ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 2083 φορές

Χρήστος και Αχιλλέας Μπίκας θα εκπροσωπήσουν τη ΒΕΡΟΙΑ στην κρίσιμη σύσκεψη της F.L.

Κρίσιμη  σύσκεψη θα γίνει αύριο Τρίτη 2/6 για την τύχη που θα έχει το πρωτάθλημα της Football League, όπου θα συζητηθεί και το "καυτό" θέμα της αναδιάρθρωσης.

Συγκεκριμένα στις 14:00 στα γραφεία της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής, θα πραγματοποιηθεί διοικητικό συμβούλιο με δύο βασικά θέματα:

1. Συζήτηση για εισήγηση στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής Κατηγορίας, θέματος περί τροποποίησης προκήρυξης πρωταθλήματος Football League αγωνιστικής περιόδου 2019-2020

2. Συζήτηση περί αναδιάρθρωσης πρωταθλήματος

Την ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ σε αυτό το κρίσιμο Δ.Σ. θα την εκπροσωπήσουν, τόσο ο πρόεδρός της Χρήστος Μπίκας, όσο και ο δ/νων σύμβουλος Αχιλλέας Μπίκας, δείχνοντας με τη φυσική παρουσία τους, την μεγάλη σημασία που έχει το συμβούλιο αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η θέση της Βεροιώτικης ΠΑΕ θα είναι φυσικά υπέρ της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών, με μία κατηγορία S.L.2 των 16 ομάδων. Οι φιλοδοξίες της «Βασίλισσας» θα είναι και τη νέα περίοδο υψηλές, οπότε παίρνοντας μέρος σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, με δυνατές ομάδες, αυτομάτως την καθιστά πιο έτοιμη για την S.L.1, σε περίπτωση φυσικά που καταφέρει να πετύχει τον στόχο της ανόδου.

Όσον αφορά την πρόταση στην οποία οδηγείται η διοργανώτρια, δεν διαφέρει με αυτή της ΒΕΡΟΙΑΣ.

Θα ζητήσει να ανεβούν τέσσερις ομάδες στην Super League 1, δεν θα υπάρξει κανένας υποβιβασμός από την Superleague 2, ενώ οι πρώτοι 8 της Football League θα προβιβαστούν στην SL2, αυξάνοντας τις ομάδες της δεύτερης κατηγορίας σε 16.

Στην Football League, δεν υποβιβάζεται επίσης κανείς και οι 8 θέσεις που μένουν κενές, θα καλυφθούν από τους 8 πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής, διατηρώντας την κατηγορία στις 14 ομάδες.

Τέλος, σε περίπτωση που Α.Ο. Κασσιόπη και Απόλλων Καλαμαριάς αποφασίσουν πως δεν μπορούν να συνεχίσουν στις επαγγελματικές κατηγορίες, έχουμε 2 ακόμη προβιβασμούς από την Football League στην Superleague 2 (θέσεις 9-10), ενώ από την Γ’ Εθνική στην Football League προβιβάζονται οι δυο καλύτεροι δεύτεροι».

Με αυτά τα δεδομένα οι 16 ομάδες της S.L.2 θα είναι:

ΟΙ 8 ΑΠΟ ΤΗΝ SUPER LEAGUE 2

Καραϊσκάκης Άρτας

Απόλλων Λάρισας

Εργοτέλης

Παναχαϊκή

Πλατανιάς

Δόξα Δράμας

Κέρκυρα

Απόλλων Πόντου

ΚΑΙ ΟΙ 8 ΑΠΟ ΤΗΝ FOOTBALL LEAGUE

Τρίκαλα

Ιωνικός

Διαγόρας

Νίκη Βόλου

Ο.Φ. Ιεράπετρας

Καβάλα

ΒΕΡΟΙΑ

Ολυμπιακός Β.