ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Α' ΕΠΣΗ: Συνεχίζουν οι τρεις με το απόλυτο - Η ταυτότητα της 4ης αγωνιστικής

Με τα παιχνίδια της 4ης αγωνιστικής, συνεχίστηκε το Σάββατο (12/10) το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Ημαθίας, όπου σημειώθηκαν τέσσερις νίκες (δύο για τους γηπεδούχους και δύο για τους φιλοξενούμενους) και μία ισοπαλία, ενώ σημειώθηκαν 20 τέρματα.

Η Βέροια, η Μελίκη και η Νάουσα συνέχισαν το απόλυτο των νικών, ενώ το πρώτο του «τρίπονο» πήρε ο Διαβατός και τον πρώτο του βαθμό ο Αγ. Γεώργιος. Άποντη ομάδα παραμένει η ουραγός Πατρίδα.

Οι «κυανέρυθροι» της Βέροιας, έκαμψαν την αντίσταση της Καψόχωρας, της οποίας επιβλήθηκαν με σκορ 5-1 στο Δημοτικό στάδιο της πόλης, παρουσία 300 περίπου φιλάθλων, έχοντας και πάλι πλουραλισμό στο σκοράρισμα, με πέντε διαφορετικούς παίκτες να πετυχαίνουν τα γκολ. Επέβαλε από την αρχή του αγώνα τον ρυθμό της και παρά τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων, έφτασε σε μια ακόμη εύκολη νίκη.

Η Μελίκη πήρε ένα σημαντικό «διπλό» στην δύσκολη έδρα του Κοπανού (1-2), με «όλα τα λεφτά» στην αναμέτρηση, να είναι το πρώτο ημίχρονο, όπου σημειώθηκαν και τα τρία τέρματα (δύο γκολ ο Κ. Πιπιλιάρης για τους φιλοξενούμενους και ένα ο Καψάλης για τους γηπεδούχους, με το οποίο μείωσαν 1-2).

Μία ακόμη άνετη εντός έδρας νίκη σημείωσε ο ΦΑΣ Νάουσα, επικρατώντας με 4-0 του Μακροχωρίου. Για τους «κυανόλευκους», ένα ακόμη χατ-τρικ σημείωσε ο Δημήτρης Μεληκιώτης, ενώ ένα γκολ πέτυχε ο Καραγιάννης.

Με το εντυπωσιακό 5-2 πέρασε ο Διαβατός από την Πατρίδα, με το παιχνίδι να έχει δύο διαφορετικά πρόσωπα, αφού στο πρώτο μέρος ανήκε στους γηπεδούχους που προηγήθηκαν 2-0 στο σκορ, με τους Τερζίδη, Ν. Καλαϊτζίδη  και στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν… μεταμορφωμένοι και με χατ-τρικ του Τσιολάκη έφτασαν στην ανατροπή του σκορ και με τους Μουρατίδη, Σιδηρόπουλο να δίνουν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους

Χωρίς τέρματα έληξε το παιχνίδι των Τρικάλων με τον Άγιο Γεώργιο. Οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν σε γκολ τις λιγοστές ευκαιρίες που είχαν στο ματς, αφού ο αέρας που φυσούσε δεν επέτρεπε στους παίχτες να ολοκληρώνουν εύκολα τις προσπάθειες τους και το περισσότερο μέρος του παιχνιδιού αναλώθηκε σε μονομαχίες στο κέντρο του γηπέδου.

Την επόμενη αγωνιστικη, δεσπόζει το ντέρμπι ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν το απόλυτο των νικών και μοιράζονται την πρώτη θέση στον βαθμολογικό πίνακα, αυτό ανάμεσα στη Μελίκη και τη Βέροια, ενώ η Νάουσα δοκιμάζεται στην έδρα του Διαβατού με την ομώνυμη ομάδα.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ 4ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΒΕΡΟΙΑ – ΚΑΨΟΧΩΡΑ 5-1

Σκόρερ: 5’ Μπουλάρι 1-0, 22’ Κοσέογλου 2-0, 47’ Ιωάννου (πεν) 3-0, 57’ Βασιλακάκης 4-0, 62’ Λέκα 5-0, 78’ Τοπαλίδης 5-1

