσματικότητα. Στο πρώτο ημίχρονο, κατάφερε να «καθαρίσει» το παιχνίδι, προηγήθηκε με 7-0 και σκόραρε κατά ριπάς. Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Τσιάμπα να ανοίγει το σκορ στο 7ο λεπτό με κεφαλιά από κόρνερ του Τούφα, βάζοντας τη Νάουσα μπροστά στο σκορ.

Στο 12ο λεπτό, ο Τούφας σκόραρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ, διευρύνοντας το προβάδισμα σε 2-0. Μόλις δύο λεπτά αργότερα, ο Φασίδης με κοντινό πλασέ έκανε το 3-0, και οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να επιτίθενται. Στο 21ο λεπτό, ο Τσιάμπας πάσαρε στον Φωτόπουλο, ο οποίος με πλασέ έγραψε το 4-0.

Η καταιγιστική επίθεση της Νάουσας συνεχίστηκε, με τον Μεληκιώτη να σκοράρει στο 30ο λεπτό για το 5-0. Στο 32ο λεπτό, ο Φασίδης σημάδεψε το δοκάρι, αλλά το 6-0 ήρθε στο 37’ με πλασέ του Μεληκιώτη. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Φωτόπουλο να δίνει ασίστ στον Μεληκιώτη, ο οποίος βρήκε δίχτυα ξανά, διαμορφώνοντας το 7-0 στο 45ο λεπτό.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Νάουσα, παρόλο που έριξε ταχύτητα, συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι και κατάφερε να προσθέσει άλλες δύο τέρματα στον λογαριασμό της. Στο 75ο λεπτό, η σέντρα του Χιονίδη βρήκε τον Αντωνίου, ο οποίος σκόραρε το 8-0. Το τελικό 9-0 διαμόρφωσε ο Καραγιάννης στο 85’ με πλασέ.

Η Νάουσα, εκτός από τα εννέα γκολ, δημιούργησε πολλές άλλες ευκαιρίες, δείχνοντας τη δύναμή της σε αυτό το ματς. Το δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο, φάνηκε να είναι περισσότερο ένα δοκιμαστικό τεστ για τους νεαρούς παίκτες, στους οποίους δόθηκαν ευκαιρίες να αγωνιστούν, χωρίς να αλλάξει η ροή του αγώνα.

Με αυτή την επιβλητική νίκη, η Νάουσα επιβεβαίωσε τη δυναμική της και έστειλε μήνυμα στους αντιπάλους της για τις προσεχείς αναμετρήσεις.

Άνετη η διαιτησία του Παπαργυρίου(Τάλιου καιΤσιουγγαρής)

ΝΑΟΥΣΑ: (Κερλίδης) Κωστογλίδης, Παπαδόπουλος (46’ Αντωνίου), ΤΟΥΦΑΣ (45’ Τζιμουλίκος), Κυριακίδης (46’ Καραγιάννης), Αργυρίου, Ασλαμπάλογλου, ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, Τασιώνας, ΜΕΛΗΚΙΩΤΗΣ (46’ Χιονίδης), ΤΣΙΑΜΠΑΣ, Φασίδης (46’ Χίσα)

ΠΑΤΡΙΔΑ: (Κυριακίδης) Κουπίδης, Τούσα, Σιδηρόπουλος, Μπρίσκος (46’ Καγκελίδης), Καλαϊτζίδης Λ, Καλαϊτζίδης Ν., ΤΟΥΣΑ, Βαρβέρης, Χάκα, Τερζίδης, Κρεμλίδης.

ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ

ΜΕΛΙΚΗ – ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 3-1: Παρέμεινε στην κορυφή με άνετη επικράτηση

Η Μελίκη επικράτησε άνετα με 3-1 επί του Αγίου Γεωργίου, σε έναν αγώνα όπου είχε τον απόλυτο έλεγχο από την αρχή μέχρι το τέλος. Με αυτή τη νίκη, η Μελίκη συμπλήρωσε τρεις νίκες σε τρία ματς και βρέθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, δείχνοντας την ανωτερότητά της στη φετινή διοργάνωση.

Αν και ο Άγιος Γεώργιος προσπάθησε να αιφνιδιάσει στα πρώτα λεπτά με τον Σαρκατζή, η ευκαιρία του δεν μετουσιώθηκε σε γκολ, και η Μελίκη πήρε τον έλεγχο της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 17ο λεπτό, όταν ο Κούβαρος βρήκε δίχτυα για το 1-0. Λίγα λεπτά αργότερα, στο 21ο λεπτό, ο ίδιος παίκτης διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, γράφοντας το 2-0, σε μια φάση που επιβεβαίωσε την κυριαρχία της Μελίκης στον αγωνιστικό χώρο.

Το 2-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με την Μελίκη να δείχνει σταθερότητα και σιγουριά στην άμυνα και τους φιλοξενούμενους να δυσκολεύονται να δημιουργήσουν επικίνδυνες φάσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε. Η Μελίκη συνέχισε να ελέγχει τον ρυθμό και κατάφερε να πετύχει το 3-0 στο 59ο λεπτό με τον Γεωργίου, κλειδώνοντας ουσιαστικά τη νίκη της. Παρά την προσπάθεια του Αγίου Γεωργίου να μειώσει, το μόνο που κατάφεραν ήταν να σκοράρουν στο 89ο λεπτό με πέναλτι του Σαρκατζή, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Οι γηπεδούχοι είχαν και δυο δοκάρια στο β’ μέρος, με τους Λίβα, Κούβαρο.

