ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 991 φορές

Η ΒΕΡΟΙΑ στις 23 αγωνιστικές του πρωταθλήματος

ΔΕΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΕ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ. ΜΟΛΙΣ 16 ΒΑΘΜΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ. ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ, ΤΑ ΓΚΟΛ, ΟΙ ΣΚΟΡΕΡ, ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ (ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΕΦΗΜ. «ΚΕΡΚΙΔΑ» - 30/3)

Έχασε η ΒΕΡΟΙΑ το τρένο της ανόδου; Είναι ένα ερώτημα που δεν θα το κάναμε, σε περίπτωση που το πρωτάθλημα συνεχιζόταν κανονικά, μιας και η "Βασίλισσα" εξ' αιτίας των ατυχών αποτελεσμάτων των 8 τελευταίων αγωνιστικών, απομακρύνθηκε πολύ από την διεκδίκηση και αυτής ακόμα της δεύτερης προνομιούχου θέσης, στον βαθμολογικό πίνακα της FL.

Τώρα όμως, με την διακοπή των πρωταθλημάτων στην πατρίδα μας και όχι μόνο, λόγω του κορονοϊού, το τοπίο είναι θολό, αφού κανείς δεν γνωρίζει πότε και αν αυτά θα ξαναρχίσουν.

Έτσι, ένα πιθανό σενάριο που κυκλοφορεί είναι να γίνει νομοθετική πράξη η αναδιάρθρωση των κατηγοριών, χωρίς να διεξαχθούν οι υπόλοιπες αγωνιστικές! Να γίνει δηλαδή μια νέα κατηγορία και να αγωνιστούν σε αυτή όλες οι ομάδες της FL, με εξαίρεση τις δύο τελευταίες της βαθμολογίας. Η νέα Β' Εθνική (θα καταργηθεί η SL2) θα χωριστεί σε δύο ομίλους, βόρειο και νότιο και σε αυτή θα πάρουν μέρος, εκτός από τις ομάδες της FLκαι αυτές της φετινής SL2, μαζί με τις ομάδες που θα υποβιβαστούν από την SL1, με εξαίρεση τις δύο πρώτες που θα ανέλθουν στη μεγαλύτερη κατηγορία της χώρας μας.

Αν επικρατήσει το συγκεκριμένο σενάριο, τότε η "Βασίλισσα" θα είναι τυχερή στην ατυχία της, αφού θα πετύχει κάτι που δεν μπόρεσε να το πράξει αγωνιστικά, το οποίο και είχε σαν στόχο από την αρχή του πρωταθλήματος. Τα αίτια της αγωνιστικής αποτυχίας είναι πολλά και τα έχουμε αναφέρει και αναλύσει αρκετές φορές.

ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

Στο σημερινό μας φύλλο θα δούμε κάποια στατιστικά στοιχεία που έχουν να κάνουν με την πορεία της ΒΕΡΟΙΑΣ στο πρωτάθλημα της FL. Μια πορεία με πολλά σκαμπανεβάσματα, που σημαδεύτηκε από την ευκολία που έχασε βαθμούς, από όλες ανεξαιρέτως τις μικρομεσαίες ομάδες της κατηγορίας, είτε ως γηπεδούχος είτε ως φιλοξενούμενη, καθώς και από τις αποτυχημένες (όπως αποδείχθηκε) μεταγραφές του Ιανουαρίου, που δεν βοήθησαν σχεδόν καθόλου, αλλά και από την κακή πορεία που είχε από την αρχή του 2020, μέχρι και την διακοπή του πρωταθλήματος.

Τρεις, λοιπόν, αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος, η ΒΕΡΟΙΑ βρίσκεται στην καθόλου κολακευτική 7η θέση, έχοντας αποκομίσει 35 βαθμούς σε 23 αγώνες, οι οποίοι προέρχονται από 9 νίκες, 8 ισοπαλίες, ενώ γνώρισε την ήττα σε 6 αγώνες. Σε αυτά τα ματς πέτυχε 27 τέρματα και δέχτηκε 19.

ΔΕΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΕ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ

Η αλήθεια είναι ότι η ΒΕΡΟΙΑ δεν εκμεταλλεύτηκε την έδρα της, αφού όπως θα δούμε στην παρακάτω βαθμολογία με τους εντός έδρας αγώνες των ομάδων, βρίσκεται στην 9η θέση με 19 βαθμούς σε 11 αγώνες (5 νίκες - 4 ισοπαλίες - 2 ήττες), έχοντας απώλειες δεκατεσσάρων βαθμών (!!!), ενώ πέτυχε 15 και δέχτηκε 9 τέρματα.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΑΓΩΝΩΝ

ΠΗΡΕ 16 ΒΑΘΜΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ

Δεν τα πήγε πολύ καλά (για ομάδα που έχει κύριο στόχο την άνοδο) ούτε και μακριά από την έδρα της, καθώς μάζεψε 16 βαθμούς σε 12 αγώνες (4 νίκες - 4 ισοπαλίες - 4 ήττες), ενώ πέτυχε 12 και δέχθηκε 10 γκολ.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΑΓΩΝΩΝ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ 23ων ΑΓΩΝΩΝ

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Είκοσι οκτώ παίκτες αποτελούν το ρόστερ της «Βασίλισσας» αυτή την στιγμή. Ξεκίνησε την περίοδο με 25 παίκτες, ενώ τον Ιανουάριο αποχώρησαν δύο (Σκαθαρούδης, Ζούρκος Αλ.) και ήρθαν πέντε (Γεωργιάδης Ν., Καραγιάννης, Παυλίδης, Πολίτης, Πόζογλου).

Κύριο χαρακτηριστικό αποτελεί το γεγονός, ότι από τους 30 παίκτες, έχουν αγωνιστεί μέχρι σήμερα οι 26, άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο. Δεν έχουν καμία συμμετοχή στο πρωτάθλημα οι νεαροί τερματοφύλακες Μπλατσιώτης, Τσιμόπουλος, ο επιθετικός Βασίλτσης και ο κεντρώος Ιωάννου.

ΒΟΣΝΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΜΠΛΑΤΣΙΩΤΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ

ΤΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΛΕΦΙΔΗΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΜΑΝΙΩΤΗΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ

ΜΟΥΧΑΛΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ

ΠΕΤΑΥΡΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΣΤΑΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΤΑΪΡΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

ΠΟΛΥΖΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

ΒΕΡΓΩΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΖΟΥΡΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΙΩΑΝΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΜΠΛΕΤΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

PENTA MARCELO

ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΠΟΖΟΓΛΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

ΒΑΣΙΛΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΜΕΛΗΚΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΠΑΣΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΣΙΜΟΝΙ ΑΛΜΠΕΡΤΟ

ΧΑΝΤΖΑΡΑΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

ΚΑΝΟΥΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΤΑ ΓΚΟΛ

Είκοσι επτά είναι τα τέρματα που πέτυχε η "Βασίλισσα" σε 23 αγώνες, έχοντας την δεύτερη καλύτερη επίθεση μαζί με τον Διαγόρα και τη Νίκη Βόλου, με τα Τρίκαλα και τον Ολυμπιακό Βόλου να έχουν την καλύτερη με ένα γκολ παραπάνω, δηλαδή 28.

Δεκαεννιά είναι τα τέρματα που δέχθηκε στα 23 ματς που έδωσε η ΒΕΡΟΙΑ. Έχει την 5η καλύτερη άμυνα, με την καλύτερη της κατηγορίας να έχει η Καβάλα με 12 γκολ παθητικό.

ΟΙ ΣΚΟΡΕΡ

Ο Γιάννης Πασάς πρώτος σκόρερ της «Βασίλισσας» και δεύτερος της κατηγορίας

Στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ βρίσκεται ο Στέλιος Κρητικός του Ιωνικού Νικαίας με 12 γκολ, ενώ ακολουθούν με 10 γκολ ο Πασάς της ΒΕΡΟΙΑΣ και με 8 ο Ροχάνο της Νίκης Βόλου.

Όσον αφορά τη "Βασίλισσα", τον πρώτο σκόρερ της και δεύτερο της κατηγορίας Γιάννη Πασά, που σημείωσε το 1/3 των τερμάτων της (10), ακολουθεί ο Σάκης Κανούλας με 4 τέρματα, ο Αλμπέρτο Σιμόνιμε 3, ο Γιώργος Μπλέτσας με 2, ενώ από ένα γκολ πέτυχαν οι Ζούρκος, Μουρατίδης, Χαντζάρας, Ταΐρης, Πολύζος, Βεργώνης, Μεληκιώτης, Πόζογλου, με τον τελευταίο, να έχει σκοράρει άλλες 5 φορές στο φετινό πρωτάθλημα, με την πρώην ομάδα του τον Ολμπιακό Βόλου.

Αναλυτικά οι σκόρερ της Football League:

12 ΓΚΟΛ

Στ. Κρητικός (Ιωνικός Νικαίας)

10 ΓΚΟΛ

Πασάς (ΒΕΡΟΙΑ)

8 ΓΚΟΛ

Ροχάνο (Νίκη Βόλου)

7 ΓΚΟΛ

Ντάλα Κόστα, Κολλάς (Θεσπρωτός), Μπαρμπαρούσης (Διαγόρας)

6 ΓΚΟΛ

Πόζογλου (Ολυμπιακό Β. 5 - ΒΕΡΟΙΑ 1), Κέρι, Τσίτας (Ολυμπιακός Βόλου), Σταματής, Ριζογιάννης (Α.Ο. Τρίκαλα), Μπουρλάκης (Διαγόρας)

5 ΓΚΟΛ

Λώττας (Α.Ο. Τρίκαλα), Γλυνός (Διαγόρας), Τσιλιγκίρης (Αιγάλεω), Κονέ ( ΓΑΣ Ιάλυσος), Κάκκο ( Ένωση Ασπροπύργου), Οσμάναγκιτς (Καλαμάτα)

4 ΓΚΟΛ

Κανούλας (Βέροια),  Γκαρσία (Νίκη Βόλου), Τσιάρας (Ολυμπιακός Βόλου), Πελάεθ (Α.Ο. Τρίκαλα), Βλαχομήτρος (Ιωνικός Νικαίας), Αποστολόπουλος (Ο.Φ. Ιεράπετρας), Βόσαλικ, Ορφανίδης ( Α.Ο. Καβάλας), Ραμίρεζ (Θεσπρωτός), Παπαδημητρίου (Π.Ο. Τρίγλιας), Ζγκούρη (Ένωση Ασπροπύργου)

3 ΓΚΟΛ

Σιμόνι (ΒΕΡΟΙΑ), Ντούνης, Φαζός (Ολυμπιακός Βόλου), Τσιώλης, Κρουθ (Νίκη Βόλου), Γεωργίου (Διαγόρας), Μάναλης (Ιωνικός Νικαίας), Σκόνδρας, Κατσικοκέρης (Ο.Φ. Ιεράπετρας), Β. Παπαδόπουλος, Μαρκόπουλος (Α.Ο. Καβάλας), Σρέτσκοβιτς, Πίντο, Φράγκος (Ένωση Ασπροπύργου), Ρεκλείτης (ΓΑΣ Ιάλυσος), Μπίκας (Θεσπρωτός), Ράκιτς (Καλαμάτα)

2 ΓΚΟΛ

Μπλέτσας (ΒΕΡΟΙΑ), Κουτσιανικούλης (Ολυμπιακός Βόλου), Ντομίνγκεθ, Μπαταγίνι, Τσιμπούκας (Νίκη Βόλου), Τσίπρας (Α.Ο. Τρίκαλα), Καλλέργης, Κουιρουκίδης (Ιωνικός Νικαίας), Μ. Παπαδόπουλος, Σέχου, Μηνάς, Χαντί (Ο.Φ. Ιεράπετρας), Μελισσόπουλος, Γαβριηλίδης ( Α.Ο. Καβάλας), Γκατσολάρι (Ένωση Ασπροπύργου), Σερτζίνιο (Διαγόρας), Ντιατά, Μακρυδημήτρης (ΓΑΣ Ιάλυσος), Ευθυμίου, Καζβιρόπουλος (Θεσπρωτός), Αλεξόπουλος (Καλαμάτα)

