ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Κοινή ανακοίνωση των ομάδων της Football League

Την ακόλουθη κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν οι 14 ομάδες της Football League, μετά την τηλεδιάσκεψη που είχαν το Σάββατο (2/5). 

Αναλυτικά η θέση τους:

«Μετά από διεξοδική συζήτηση μεταξύ των μελών της Football League, που έλαβε χώρα μέσω τηλεδιάσκεψης την 02/05/2020, εκδίδεται η ακόλουθη ανακοίνωση αναφορικά με την προοπτική επαναλειτουργίας των αγωνιστικών τμημάτων των ομάδων μας.

Αφού λάβαμε υπόψη, ότι:

Το καθεστώς (μη) λειτουργίας των αγωνιστικών τμημάτων των Π.Α.Ε. της Football League ρυθμίζεται από την απαγόρευση που έχει εκδώσει η Πολιτεία από τον Μάρτιο και η οποία εξακολουθεί να ισχύει μέχρι και σήμερα. Με βάση την απόφαση αυτή απαγορεύεται η διενέργεια ομαδικών προπονήσεων, η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεών μας και η τέλεση αγώνων, που αποτελούν μίνιμουμ προϋποθέσεις για την λειτουργία των αγωνιστικών τμημάτων των ομάδων μας, αλλά και το σύνολο των αγωνιστικών δραστηριοτήτων μας.

Μετά τις πρόσφατες πρωθυπουργικές εξαγγελίες, όπως αυτές εξειδικεύτηκαν περαιτέρω από τους αρμόδιους καθ’ ύλην υπουργούς, για το σταδιακό άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων, κρίθηκε αναγκαία η εξακολούθηση των απαγορεύσεων, που αφορούν την λειτουργία των αγωνιστικών τμημάτων των ομάδων μας, μέχρι νεωτέρας, προφανώς μετά από υπόδειξη των εντεταλμένων υγειονομικών συμβούλων της Πολιτείας.

Οι Π.Α.Ε. της Football League, έχοντας πληγεί καίρια από τις προεκτιθέμενες απαγορεύσεις, υπέμειναν παρ’ όλα αυτά στωικά και εξακολουθούν να υπομένουν τις δυσμενείς συνέπειες της απαγόρευσης λειτουργίας τους, όπως και εκατομμύρια συμπολίτες μας, εργαζόμενοι και επιχειρήσεις, συναισθανόμενες την κρισιμότητα των στιγμών, και συντασσόμενες απολύτως με τις υποδείξεις της Πολιτείας.

Οι Π.Α.Ε. της Football League δηλώνουν την πλήρη ετοιμότητα, προσμονή και αδημονία τους, να επιστρέψουν στους αγωνιστικούς χώρους, αρχικά για την εκτέλεση ομαδικών προπονήσεων και ακολούθως για την διενέργεια αγώνων, όταν τα εντεταλμένα όργανα της Πολιτείας, προς τα οποία δηλώνουμε την αμέριστη εμπιστοσύνη μας, το επιτρέψουν. (Είναι προφανές, ότι για την διενέργεια ατομικών προπονήσεων εκ μέρους των αθλητών μας, η οποία διέπεται από το ισχύον ρυθμιστικό πλαίσιο, που αφορά κάθε Έλληνα πολίτη, δεν απαιτείται η έκδοση κάποιας ειδικής ρύθμισης ή η υποβολή κάποιου ειδικού αιτήματος, πολύ περισσότερο καθ’ όσον πρόκειται για επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, που αυτονοήτως μεριμνούν για την καλή αγωνιστική τους κατάσταση).

Μετά τα ανωτέρω, οι Π.Α.Ε. της Football League δηλώνουμε, ότι με βάση το ισχύον απαγορευτικό πλαίσιο δεν μας επιτρέπεται η τέλεση ομαδικών προπονήσεων και συνεπώς η επαναλειτουργία των αγωνιστικών τμημάτων μας, και συνεπώς εξακολουθούμε να  τελούμε σε αναμονή νεώτερων ρυθμίσεων της Πολιτείας, που θα επιτρέψουν την επαναλειτουργία μας και την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων μας, δηλώνοντας, ότι είμαστε έτοιμοι, εάν και όταν αυτό επιτραπεί, να επανέλθουμε στους αγωνιστικούς χώρους.

liganews