Διαιτητής: Μελτζανίδης

MVP: Βασιλακάκης (ΒΕΡΟΙΑ)

ΚΟΠΑΝΟΣ - ΜΕΛΙΚΗ  1-2

Σκόρερ: 34′-38′ Πιπιλιάρης 0-2, 45+1′ Καψάλης 1-2

Διαιτητής: Ρηγόπουλος

MVP: Πιπιλιάρης (ΔΙΑΒΑΤΟΣ)

ΝΑΟΥΣΑ – ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ 4-0

Σκόρερ: 23′-29′-89′ Μεληκιώτης, 63′ Καραγιάννης

Διαιτητής: Καραγκιοζόπουλος

MVP: Μελικιώτης (ΝΑΟΥΣΑ)

ΤΡΙΚΑΛΑ – ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  0-0

Σκόρερ: -

Διαιτητής: Νησελίτης

MVP: Αλμανίδης (ΤΡΙΚΑΛΑ) - Καζίλας (ΆΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ)

ΠΑΤΡΙΔΑ – ΔΙΑΒΑΤΟΣ 2-5

Σκόρερ: 12′ Τερζίδης 1-0, 29′ Καλαϊτζίδης Ν. 2-0, 50′-63′-71′ Τσιολάκης 2-3, 79′ Μουρατίδης 2-4, 90+3′ Σιδηρόπουλος 2-5

Διαιτητής:  Γκόγκας

MVP: Τσιολάκης (ΔΙΑΒΑΤΟΣ)

ΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ:

ΒΕΡΟΙΑ – ΚΑΨΟΧΩΡΑ 5-1: Νέα ευρεία νίκη για την «Βασίλισσα»

Διαβάστε εδώ

ΝΑΟΥΣΑ – ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ 4-0: Χάρμα οφθαλμών η Νάουσα

Η Νάουσα έδωσε μια εντυπωσιακή παράσταση στο γήπεδο, κερδίζοντας το Μακροχώρι με το επιβλητικό 4-0. Ήταν μια επίδειξη ποιοτικού ποδοσφαίρου που ικανοποίησε και τους πιο απαιτητικούς φιλάθλους, καθώς το σύνολο της Νάουσας προσέφερε μια χορταστική εμφάνιση, με πιεστικό παιχνίδι, ακριβείς πάσες, και συνεχή δράση στην αντίπαλη περιοχή.

Η Νάουσα ξεκίνησε δυναμικά, επιβάλλοντας τον ρυθμό της από το πρώτο λεπτό. Μέσα στα πρώτα δέκα λεπτά, η ομάδα δημιούργησε τρεις μεγάλες ευκαιρίες με τον Μεληκιώτη στο 5', τον Τασιώνα στο 7' και τον Τσιάμπα στο 12', οι οποίες προμήνυαν την έκβαση του αγώνα. Στο 22ο λεπτό, ήρθε το πρώτο γκολ από τον Μεληκιώτη, ύστερα από σέντρα του Φασίδη σε αντεπίθεση που άφησε την άμυνα του Μακροχωρίου ακινητοποιημένη.

Το Μακροχώρι, εμφανίστηκε με αμυντικούς προσανατολισμούς του και δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά. Η μοναδική ευκαιρία του ήρθε στο 26', όταν ο Βήτος βρήκε χώρο μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ του πέρασε άουτ.

Η πίεση της Νάουσας συνεχίστηκε και στο 30', όταν ο Μεληκιώτης διπλασίασε τα τέρματα με άψογο τελείωμα από το ύψος του πέναλτι, ύστερα από πάσα του δραστήριου Φωτόπουλου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Νάουσα δεν κατέβασε ρυθμούς. Στο 52', ο Τασιώνας δοκίμασε το πόδι του, αλλά ο τερματοφύλακας Διαμαντόπουλος απόκρουσε. Στο 66', η ομάδα επιβράβευσε την επιμονή της με το 3-0, όταν από εκτέλεση φάουλ του Τούφα, ο Φασίδης πήρε την κεφαλιά και μετά με νέα κεφαλιά του Καραγιάννη η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

Η Νάουσα δεν χαλάρωσε ούτε μετά το τρίτο γκολ. Στο 72', ο Μεληκιώτης έχασε μεγάλη ευκαιρία με πλασέ που πέρασε λίγο άουτ, αλλά επανήλθε δυναμικά στο 87' για να κλείσει το σκορ με το 4-0, ύστερα από όμορφη σέντρα του Καραγιάννη.

