ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • Γ' ΕΘΝΙΚΗ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 2246 φορές

ΝΑΟΥΣΑ: Ο πρόεδρος Απ. Μπέκας μιλάει για όλους και για όλα!

Όταν πριν δύο χρόνια, το καλοκαίρι του 2014, εμφανίστηκε στο προσκήνιο και ανέλαβε την ηγεσία του Φ.Α.Σ. Νάουσα, είχε βάλει έναν στόχο: η Νάουσα στη Γ' εθνική!

Απόστολος Μπέκας, ο δικός μας πρόεδρος, το δικό μας παιδί. Έτσι τον χαρακτήριζαν όλοι, καθώς ο Απόστολος δεν ήταν κάτι ξένο, κάτι καινούριο για την ομάδα της Νάουσας. Την υπηρετούσε ήδη τα προηγούμενα χρόνια από ένα άλλο πόστο.

Με διάθεση, πίστη και σκληρή δουλειά, ο πρόεδρος, παίρνοντας δίπλα του έμπειρους, αλλά και κάποιους νέους στα διοικητικά, όχι μόνο επικεντρώθηκε στον στόχο του, αλλά παρέσυρε όλους όσοι δυσπιστούσαν ή δεν μπορούσαν να δουν το ελπιδοφόρο αύριο της Νάουσας.

Η πρώτη χρονιά, πετυχημένη εν μέρει. Ο μεγάλος στόχος (άνοδος) δεν επιτεύχθηκε για μια ανάσα! Είχαν, όμως, μπει οι βάσεις και το όνειρο είχε ξεκινήσει να υλοποιείται.

Δεύτερη χρονιά της θητείας του, με όπλα τις εμπειρίες, τις σωστές κινήσεις και την πίστη ότι ο στόχος, πλέον, ωρίμασε. Η Νάουσα βγήκε δυνατά στο προσκήνιο και, σιγά - σιγά, έδειξε ότι η χρονιά είναι δική της.

Χρόνο, χρήματα, ξενύχτι, δουλειά, θυσίασε ο καθηγητής πρόεδρος, έδωσε ακόμα και την ψυχή του για την ομάδα και οι αποφάσεις του τον δικαίωσαν! Είχε δίπλα του ανθρώπους που στάθηκαν όρθιοι στα δύσκολα και, γενικά, σε όλη τη διαδρομή του συλλόγου (Τ. Γιαβάλκας, Γ. Μπέκας, Ι. Μπέκας, Ν. Μάντσος, Χ. Κερμανίδης, Κ. Νοΐδης, Γ. Δραγουμάνος, Γ. Αδαμίδης, Λ. Μελανίδης). Ήταν αυτοί που αποτελούσαν και αποτελούν το δ.σ. του Φ.Α.Σ. Νάουσα και τον βοήθησαν και τον στήριξαν, όσο μπορούσε ο καθένας.

Ο πρόεδρος, όμως, ήταν αυτός που ήταν πάντα μπροστά, που κρατούσε ψηλά τη σημασία, το μεγάλο βάρος, που ήταν, κυρίως, το οικονομικό. Η επιτυχία ήρθε και το πιο μεγάλο κομμάτι της ανήκει στον Απόστολο Μπέκα! Αυτό δεν είναι εγωιστικό, ούτε γίνεται προσπάθεια να δοθεί μεγαλύτερη αξία σ' ένα γεγονός. Είναι η πραγματικότητα. Είναι η αλήθεια. Το αξίζει ένα μεγάλο «μπράβο» κι ένα «ευχαριστώ»! Το ίδιο και στους συνεργάτες του στο δ.σ.!

Για ό,τι έγινε αυτά τα δύο χρόνια, για την επιτυχία της ανόδου και για το τι σκέφτεται για το αύριο το δικό του στον Φ.Α.Σ. Νάουσα, ο Απόστολος Μπέκας άνοιξε, για μια ακόμη φορά, τα χαρτιά του, μιλώντας στα «Μακεδονικά Νέα» και στον Λάκη Λαζάρου.

«Έγινε μια τεράστια προσπάθεια τα δύο τελευταία χρόνια, που είχε σαν στόχο την αλλαγή της κατηγορίας της ομάδας και αρκετά άλλα, όπως δημιουργία βάσης και δουλειά στις υποδομές, αξιοπιστία συλλόγου και βελτίωση σχέσεων με τις ομάδες της περιοχής. Πιστεύω πως κάναμε πολλά βήματα μπροστά σε συνδυασμό με την επίτευξη του μεγάλου στόχου, που ήταν η άνοδος της Νάουσας στη Γ' εθνική κατηγορία», υπογράμμισε ο κ. Μπέκας.

