ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΣΧΟΛΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 4789 φορές

Κινήσεις προς την σωστή κατεύθυνση

Λίγες στροφές απέμειναν ακόμα για να ολοκληρωθεί το χιλιοταλαιπωρημένο πρωτάθλημα της Superlerague2 και η αγωνία για τη Βέροια βρίσκεται στο ζενίθ!!! Λίγα βήματα πριν την σωτηρία της ή τον …γκρεμό!!!

Όμως πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Και αυτό δεν το λέω για να το λέω μόνο. Θεωρώ ότι κάποιες κινήσεις που έκανε η διοίκηση είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Τουλάχιστον εμένα με πείθουν και εύχομαι να μην διαψευστώ.

Η κίνηση να εντάξει στο επιτελείο της τον επαγγελματία, γνώστη και πολύπειρο άνθρωπο του ποδοσφαίρου, τον Νίκο Καρύδα, στον αποδυτηριακό χώρο και γενικότερα στην επιτελική θέση της διαχείρισης του ποδοσφαιρικού τμήματος, ήταν η πιο εύστοχη.

Ο Νίκος Καρύδας δούλεψε στις μεγαλύτερες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου, με μεγάλους προπονητές. Επίσης έκανε καριέρα και σε ομάδες του εξωτερικού με την πιο πρόσφατη αυτήν με την Γκαζιαντέπ η οποία είχε προπονητή τον Έρολ Μπουλούτ. Να διευκρινίσω ότι η Γκαζιαντέπ αποχώρησε από το πρωτάθλημα, λόγω του φονικού σεισμού της 6ης Φεβρουαρίου, με την σύμφωνη γνώμη τόσο των άλλων ομάδων, όσο και της διοργανώτριας τουρκικής λίγκας.

Είμαι σε θέση να γνωρίζω πως ήδη έγιναν κάποιες πινελιές σε όλα τα επίπεδα του ποδοσφαιρικού τμήματος οι οποίες θα βελτιώσουν την κατάσταση και στην ψυχολογία και στην αγωνιστική απόδοση της ομάδας, ώστε να κατακτήσει τους απαραίτητους βαθμούς που χρειάζεται για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Μάλιστα το σύνθημα που επικρατεί στα αποδυτήρια είναι «πάμε να κερδίσουμε τον κάθε αγώνα ξεχωριστά…». Γιατί πράγματι για την «βασίλισσα» δεν υπάρχουν αγώνες καθοριστικοί και μη καθοριστικοί. Δεν υπάρχει μόνο το ντέρμπι με τον Απόλλωνα Πόντου. Άλλωστε ο Νίκος Καρύδας κατέθεσε την άποψη πως «τι νόημα έχει να κερδίσουμε τον Μακεδονικό και την Καλαμαριά και να μην κερδίσουμε σε άλλα παιχνίδια».

Στον τελικό κυπέλλου της ΕΠΣ Ημαθίας που έγινε το Σάββατο στο Δημοτικό στάδιο Βέροιας, ήμουν παρών σε δοκιμαστική χρήση συστήματος το οποίο θα χρησιμοποιεί το τεχνικό επιτελείο της Βέροιας στους αγώνες, με το οποίο θα γίνεται online ανάλυση της απόδοσης της ομάδας, με τα κενά-αδυναμίες που παρουσιάζει στην εξέλιξη του παιχνιδιού. Δηλαδή ο προπονητής και οι συνεργάτες του θα έχει μια στατιστική εικόνα της απόδοσης της ομάδας για να γίνονται οι απαραίτητες βελτιωτικές κινήσεις.

Θα μου πείτε ότι αυτά είναι «ψιλά» γράμματα. Κι όμως οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά!!!  Κάτι που μέχρι τώρα δεν δίνονταν σημασία και όλα γίνονταν …επιφανειακά!!!

Πέρα από το γεγονός ότι το τεχνικό επιτελείο παίρνει άμεσες βοήθειες από την τεχνολογία και τους αμείλικτους στατιστικούς αριθμούς που δίνει μια online ανάλυση, επηρεάζεται θετικά και η ψυχολογία των παικτών. Ξεφεύγουν από την μίζερη κατάσταση στην οποία βρίσκονταν και νοιώθουν ότι βρίσκονται σε μια επαγγελματική ομάδα, σε μια πραγματική Βέροια, «βασίλισσα» του βορρά.

Και όταν κάποιος εργαζόμενος βλέπει τέτοιες κινήσεις που τον βοηθούν να βελτιώσει την απόδοσή του, τότε το οικονομικό πρόβλημα, που έχουν και οι συνάδελφοί τους σε άλλες ομάδες, περνάει σε δεύτερη μοίρα ή αν θέλετε τους «οπλίζουν» με υπομονή.

Ότι δεν έχει πετύχει σ΄ όλα τα χρόνια της ύπαρξής του ο Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας, το πέτυχε φέτος. Για πρώτη φορά πρωτάθλημα, για πρώτη φορά κύπελλο, για πρώτη φορά ντάμπλ. Όλοι ευχόμαστε να κερδίσει και την άνοδό της στην Γ΄ Εθνική από την οποία η Ημαθία στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο δεν είχε εκπρόσωπό της.

Στον τελικό του κυπέλλου η Αγία Μαρίνα με την απόδοσή της και την αγωνιστική συμπεριφορά της, έδειξε ότι θα είναι μία από τις ομάδες που θα κατακτήσουν δίκαια την άνοδο στην Γ΄ Εθνική, μέσα από την διαδικασία των αγώνων μπαράζ που οσονούπω θα ξεκινήσουν, με αντιπάλους τους πρωταθλητές άλλων έξι ενώσεων.

Άξια κυπελλούχος και πολλά συγχαρητήρια!!!

Πολύ καλή παρουσία είχαν και τα πιτσιρίκια του ερασιτεχνικού τμήματος του ΝΠΣ Βέροια. Πέραν από το ταλέντο και την αγωνιστικότητα που παρουσίασαν, έδειξαν και αγωνιστικό ήθος. Δεν θα αναφερθώ σε συγκεκριμένους παίκτες, αλλά εκτίμησή μου είναι πως αν προσεχθούν αυτά τα παιδιά, πάρουν ευκαιρίες, τότε κάποια μπορούν να κάνουν καριέρα (στη Βέροια ή κάπου αλλού!!!).

Συγχαρητήρια για την προσπάθεια που έκαναν και δεν έφτασαν άδικα στον τελικό, διεκδικώντας το τρόπαιο μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, απέναντι σε μια έμπειρη ομάδα.

Κλείνοντας θα δώσω και τα εύσημα στην διοργανώτρια του θεσμού, την ΕΠΣ Ημαθίας. Όλα κύλησαν πολύ καλά με τους 1.000 περίπου φιλάθλους που ήταν στις κερκίδες να ευχαριστιούνται ένα καλό παιχνίδι, χωρίς ακρότητες και ύβρεις, τόσο στον αγωνιστικό χώρο, όσο και μεταξύ των φιλάθλων.

Θεωρώ ότι ήταν ένας από τους καλύτερους τελικούς που είδαμε τα τελευταία χρόνια!!!

Το «Κοκτέιλ» δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Κερκίδα» της Δευτέρας