Η Νάουσα ενθουσίασε με την ποιότητα και την ουσία της, χαρίζοντας μια αξέχαστη εμπειρία στους φιλάθλους που την αποθέωσαν στο τέλος του αγώνα.

Ο διαιτητής Καραγκιοζόπουλος ήταν άψογος, με τη βοήθεια των βοηθών του Μητρόπουλου και Ευθυμιάδη.

ΝΑΟΥΣΑ: (Κερλίδης)  Κωστογλίδης, Παπαδόπουλος, ΤΟΥΦΑΣ (74′ Πίτος), Κυριακίδης, Αργυρίου (74′ Βακαλίδης), Ασλαμπάλογλου, Φωτόπουλος (59′ Χίσα), Τασιώνας (59′ Καραγιάννης), ΜΕΛΗΚΙΩΤΗΣ, Τσιάμπας (74′ Τζιμουλίκος), ΦΑΣΙΔΗΣ.

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ: (Απόσογλου) Διαμαντόπουλος, Φωτόπουλος, Ψάλτης, Μυλωνάς, Σαρακατσιάνος, ΒΥΖΑΣ, Χατζηγεωργίου (76′ Τσικανόπουλος), Φιλιππίδης (76′ Καραβασόπουλος), Χασιώτης (65′ Παπακωνσταντίνου Δ.), Βήτος (52′ Κωστογλίδης), Κατσαμπέρης (52′ Παπακωνσταντίνου Γ.)

ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ

ΤΡΙΚΑΛΑ – ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  0-0: Έλλειψε το γκολ

Σε έναν αγώνα χωρίς νικητή, ο Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων και ο Απόλλων Αγίου Γεωργίου έμειναν στο 0-0, σε ένα παιχνίδι που παρά τις ευκαιρίες και τις προσπάθειες, δεν κατάφερε να χαρίσει σκορ. Τα Τρίκαλα είχαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος, όπου δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες για γκολ, αλλά η τελική προσπάθεια δεν βρήκε στόχο. Οι παίκτες του Μέρκου Καραλιόπουλου κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, πιέζοντας την άμυνα του Αγίου Γεωργίου, χωρίς όμως να καταφέρουν να πετύχουν το πολυπόθητο τέρμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά. Τα Τρίκαλα παρέμειναν πιο επικίνδυνα, συνεχίζοντας τις επιθέσεις, αλλά και πάλι η ατυχία στην τελική προσπάθεια τούς στοίχισε. Από την άλλη πλευρά, ο Απόλλων Αγίου Γεωργίου, υπό την καθοδήγηση του Αντώνη Καρολίδη, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τις αντεπιθέσεις, ελπίζοντας να «κλέψει» το αποτέλεσμα, αλλά ούτε αυτοί κατάφεραν να σκοράρουν.

Η διαιτησία του κ. Νησελίτη κύλησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, με βοηθούς Σαββίδη και Τσιουγγαρή. Εξαίρεση αποτέλεσε η αποβολή του Βουλγαράκη των Τρικάλων στις καθυστερήσεις του αγώνα (90+4′). Παρά την αποβολή, το τελικό αποτέλεσμα παρέμεινε αμετάβλητο, σφραγίζοντας το 0-0.