1 ΓΚΟΛ

Ζούρκος, Μουρατίδης, Χατζάρας, Ταΐρης, Πολύζος, Βεργώνης, Μεληκιώτης (ΒΕΡΟΙΑ), Γραικός, Μπουτζίκος, Ράντι (Ολυμπιακός Βόλου), Μασκουνιάν, Καπός, Βοσκόπουλος (Νίκη Βόλου), Οικονομόπουλος, Παπαγεωργίου, Άλεξιτς, Πέλκας (Α.Ο. Τρίκαλα), Θ. Παπαδόπουλος, Γούλας , Πατσαρούχας ,Αυγενικού (Διαγόρας), Χιντζίδης, Αναστασόπουλος, Βογιατζής (Ο.Φ. Ιεράπετρας), Κέρθι, Μαϊδανός, Καζαντζίδης, Σκαθαρούδης (Α.Ο. Καβάλα), Μουστάκης, Γκούφας, Σμυρλής, Ματσούκας (Ιωνικός Νικαίας), Μπαξεβάνος, Τσίτσαρης, Σταματάκης, Μάρτινς, Παπανικόλας, Φαρινόλα, Μαχαίρας (Αιγάλεω), Ζαχαρός, Πολέττο (Ένωση Ασπροπύργου), Τσεμπερίδης, Ευθυμιάδης, Ζορμπάς, Λεμονής, Πότσι , Ντούνγκα, Ζγουρής, Ναζλίδης, Σαρβανίδης, Μπρίτο, Παπαστεργιανός (Π.Ο. Τρίγλιας), Γώγος, Νόνης (Θεσπρωτός), Μαραγκουδάκης, Χειρίτραντας, Πετράκης ( ΓΑΣ Ιάλυσος), Βουκμίροβιτς, Μάκος, Στεργίδης, Κωνσταντινόπουλος, Νταούντ (Καλαμάτα)

ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Δύο προπονητές έχουν καθίσει στον πάγκο της "Βασίλισσας" στους 23 αγώνες που έδωσε μέχρι σήμερα.

Την σεζόν 2019-2020 ξεκίνησε ο Σάκης Θεοδοσιάδης, ο οποίος κοουτσάρισε τη ΒΕΡΟΙΑ σε 8 αγώνες πρωταθλήματος και 4 κυπέλλου (2 νίκες - 2 ήττες). Αποχώρησε από την ομάδα στις 17/11/2019 μετά τον εντός έδρας αγώνα με τον Θεσπρωτό (0-0), μαζεύοντας 12 βαθμούς.

Με την παρουσία του Θεοδοσιάδη, η "Βασίλισσα" κέρδισε 3 παιχνίδια, έχασε 2, ενώ σε άλλους 3 αγώνες ήρθε ισόπαλη.

Με την αποχώρησή του, κοουτσάρισαν την ομάδα στον εκτός έδρας αγώνα της 9ης αγωνιστικής με την Ιεράπετρα οι Τάσος Ανθυμιάδης και Τόλης Χατζάρας, καταφέρνοντας να την οδηγήσουν στην κατάκτηση των τριών βαθμών της νίκης.

Από την επόμενη αγωνιστική (10η), κάθισε στον πάγκο της "Βασίλισσας" ο Κώστας Γεωργιάδης, με τον οποίο η ομάδα έκανε ένα σχετικά καλό ξεκίνημα, όμως όπως προαναφέραμε, τις τελευταίες αγωνιστικές πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Στις 14 παρουσίες του στον Βεροιώτικο πάγκο, ο νεαρός τεχνικός έχει να επιδείξει 5 νίκες, 5 ισοπαλίες και 4 ήττες (συνολικά 20 κερδισμένους βαθμούς), ένας απολογισμός που κάθε άλλο παρά κολακευτικός είναι, για μια ομάδα που είχε ως βασικό στόχο την κατάκτηση της ανόδου.

* Πίνακες από flashscore.gr