«Γνωρίζω ότι το αύριο δεν θα είναι εύκολο. Θα χρειαστεί εκ νέου μεγαλύτερη προσπάθεια, επένδυση, οικονομικές λύσεις, που θα συμβάλλουν στην εύρυθμη και σωστή λειτουργία της ομάδας και, γενικότερα, του συλλόγου. Είναι, επίσης, αναγκαία η αλλαγή του ρόστερ, αφού είναι άλλη η Α κατηγορία και άλλο η Γ' εθνική. Το κλειδί για όλα αυτά είναι το οικονομικό, απαραίτητο για να προχωρήσει ο σύλλογος και η ομάδα, που θα στηθεί από τον όποιο προπονητή και διοίκηση αναλάβει το δύσκολο έργο», σημείωσε ο πρόεδρος του Φ.Α.Σ. Νάουσα.

«Το σίγουρο είναι ότι η Νάουσα ήταν και θα είναι πόλος έλξης πολλών αξιόλογών ποδοσφαιριστών, τόσο της περιοχής, όσο και ευρύτερα», επισήμανε. «Άρα», είπε, «η διοίκηση και ο προπονητής θα έχουν αρκετές επιλογές».

Σε ό,τι αφορά την παραμονή του στην προεδρία, ο κ. Μπέκας ανέφερε ότι αυτή θα εξαρτηθεί κυρίως από την αξιοπιστία και τη διάθεση για προσφορά των συνεργατών του.«Χρειαζόμαστε ανθρώπους να πλαισιώσουν τη διοίκηση. Χρειάζεται η βοήθεια όλων. Δεν περισσεύει κανείς! Όλες οι ενέργειές μου κινούνται αποκλειστικά στη διασφάλιση του παρόντος και του μέλλοντος της ομάδας και της ασφαλούς οικονομικής πορείας της, με νοικοκυριό, με αγώνα και με τη βοήθεια όλης της Νάουσας. Ελπίζω ν' αντεπεξέλθουμε στις μεγάλες, όπως είναι δεδομένο, δυσκολίες, που θα βρεθούν μπροστά μας», τόνισε.

«Το πρώτο βήμα», είπε ο κ. Μπέκας, «είναι να βρεθούν κάποια άτομα, που θα πλαισιώσουν το νέο δ.σ., μέσα από τη γενική συνέλευση, που αναμένεται να συγκληθεί και στην οποία θα πούμε ξεκάθαρα σε όλους τι κάναμε, πόσα χρήματα ξοδεύτηκαν, από πού βρέθηκαν, ποιοι βοήθησαν και, βέβαια, θα ευχαριστήσουμε τον απλό κόσμο, που ήταν δίπλα μας. Ίσως στη γενική συνέλευση υπάρξει έτοιμο σχήμα, αλλά θα υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σε όσους θελήσουν να το πλαισιώσουν».

Σε ό,τι αφορά τον προπονητή, ο πρόεδρος του Φ.Α.Σ. Νάουσα τόνισε ότι «ο κ. Ντίσιος θα παραμείνει στη Νάουσα, αν συνεχίσουμε εμείς στη διοίκηση». Παραδέχτηκε πως υπάρχουν και άλλες σκέψεις για το θέμα αυτό και πως ήδη χτυπούν την πόρτα της Νάουσας διάφοροι προπονητές.

Ο κ. Μπέκας θεωρεί πολύ σημαντικό και το θέμα του γυμναστή και, όπως είπε, θα γίνουν συζητήσεις και επαφές και σ' αυτόν τον τομέα, ώστε να συμπληρωθεί το προπονητικό τιμ.

«Στόχος μας είναι, επίσης, η διεύρυνση των τμημάτων υποδομής, τα οποία θεωρούμε ότι είναι η βάση για το μέλλον της ομάδας. Χωρίς υποδομή καμία επαρχιακή ομάδα δεν μπορεί να προχωρήσει και ν' αντιμετωπίσει το οικονομικό βάρος κάθε χρονιάς», υποστήριξε.

Σε ερώτηση για το πότε θα ξεκινήσουν όλες οι διεργασίες (γενική συνέλευση, σχηματισμός νέας διοίκησης, προπονητής, ρόστερ, μεταγραφές, κ.ά.), ο κ. Μπέκας δεν έκρυψε ότι όλα αυτά τα ζητήματα εξετάζονται, έχουν δρομολογηθεί και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις.

Το συμπέρασμα από τη συνέντευξη - συζήτηση που είχαμε με τον πρόεδρο του Φ.Α.Σ. Νάουσα: ο κ. Μπέκας είναι αποφασισμένος να συνεχίσει στον σύλλογο, προσπαθώντας για το καλύτερο. Είναι αποφασισμένος, για μια ακόμη φορά, να βάλει τα στήθια του μπροστά, με μοναδικό στόχο το μεγαλείο της Νάουσας.

Ο κ. Μπέκας δείχνει να έχει βάλει πάνω απ' όλα τον σύλλογο. Το μόνο που επιδιώκει είναι να τον στηρίξουν και κάποιοι άλλοι παράγοντες, να τον στηρίξει ο δήμος, να τον στηρίξει όλη η Νάουσα. Αυτό το δικαιούται, αφού έχει πετύχει ως τώρα, αλλά έχει κι ένα όραμα για την ιστορική Νάουσα, που θέλει να τη δει ακόμα πιο ψηλά!

Λάκης Λαζάρου