ΤΡΙΚΑΛΑ: (Καραλιόπουλος) Παπαδόπουλος, ΒΟΛΟΝΑΚΗΣ,ΙΟΡΔΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, Μαντζιουκόπουλος (85′ Φωτεινιάς), ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, Χεράκης (75′Χεράκης), Μάρκου, Βουλγαράκης, Κουτσιάδης (75′ Ριζόπουλος), ΑΛΜΠΑΝΙΔΗΣ,Κουκουσίτσας

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: (Καρολίδης) ΚΑΖΙΛΑΣ, Πατατούκας (65′ Τσιότσιος),Φουρκιώτης, Κουτρουλιάς (46′ Αθανασιάδης), Πρόιος, ΣΠΥΡΙΔΩΝΙΔΗΣ, ΝΤΡΙΖΙ, Καριπίδης(65′ Γκουτζιλίκας), Σαρκατζής, Ορφανίδης (82′ Στεργιόπουλος), Μπάμπος.

ΠΑΤΡΙΔΑ – ΔΙΑΒΑΤΟΣ 2-5: Επική ανατροπή

Η αναμέτρηση ανάμεσα στην Κίτρινη Θύελλα Πατρίδας και τον Ατρόμητο Διαβατού εξελίχθηκε σε ένα παιχνίδι με δύο εντελώς διαφορετικά πρόσωπα, που κατέληξε σε μια εντυπωσιακή ανατροπή υπέρ των φιλοξενούμενων με σκορ 2-5. Η Πατρίδα ξεκίνησε πολύ δυνατά και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο, όμως ο Διαβατός αντέδρασε εντυπωσιακά στο δεύτερο, πετυχαίνοντας πέντε γκολ και μετατρέποντας το 2-0 σε ένα θριαμβευτικό 2-5.

Στο πρώτο μέρος, η Κίτρινη Θύελλα Πατρίδας, υπό την καθοδήγηση του Βαγγέλη Κυριακίδη, ήταν πιο αποτελεσματική και κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιούργησε. Μόλις στο 12ο λεπτό, ο Τερζίδης άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, δίνοντάς τους την πρώτη ώθηση. Στο 29′, ο Καλαϊτζίδης Ν. διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, φέρνοντας την Πατρίδα σε θέση ισχύος. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με την Κίτρινη Θύελλα να έχει το προβάδισμα και να δείχνει ότι ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα.

Ωστόσο, το δεύτερο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στον Ατρόμητο Διαβατού. Η ομάδα του Ανέστη Αργυρίου μπήκε με απόλυτη αποφασιστικότητα, και σε διάστημα 21 λεπτών γύρισε το ματς χάρη σε τρία γκολ του Τσιολάκη (50′, 63′, 71′), ο οποίος έδωσε το προβάδισμα στον Διαβατό (2-3). Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν, και στο 79′ ο Μουρατίδης ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-4, ενώ ο Σιδηρόπουλος στο 90+3′ ολοκλήρωσε την θριαμβευτική ανατροπή, διαμορφώνοντας το τελικό 2-5.

Η Κίτρινη Θύελλα Πατρίδας, παρότι έδειξε εξαιρετικά δείγματα στο πρώτο μέρος, δεν κατάφερε να διατηρήσει τον έλεγχο στον αγώνα, ενώ ο Ατρόμητος Διαβατού έδειξε εντυπωσιακή ψυχραιμία και αγωνιστική συνέπεια, ανατρέποντας ένα δύσκολο σκορ και φεύγοντας με μια επιβλητική νίκη.

ΠΑΤΡΙΔΑ: (Κυριακίδης) Κουπίδης Ι., Τούσα Τ., Χάκα (78′Βόλκος), Καλαϊτζίδης Λ., ΚΑΓΚΕΛΙΔΗΣ, ΤΟΥΣΑ Ο., Βαρβέρης, Καλαϊτζίδης Ν. (85′Δουλγερίδης), Σιδηρόπουλος, Λέσι Λ. (62′ Λέσι Α.), ΤΕΡΖΙΔΗΣ .