Η Μελίκη έδειξε ανωτερότητα καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, χωρίς να κινδυνεύσει σοβαρά, και πέτυχε μία δίκαιη νίκη, συνεχίζοντας δυναμικά στο πρωτάθλημα και αναδεικνύοντας την ισχυρή της θέσηστην κορυφή της βαθμολογίας.

Πολύ καλή η διαιτησία τουΜπαλτζή (Καλλινιώτης καιΜητρόπουλος)

ΜΕΛΙΚΗ: (Ντάμτσιος) : Τζακέρι, Δημητρούσης, Γαλόπουλος (46′Θεοδώρου), Ράδης, ΚΙΡΤΣΟΓΛΟΥ, ΛΙΒΑΣ (79′ Θεοχαρόπουλος), Γεωργίου (79′Κουσουλάκης), ΚΟΥΒΑΡΟΣ, Μουστάκας (57′ Νιογκάνα), Πιπιλιάρης, Μπουκουβάλας (65′Μαραβελάκης)

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: (Καρολίδης) : Καζίλας (75′ λ.τ. Κωστόπουλος),Πατατούκας (61′ Τσιότσιος), ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ, Εμμανουηλίδης (61′ Κουτρουλιάς),Φουρκιώτης (61′ Γκουτζιλίκας), ΣΠΥΡΙΔΩΝΙΔΗΣ, Ντρίζι, Καριπίδης (75′ Βασίλτσης),Σαρκατζής, Ορφανίδης, Μπάμπο.

ΚΑΨΟΧΩΡΑ - ΚΟΠΑΝΟΣ  2-1: Θρίλερ στο φινάλε με ήρωα τον Αργυρόπουλο

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι θρίλερ, η Καψόχωρα επικράτησε με 2-1 του Κοπανού, σε έναν αγώνα που κρίθηκε στις καθυστερήσεις. Η αναμέτρηση, γεμάτη αγωνία και ανατροπές, πρόσφερε στους φιλάθλους αρκετές συγκινήσεις και εντυπωσιακές φάσεις.

Στο πρώτο ημίχρονο, η Καψόχωρα κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο 32ο λεπτό, όταν ο Αργυρόπουλος σκόραρε με εξαιρετική εκτέλεση, γράφοντας το 1-0. Οι γηπεδούχοι διατήρησαν το προβάδισμα αυτό έως την ανάπαυλα, παρόλο που ο Κοπανός προσπάθησε να αντιδράσει, χωρίς ωστόσο να φτάσει στην ισοφάριση.

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε δραματικά στο δεύτερο ημίχρονο. Μόλις στο 49ο λεπτό, ο Κοπανός κέρδισε πέναλτι και ο Χατζόπουλος ανέλαβε την εκτέλεση, ευστοχώντας και φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα με το 1-1. Η ισοφάριση έδωσε νέα ώθηση στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι πίεσαν για δεύτερο γκολ, αλλά η άμυνα της Καψόχωρας κατάφερε να αντέξει τις επιθέσεις.

Από εκεί και πέρα, το ματς έγινε πιο ισορροπημένο, με καμία ομάδα να μην βρίσκει δίχτυα μέχρι το 90ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι, ωστόσο, δεν τα παράτησαν και συνέχισαν να αναζητούν το γκολ της νίκης. Στις καθυστερήσεις, στο 90+3’, η Καψόχωρα κατάφερε να βρει τον Αργυρόπουλο, ο οποίος με νέο τέρμα λύτρωσε την ομάδα του, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Η νίκη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Καψόχωρα, που επιβεβαίωσε τη δύναμή της και την ικανότητά της να ανταγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο, ενώ ο Κοπανός, αν και ηττημένος, έδειξε ότι είναι μια ομάδα που μπορεί να αντιδράσει και να επιστρέψει σε αγώνες.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Νησελίτη (Σαμαράς και Ζαχαριάδης).

ΚΑΨΟΧΩΡΑ: (Σχοινόπουλος) : Γκατζούφας, Βασιλείου (67′Τριανταφυλλόπουλος), ΠΑΤΡΑΣ Ρ., Μουρατίδης, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, Κίτσας Ν. (70′ Μάρκου),Κίτσας Ο. (57′ Αθανασιάδης), Μαρτσέλος, ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, Νούζι (57′ Λαμπρόπουλος),Πάτρας Κ.

ΚΟΠΑΝΟΣ: (Μποζίνης) : Καραμίχος, Σαμαράς, ΜΠΟΖΙΝΗΣ, Παπαδόπουλος,Ορμανίδης Σ. (31′ Γατουρτζίδης), ΙΝΤΟΣ Ε., ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, Λούρης (90+1′ Τέγος), Καψάλης(87′ Νατσιούλας), Δρενοβιάδης, Λύτης.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΕΡΚΙΔΑ"