Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Όταν οι φίλαθλοι κρέμονταν σαν... τσαμπιά στις κερκίδες του σταδίου Βέροιας (φωτο)

Όταν οι φίλαθλοι κρέμονταν σαν... τσαμπιά στις κερκίδες του σταδίου Βέροιας (φωτο)

Σαν... τσαμπιά κρέμονταν τις παλιές καλές εποχές του Βεροιώτικου και κατ΄ επέκταση του Ελληνικού ποδοσφαίρου οι φίλαθλοι στις κερκίδες, αφού το γήπεδο ήταν από τις λίγες διεξόδους που είχαν στην καθημερινότητά τους.

Έτσι και το στάδιο της Βέροιας δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση, κυρίως όταν η «Βασίλισσα» αγωνιζόταν στην Α' Εθνική, αλλά και σε παιχνίδια Β' Εθνικής, τις περιόδους που διεκδικούσε την άνοδο στη μεγαλύτερη κατηγορία. Πραγματικά τότε η χωρητικότητα του γηπέδου ήταν πολύ μικρή, για τον κόσμο που ήθελε να παρακολουθήσει ένα ματς της ΒΕΡΟΙΑΣ!

Οι περισσότερο εμπορικές ομάδες για την ΒΕΡΟΙΑ ήταν ο Π.Α.Ο.Κ., ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο Άρης, σε επίπεδο Α' Εθνικής. Μέσα στην πρώτη τριάδα των αγώνων με τα περισσότερα εισιτήρια, βρίσκονται ωστόσο και δύο παιχνίδια που έγιναν σε επίπεδο Β' Εθνικής, με αντίπαλο την Δόξα Δράμας!

Να σημειωθεί πως -τυπικά- τα περισσότερα εισιτήρια κόπηκαν στον αγώνα ΒΕΡΟΙΑ-Ολυμπιακός, στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος της περιόδου 1997-1998, το οποίο όμως αντί να γίνει στο Δημοτικό στάδιο Βέροιας, έγινε στο στάδιο Καραϊσκάκη (18/5/98), ύστερα από πρόταση του προέδρου του Ολυμπιακού Σωκράτη Κόκκαλη, στον ομόλογό του της ΒΕΡΟΙΑΣ Βασίλη Τσαμήτρο, προκειμένου να γιορταστεί η κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους Πειραιώτες. Στο παιχνίδι εκείνο, που σημειωτέον κέρδισε η «Βασίλισσα» με 2-0, κόπηκαν 22.428 εισιτήρια.

Παρακάτω παραθέτουμε έναν πίνακα με τα 10 παιχνίδια πρωταθλήματος που συγκέντρωσαν περισσότερο κόσμο στο στάδιο Βέροιας, σε αγώνες της "Βασίλισσας", όπως τα αναφέρει στο 5τομο βιβλίο του "Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ" ο αείμνηστος Γιώργος Γαλανομάτης, όπως και φωτογραφίες από γεμάτες κερκίδες.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS