ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1184 φορές

Από τα πιο βαριά ονόματα στην Football League η «Βασίλισσα του Βορρά»

Η Football League, η νεοσύστατη κατηγορία, μπήκε από το Σάββατο (28/9) και επίσημα στα… σπίτια μας. Μιλάμε για ένα γκρουπ 14 ομάδων, εκ των οποίων οι περισσότερες έχουν ξεχωριστεί ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ομάδες που… πολέμησαν έναν ολόκληρο χρόνο πέρσι για να ανέβουν κατηγορία και ουσιαστικά παρέμειναν στην ίδια κατηγορία (Γ’ Εθνική) μπήκαν στη μάχη της Football League.

Το εντυπωσιακό είναι πως στη συγκεκριμένη κατηγορία μετέχουν ομάδες με όνομα βαρύ σαν ιστορία, μέσα στις οποίες συγκαταλέγεται φυσικά και η «Βασίλισσα του Βορρά», η ΒΕΡΟΙΑ, που είναι μία από αυτές που έχουν τις περισσότερες συμμετοχές (συνολικά 17) στην πρώην Α΄ Εθνική και τωρινή SUPERLEAGUE (μετά το Αιγάλεω που μετράει 23 και την Καβάλα με 19) και είναι αυτή που αγωνίστηκε πιο πρόσφατα από όλες στα σαλόνια του Ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ δεν πρέπει να λησμονούμε πως Αιγάλεω, Ολυμπιακός Βόλου (12 συμ.) και Ιωνικός (16 συμ.), έχουν βγει και Ευρώπη.

Φυσικά στις παραπάνω, πρέπει να προσθέσουμε και τα Τρίκαλα (7 συμ.), Καλαμάτα (7 συμ.), Νίκη Βόλου (6 συμ.), Διαγόρα (3 συμ.), που αγωνίστηκαν στη μεγάλη κατηγορία και έχουν προσφέρει μεγάλα ονόματα στο παρελθόν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Από εκεί και πέρα, ο Ιάλυσος είναι μια από τις επαρχιακές ομάδες που έχει βλέψεις να παραμείνει στο προσκήνιο όπως και η Ιεράπετρα, η ομάδα που άφησε πέρσι πίσω της τους Ιωνικό, Εθνικό.

Ο Θεσπρωτός με τον Χουάν Ραμόν Ρότσα ευελπιστεί να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη ενώ ο Ασπρόπυργος με τον Γιώργο Βαζάκα ανέβηκε με φόρα και είναι έτοιμος για όλα.

Τέλος η Τρίγλια Χαλκιδικής, που δεν έδωσε το ΑΦΜ στον Ηρακλή, του νεαρού Κώστα Γεωργιάδη θα δώσει τη μάχη για να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία.

Βέβαια στο παρελθόν, έχει αποδειχθεί πως το καλοκαίρι κανένας δεν βγαίνει πρωταθλητής. Η Football League όπως πρέπει να την αποκαλούμε πλέον, είναι σκληρή κατηγορία και κανένας δεν μπορεί να προδικάσει αποτελέσματα.