ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΣΧΟΛΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 158 φορές

Θα έχουμε ένα πρωτάθλημα τριών… ταχυτήτων!

Καλή αγωνιστική χρονιά. Επιστρέψαμε στα αγωνιστικά και δημοσιογραφικά μας καθήκοντα, μιας ιδιαίτερης αγωνιστικής περιόδου. Κι αυτό γιατί η Ημαθία δεν εκπροσωπείται στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και αυτό είναι λυπηρό για το ποδόσφαιρο του τόπου μας. Τις πταίει γι αυτό; Θα το συζητήσουμε στην πάροδο του χρόνου, γιατί πολλά έχουμε να πούμε.

Προηγουμένως χαρακτήρισα ιδιαίτερη αυτήν την αγωνιστική χρονιά και εννοώ για το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας της ΕΠΣ Ημαθίας. Γιατί για πρώτη φορά στην ιστορία της η Βέροια συμμετέχει στο τοπικό πρωτάθλημα και αυτό το γεγονός δίνει ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον. Ένα πρόσφατο παράδειγμα ο αγώνας του Σαββάτου στον Κοπανό, όπου η τοπική ομάδα φιλοξένησε τη «βασίλισσα» του βορρά. Πολύς κόσμος για τα δεδομένα του Κοπανού, άψογη συμπεριφορά παραγόντων και φιλάθλων και χωρίς εκ προθέσεως αντιαθλητικό παιχνίδι των ποδοσφαιριστών.

Βέβαια αντιλήφθηκα και δυο, τρεις, όχι παραπάνω, που έβρισαν τη Βέροια. Αυτούς ας του αφήσουμε στην …κοσμάρα τους. Δεν επηρεάζουν κανέναν και σε τίποτα την συνολική εικόνα.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό είναι οι φράσεις του Προέδρου του Κοπανού. «Σήμερα για εμάς είναι μια γιορτή, γιατί παίζουμε με τη Βέροια» και αυτή η άποψη διατρανώθηκε με την βράβευση του εμβληματικού πρώην ποδοσφαιριστή της «βασίλισσας», του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ και της Εθνικής ομάδας, του Γιώτη Τσαλουχίδη.

Συμπέρασμα από τα παραπάνω; Όσοι αγαπούν πραγματικά το ποδόσφαιρο, πέρα από αγωνιστική αντιπαλότητα, έτσι συμπεριφέρονται. Αναγνωρίζουν ομάδες και ποδοσφαιριστές που άμεσα ή έμμεσα κράτησαν ψηλά το ποδόσφαιρο της Ημαθίας.

Ελπίζουμε να υπάρξουν κι άλλα τέτοια παραδείγματα στην συνέχεια του πρωταθλήματος. Φυσικά θεωρώ ότι θα υπάρξουν κι αυτοί που θα πουν «ε!!! ρε που κατάντησε η Βέροια!!! Να παίζει στο τοπικό!!!».

Μη το βλέπετε μισοάδειο το ποτήρι με το νερό. Δείτε το μισογεμάτο, γιατί αν δε κάποιος τον λόγο που δημιουργήθηκε αυτή η έκφραση, θα δει πως υπάρχει αναγνώριση την ιστορίας της «βασίλισσας» του βορρά.

Και όπως συνήθως λέμε, από στο ζενίθ στο ναδίρ αλλά έρχεται και ο χρόνος που λέμε από το ναδίρ στο ζενίθ!!!     

Υπάρχουν αρκετές ομάδες που είχαν αντίστοιχη διαδρομή με τη Βέροια. Άλλες βρίσκουν τον δρόμο τους και άλλες ακόμα «ψάχνονται». Για παράδειγμα ο «αιώνιος» Πανιώνιος με κύπελλο Ελλάδος, με συμμετοχή σε διοργάνωση της Ευρώπης. Μετά από την αφάνεια μιας δεκαετίας περίπου, φέτος επανήλθε στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Που είναι ο Εθνικός; Μιλάμε για μια ιστορική ομάδα που ενίοτε ήταν στα χέρια εφοπλιστών, με παίκτες που έκαναν σπουδαία καριέρα στις κορυφαίες ελληνικές ομάδες και στην Εθνική Ελλάδος. Βρίσκεται μεταξύ τοπικών πρωταθλημάτων και Γ΄ Εθνική. Μέχρι εκεί για δεκαετίες…

Γι αυτό ας …μην κακομοιριάζουμε με τη Βέροια. Γίνεται μια προσπάθεια να επανέλθει στην Γ΄ Εθνική και από κει και πέρα με την στήριξη περισσοτέρων ανθρώπων της πόλης και της περιοχής να επιστρέψει στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Και δεν είναι υπόθεση μόνο της Βέροιας, αλλά ολόκληρου του ημαθιώτικου ποδοσφαίρου.     

Και φέτος στην Α΄ κατηγορία θα έχουμε ένα πρωτάθλημα τριών …ταχυτήτων. Τρεις, τέσσερις θα είναι αυτές που θα μπουν στην τετράδα των playoff, άλλες τόσες που θα έχουν (ουσιαστικά) εξασφαλίσει την παραμονή τους στην κατηγορία από την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος και η συμμετοχή τους στα playout θα είναι …τυπική και άλλες δύο, τρεις βαριά-βαριά θα προσπαθήσουν να αποφύγουν το μοιραίο γεγονός του υποβιβασμού.

Η Νάουσα με την είσοδο χρηματοδότη από την Θεσσαλονίκη μπήκε δυναμικά στο μεταγραφικό μέτωπο. Δαπάνησε υπερβολικά ποσά για ένα τοπικό πρωτάθλημα για την απόκτηση κάποιων παικτών. Παράλληλα όμως δημιούργησε και κάποια προβλήματα στις σχέσεις της με τις άλλες ομάδες.

Για παράδειγμα ο Τασιώνας ο οποίος αποκτήθηκε από τη Βέροια, αλλά επειδή του πρόσφερε πολύ περισσότερα χρήματα η Νάουσα, ξεσηκώθηκε να φύγει χρησιμοποιώντας διάφορες δικαιολογίες οικογενειακού περιβάλλοντος. Φυσικά και η Βέροια δεν τον «κρέμασε» το δελτίο και τον άφησε να φύγει έναντι μιας ικανοποιητικής χρηματικής αποζημίωσης. Γιατί αν έμενε στην ομάδα, μόνο προβλήματα θα δημιουργούσε.

Άλλο παράδειγμα που η Νάουσα «άρπαξε» παίκτες που είχαν συμφωνήσει με άλλη ομάδα, ήταν ο τερματοφύλακας Πάνου και ο Τούφας. Και οι δύο συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές είχαν  συμφωνήσει με τον Φίλιππο Μελίκης, αλλά οι παράγοντες της Νάουσας τους δελέασαν με περισσότερα χρήματα και έτσι «έσπασαν» την συμφωνία και εντάχθηκαν στο δυναμικό των κυανόλευκων.        

Όλα αυτά τα θεωρώ εφήμερα. Τα οφέλη για την ομάδα που συμπεριφέρεται έτσι, αλλά και των ποδοσφαιριστών θα είναι με …ημερομηνία λήξεως!!!

Αν και η Βέροια αγωνίζεται φέτος στο Α΄ τοπικό πρωτάθλημα της Ημαθίας, λόγω του ιστορικού «ονόματός» της συμπεριλήφθηκε στην εφαρμογή «Sofascore» με παρουσίαση ολόκληρου του φετινού ρόστερ και τη βαθμολογία της κατηγορίας.

Το όνομα παίζει ρόλο!!!

Άρχισαν τα παρατράγουδα. Με πληροφόρησαν ότι σε αγώνα της πρώτης αγωνιστικής, κάποιος προπονητής έπιασε από τον λαιμό νεαρό ποδοσφαιριστή αντίπαλης ομάδας, ενώ παράγοντας της ομάδας του συγκεκριμένου προπονητή απειλούσε πως θα «φάει» ξύλο ο πιτσιρικάς!!!

Έτσι τους το έχουν φυλαγμένο από τώρα για τον επαναληπτικό του δευτέρου γύρου στην έδρα της ομάδας του κάμπου!!! 

Το «Κοκτέιλ» δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Κερκίδα» της Δευτέρας