ΔΙΑΒΑΤΟΣ: (Αργυρίου) : Ματελόπουλος, Σταυριανίδης, Σολάκογλου,Νανόπουλος, ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΣΙΦΛΙΔΗΣ Μ., Κουκότσικας (35′ Χαραλαμπίδης), Νικολαΐδης(46′ ΤΣΙΟΛΑΚΗΣ), Χολέβας (56′ Βοργιατζίδης), Γιαννόπουλος (35′ Ταγκαλίδης / 70′Μουρατίδης), Λιλιόπουλος

ΚΟΠΑΝΟΣ - ΜΕΛΙΚΗ  1-2: Πέρασε νικηφόρα και από τον Κοπανό

Σε ένα από τα πιο συναρπαστικά ντέρμπι της φετινής αγωνιστικής, ο Φίλιππος Μελίκης επικράτησε με 1-2 του ΓΑΣ Κοπανού, κατακτώντας την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια, και επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική φόρμα του. Το ματς αποτέλεσε πόλο έλξης για πολλούς φιλάθλους, με γεμάτες κερκίδες και έντονη ατμόσφαιρα, που έδωσαν παλμό στο γρήγορο, δυνατό, αλλά καθόλου αντιαθλητικό παιχνίδι που προσέφεραν οι δύο ομάδες.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με έντονο ρυθμό, με τον Κοπανό να πιέζει για να βρει χώρους, αλλά ο Φίλιππος Μελίκης να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που του δόθηκαν. Το σκορ άνοιξε στο 34’, όταν ο Γεωργίου βρήκε με υπέροχη πάσα τον Πιπιλιάρη, ο οποίος με ψυχραιμία έκανε το 0-1. Μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 38’, μετά από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Τερζή, ο Πιπιλιάρης ξαναχτύπησε, πετυχαίνοντας με κεφαλιά το 0-2 και παγώνοντας το γήπεδο.

Ο Κοπανός όμως δεν έμεινε άπραγος. Μετά από πίεση στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, κατάφερε να μειώσει στις καθυστερήσεις (45+1’), όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Ίντου, ο Καψάλης βρήκε την μπάλα κοντά στην εστία και έκανε το 1-2. Το γκολ αυτό έδωσε νέα πνοή στους γηπεδούχους, που μπήκαν με περισσότερη διάθεση στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι ευκαιρίες δεν έλειψαν για τον ΓΑΣ Κοπανού, με τους Λούρη και Τηλκερίδη να χάνουν δύο καθοριστικά τετ-α-τετ, που θα μπορούσαν να αλλάξουν την ροή του αγώνα. Ωστόσο, η Μελίκη συνέχισε να είναι απειλητική, με δύο μεγάλες φάσεις να έρχονται από τα δοκάρια των Κούβαρου στο 62’ και Νιογκάνα στο 69’, αποδεικνύοντας την ποιότητα και την επιθετική δυναμική της ομάδας.

Με τη νίκη αυτή, η Μελίκη συνεχίζει αήττητη, στην κορυφή της βαθμολογίας. Το παιχνίδι αφήνει όμως πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια, καθώς ο Κοπανός έδειξε ότι έχει την ποιότητα και τη μαχητικότητα να ανατρέψει καταστάσεις, παρά το σημερινό αποτέλεσμα.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Ρηγόπουλος, με τους βοηθούς του Γκόγκο και Μουρατίδη, διαχειρίστηκε με επιτυχία το παιχνίδι, κρατώντας το σε αθλητικά πλαίσια, παρά τη δύναμη και την ένταση που επικράτησε.

ΚΟΠΑΝΟΣ: (Μποζίνης) Καραμίχος, ΣΑΜΑΡΑΣ, Λύτης (74′ Γατουρτζίδης),Μποζίνης, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, Τζιβάρας, Ίντος Ε. (79′ Χατζηπαυλίδης), ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ,Καψάλης (79′ Νατσιούλας), Δρενοβιάδης (60′ Τηλκερίδης), Λούρης

ΜΕΛΙΚΗΣ: (Ντάμτσιος) : Τζακέρι, Κίρτσογλου, Λίπε, Γαλόπουλος, ΝΙΟΓΚΑΝΑ, Λίβας, ΓΕΩΡΓΙΟΥ (87′ Τερζής), Μπουκουβάλας (72′ Μουστάκας), ΚΟΥΒΑΡΟΣ (87′Θεοχαρόπουλος), ΠΙΠΙΛΙΑΡΗΣ, Μπιγκάνος (62′ Θεοδώρου).

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΕΡΚΙΔΑ"