ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Αφιέρωμα Μουντιάλ 2014: Εθνική Κολομβίας

Μία από τις πιο επιτυχημένες - αν όχι η πιο επιτυχημένη - γενιά της ποδοσφαιρικής ιστορίας της Κολομβίας ταξιδεύει στην Βραζιλία με ελπίδες πρόκρισης και διάκρισης.

Η εύκολη πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου έφεραν την Κολομβία και πάλι σε Μουντιάλ μετά το 1998. Ππολλοί θεωρούν πως όλη η ομάδα στην ουσία είναι ο «μεγάλος» Φαλκάο (τραυματίας και αμφίβολος για το Μουντιάλ) η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. 

Η Κολομβία διαθέτει πλούσιο ταλέντο, εμπειρία, έναν καταξιωμένο προπονητή αλλά πάνω από όλα διαθέτει ισορροπία. Ισορροπία ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση και πρόκειται δηλαδή για μία ομάδα κοντρολαρισμένη δίχως μεγάλα κενά. Το βασικό της πλεονέκτημα πέρα από την ομοιογένεια είναι η κλάση και η ποιότητα ορισμένων ποδοσφαιριστών πέραν του «Τίγρη» Ρανταμέλ Φαλκάο.

Οι Χάμες Ροντρίγκεζ, Τζάκσον Μαρτίνεζ αλλά και ο φέρελπις και πολύ επικίνδυνος Κιντέρο είναι ποδοσφαιριστές με πλούσιο ταλέντο. Εντελώς συμπτωματικά έχουν αγωνιστεί ή αγωνίζονται ακόμα στην Πόρτο, πράγμα που σημαίνει πως ο Πίντο Ντα Κόστα «μυρίστηκε» την ποιότητα τους από χιλιόμετρα.

Διαβάστε περισσότερα στο betarades.gr...