ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Γ’ Εθνική: Τα ερωτήματα για τη νέα σεζόν

Τη διακοπή του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής ανακοίνωσε την Τετάρτη (29/4) η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, αλλά ανέβαλε κάθε συζήτηση για το μέλλον και τη μορφή της κατηγορίας για τον επόμενο μήνα. Αυτό σημαίνει ότι οι οκτώ πρωταθλητές προκύπτουν από την ισχύουσα βαθμολογία, η οποία θα επικυρωθεί ως τελική.

Τα ερωτήματα για τη νέα αγωνιστική περίοδο στη Γ’ Εθνική είναι αρκετά, καθώς πολλά θα εξαρτηθούν από το εάν και πώς θα αποφασιστεί να γίνει η αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Η συζήτηση για αναδιάρθρωση έχει ανοίξει, καθώς υπάρχει συζήτηση για συγχώνευση της Super League 2 και Football League.

Με δεδομένο, ωστόσο, ότι σε καμία κατηγορία δεν ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα, προκύπτουν ζητήματα με την άνοδο και τον υποβιβασμό των ομάδων. Και με το οικονομικό περιβάλλον να είναι δυσμενές για το ποδόσφαιρο, η αύξηση των ομάδων στις επαγγελματικές κατηγορίες δεν μπορεί να είναι μεγάλη.

Βάσει όσων προέβλεπαν οι προκηρύξεις, οι 8 πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής θα συμμετείχαν σε μίνι πρωτάθλημα έξι αγωνιστικών για να προκύψουν οι 4 ομάδες που θα έπαιρναν το εισιτήριο για τη Football League. Ωστόσο δεν θα διεξαχθούν τα μπαράζ και προκύπτει το ερώτημα πως θα προκύψουν τα τέσσερα εισιτήρια, ή εάν θα αποφασιστεί να δοθεί η άνοδος και στις 8 πρωταθλήτριες ομάδες. Κάτι τέτοιο εισηγήθηκε η Επιτροπή Διοργανώσεων.

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον και στον υποβιβασμό των ομάδων από κάθε όμιλο. Η πρόταση της Επιτροπής Διοργανώσεων είναι να μειωθούν κατά μια, οι ομάδες που θα υποβιβάζονταν από κάθε όμιλο. Ωστόσο, δεν ελήφθη κάποια απόφαση από την Εκτελεστική Επιτροπή.

Η εικόνα της Γ’ Εθνικής τη νέα σεζόν θα ξεκαθαρίσει μέσα στον Μάιο, όταν θα προχωρήσει και η συζήτηση για αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Πάντως σίγουρα, θα ανέβουν οι πρωταθλήτριες των ΕΠΣ, που θα προκύψουν από τις βαθμολογίες, πριν τη διακοπή των πρωταθλημάτων.

Ο ξεχωριστός κρητικός όμιλος

Αν και δεν υπάρχει επίσημη απόφαση, τα δεδομένα για τον κρητικό όμιλο έχουν διαμορφωθεί. Την τρέχουσα σεζόν, είχε μόλις 9 ομάδες, ενώ από την επόμενη θα έχει 16! Αυτό προκύπτει εάν ανέβει η Επισκοπή στη Football League, δεν υποβιβαστεί καμία ομάδα -μια επρόκειτο να πέσει φέτος- ενώ θα ανέβουν τόσο οι πρωταθλητές όσο και οι δευτεραθλητές των τεσσάρων κρητικών Ενώσεων.

Βάσει της προκήρυξης, θα γίνονταν αγώνες μπαράζ για να προβιβαστούν στον κρητικό όμιλο της Γ’ Εθνικής δύο από τους δευτεραθλητές, αλλά μετά την απόφαση για διακοπή της δράσης, το πιθανότερο είναι να πάρουν το εισιτήριο και οι τέσσερις δευτεραθλητές.

Πηγή: onsports.gr