ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΣΧΟΛΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1444 φορές

Πού είναι αυτοί που έταζαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ;

Για τη Βέροια μπορεί να υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες για την αγωνιστική της παραμονή στην Γ΄ Εθνική, ωστόσο πιστεύω ότι η άμεση επίτευξη αυτού του στόχου δεν είναι εφικτή. 

Γιατί θεωρώ ότι η «βασίλισσα» και το απόλυτο των νικών αν κάνει, θα πρέπει οι άλλες ομάδες, εκτός της Δόξας Δράμας, που βρίσκονται στην διακεκαυμένη ζώνη θα πρέπει να «αυτοκτονήσουν» στις υπολειπόμενες πέντε αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Ωστόσο για παν ενδεχόμενον η Βέροια πρέπει να κάνει την μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών μέχρι την λήξη του πρωταθλήματος, έτσι ώστε σε περίπτωση που είτε αποχωρήσουν κάποιες ομάδες, είτε γίνει μια mini αναδιάρθρωση, να είναι σε βαθμολογική θέση να ευνοηθεί.

Γι αυτό μέχρι την τελευταία αγωνιστική όλοι όσοι αποτελούν τον οργανισμό της «βασίλισσας» του βορρά, να βρίσκονται στις επάλξεις, γιατί στο ελληνικό ποδόσφαιρο ποτέ μην λες ποτέ!!!

Όμως από το βράδυ της Παρασκευής έγινα πιο αισιόδοξος, όσον αφορά την επόμενη μέρα της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βέροιας και γενικότερα της Ημαθίας. Αυτή η αισιοδοξία μου προήλθε από την δημόσια δήλωση που έκανε ο Πρόεδρος της «βασίλισσας» Αγάπιος Αναστασιάδης.

Ο νεαρός επιχειρηματίας που φέτος σήκωσε μόνος του το βαρύ οικονομικό φορτίο σε μια περίοδο εγκατάλειψης της ιστορικής ομάδας, με πολλά προβλήματα κατά το καλοκαίρι σε ότι έχει να κάνει με την κατηγορία που θα αγωνίζονταν, χωρίς υποστηρικτές και με πολύ περιορισμένα χρονικά περιθώρια, δήλωσε ότι είναι αποφασισμένος να «τρέξει» την ομάδα και την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Προτεραιότητά του είναι η Βέροια να αγωνιστεί και πάλι στην Γ΄ Εθνική, αναζητώντας, ήδη, τρόπο για να μην χαθεί η κατηγορία και από το καλοκαίρι να βάλει βάσεις για την διεκδίκηση της επανόδου στην Superleague2.

Αυτό δείχνει πως έχει διάθεση να επενδύσει. Και αν λάβουμε υπόψιν την προσωπική οικονομική ενίσχυση της ομάδας για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο με ένα ποσό που ξεπερνάει τις 100.000 ευρώ, φαίνεται πως για την επόμενη αγωνιστική χρονιά σκοπεύει να ανεβάσει αυτό το ποσό.

Για τους στόχους πρωταθλητισμού που βάζει για την επάνοδο στην Superleague2, μόνο η δική του οικονομική ενίσχυση δεν αρκεί. Το μπάτζετ πρωταθλητισμού είναι πολύ μεγαλύτερο. Γι αυτό χρειάζεται στήριξη και από άλλους επαγγελματίες και παράγοντες της περιοχής μας.

Πού είναι αυτοί που στις γενικές συνελεύσεις του καλοκαιριού, έταζαν να συνδράμουν με κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ; Που είναι αυτοί που μπορούσαν να βοηθήσουν την ομάδα με διάφορους άλλους τρόπους, χάριν των γνωριμιών που έχουν;

Όμως αυτά πρέπει να μείνουν στο παρελθόν και να μην επηρεάζουν την επόμενη μέρα. Γιατί αν όλα πάνε καλά, θεωρώ πως όταν έχεις έναν επιχειρηματία, όπως ο Αγάπιος Αναστασιάδης, που προτίθεται να βάλει περισσότερα χρήματα από αυτά που έβαλε φέτος, τότε λες πως υπάρχει μια καλή βάση για το κάτι παραπάνω.

Απλά θα πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τα …μίση και τις τους φθόνους. Ο καθένας μπορεί να βοηθήσει με τον τρόπο του.

Πάντως ότι και να γίνει απ΄ όλα αυτά, σημαντική παράμετρος είναι το δημοτικό στάδιο της Βέροιας. Πέρα από τον κακό αγωνιστικό χώρο και τις, επιεικώς, μέτρια συντήρηση των υπόλοιπων χώρων του σταδίου, το μεγάλο ερώτημα είναι η κατάσταση των κερκίδων. Αυτήν την στιγμή απαγορεύεται η χρήση τόσο της «Θύρας 4» όσο και η σκεπαστή.

Τι μπορεί να επενδύσει ένας παράγοντας και μια διοίκηση της ομάδας της Βέροιας, χωρίς να μπορεί να χρησιμοποιήσει την βασική κερκίδα που είναι η σκεπαστή; Η υπόθεση σύνταξης νέας μελέτης δόμησης ήδη βρίσκεται στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου Βέροιας και καταβάλλονται προσπάθειες να έχει ολοκληρωθεί και εγκριθεί μέχρι εντός των καλοκαιρινών μηνών. Είναι μια χρονοβόρα διαδικασία και ελπίζουμε να μην υπάρξουν προβλήματα και αυτό να αποτελέσει τροχοπέδη σε ότι σχεδιάζει η διοίκηση της «βασίλισσας».

Όσον αφορά την κερκίδα της «Θύρα 4», εκεί τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Λόγω παλαιότητας με τα στατικά της να αλλοιώνονται μέρα με την μέρα, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το γκρέμισμά της.

Έτσι θα πρέπει ο Δήμος Βέροιας να επιταχύνει τις προσπάθειές του για να εντάξει σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα την κατασκευή νέας κερκίδας.  Αν θέλει και αν οραματίζεται να ξαναδεί την ιστορική ομάδα της Βέροιας να αγωνίζεται στα επαγγελματικά πρωταθλήματα.   

Έμαθα ότι λίγες μέρες πριν τον αγώνα της Δόξας Δράμας, κάποιοι Ημαθιώτες, υπεράνω υποψίας, πλησίασαν ποδοσφαιριστή της Βέροιας για να τον επηρεάσουν. Μάλιστα ο ποδοσφαιριστής της βεροιώτικης ομάδας, προς τιμήν του, ενημέρωσε την διοίκηση της Βέροιας, η οποία από τη μία στεναχωρήθηκε που άνθρωποι του τόπου μας προσπάθησαν να την «τρυπήσουν» σε ένα καθοριστικό παιχνίδι και από την άλλη ένοιωσε χαρά και ικανοποίηση για το ήθος του εν λόγω ποδοσφαιριστή στον οποίο εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη της.   

Το «Κοκτέιλ» δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Κερκίδα» της Δευτέρας