ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ανεβαίνει απευθείας στη Γ’ Εθνική o φετινός πρωταθλητής της ΕΠΣ Ημαθίας;

Για νέες αλλαγές ετοιμάζεται η ΕΠΟ όσον αφορά το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, με αύξηση των ομίλων από τέσσερις σε οκτώ (διαβάστε εδώ).

Προς το παρόν υπάρχει σκέψη και όχι κάποια επίσημη απόφαση, αλλά το πιθανότερο είναι να περάσει αυτή η αλλαγή για την σεζόν 2025-2026.

Σε μια τέτοια περίπτωση, εκτός απροόπτου θα ανεβεί απευθείας στη Γ’ Εθνική o φετινός πρωταθλητής της ΕΠΣ Ημαθίας και δεν θα χρειαστεί να δώσει αγώνες μπαράζ, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με το νέο σύστημα διεξαγωγής, από την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2025 - 2026) το εθνικό ερασιτεχνικό πρωτάθλημα θα διεξάγεται σε οκτώ ομίλους, όπως παλαιότερα, αντί για τέσσερις όπως τα τελευταία χρόνια αλλά και κατά την φετινή αγωνιστική περίοδο (2024 - 2025). Θα προβλέπεται, μάλιστα, ότι ο ένας από τους οκτώ ομίλους θα συγκροτηθεί με ομάδες της Κρήτης. Οι οκτώ πρωταθλήτριες ομάδες κάθε ομίλου θα δίνουν αγώνες μπαράζ για την άνοδο στη Super League 2.

Κάτι που αποτελεί διακαή πόθο του μέχρι πρότινος αντιπροέδρου και νυν ταμία της ΕΠΟ κ. Αντωνίου, ο οποίος είναι από τους ισχυρούς άνδρες της Ομοσπονδίας.