ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΣΧΟΛΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 145 φορές

Κάθε αγώνας με την συμμετοχή της "Βασίλισσας" είναι ένα ντέρμπι για τις άλλες ομάδες

Αισίως στην τέταρτη αγωνιστική φτάνει το Σάββατο το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας της ΕΠΣ Ημαθίας και όλα βαίνουν όπως αναμένονταν. Τρεις οι ομάδες που οδηγούν την κούρσα του πρωταθλήματος και αυτές, μετά βεβαιότητας, θα συνεχίσουν να βρίσκονται στις τρεις πρώτες θέσεις μέχρι το τέλος.

Φυσικά ο λόγος για τη Βέροια, τη Νάουσα και τον Φίλιππο Μελίκης (την σειρά βάλτε την όπως ο καθένα σας επιθυμεί). Άλλο τίποτα δεν βλέπω!!!

Βέβαια ακόμα δεν είχαμε κάποιο ντέρμπι μεταξύ των τριών φαβορί. Το πρώτο θα είναι την 5η αγωνιστική, δηλαδή σε δώδεκα μέρες, όταν και ο Φίλιππος Μελίκης θα υποδεχθεί τη Βέροια. Ένα αξιόπιστο ντέρμπι που μπορεί να δώσει προβάδισμα σε κάποια από τις δύο και ιδιαίτερα για τη Βέροια που, αν νικήσει, θα έχει ξεπεράσει ένα σοβαρό εμπόδιο και μάλιστα εκτός έδρας.  

Σας είχα πει την προηγούμενη βδομάδα ότι κάθε αγώνας που διεξάγεται με την συμμετοχή της «βασίλισσας» του βορρά, τη Βέροια, είναι ένα ντέρμπι για τις άλλες ομάδες. Πρώτη αφορμή γι αυτό αποτέλεσε η γιορταστική ατμόσφαιρα που υπήρχε στον Κοπανό. Πολύς κόσμος, βράβευση Τσαλουχίδη και ήπιο κλίμα.

Ήταν ένα πρώτο δείγμα και αποδείχθηκε θετικό!!!

Αυτό το σκηνικό συνεχίστηκε και προχθές Σάββατο στο γήπεδο του Μακροχωρίου. Η διοίκηση της γηπεδούχου ομάδας φρόντισε να έχει μεγαφωνική εγκατάσταση με μουσική για να δημιουργηθεί μια πιο επίσημη, γιορτινή ατμόσφαιρα, πριν τον αγώνα και στο ημίχρονο. Και όταν ρωτήθηκε ο Πρόεδρος του Μακροχωρίου Γιάννης Μηνάς για ποιον λόγο εγκαταστάθηκε μεγαφωνική εγκατάσταση, απάντησε και πολύ σωστά «γιατί σήμερα είναι ένα ντέρμπι». Προφανώς εννοούσε πως ήταν ένας αγώνας με μια ομάδα που έχει γράψει μια σημαντική πορεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Γιατί και η Βέροια όταν υποδέχονταν τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, τη ΑΕΚ, ντέρμπι τα χαρακτήριζαν οι παράγοντες και οι φίλαθλοι της «βασίλισσας». Όχι σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά με τον μέγεθος του αντιπάλου!!!

«Ο σημερινός μας αντίπαλος (Βέροια) μόνο δέος μας προκαλεί όταν έρχεται να παίξει στο γήπεδό μας…» είπε στις δηλώσεις του ο προπονητής του Μακροχωρίου Γιώργος Απόσογλου και πρόσθεσε «είπα στους παίκτες μας πως είναι τιμή σας που παίζεται με αυτήν την ομάδα. Εύχομαι στη Βέροια να επιστρέψει στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και στην Superleague».

Πραγματικά αξίζει τα συγχαρητήρια ο Γιώργος Απόσογλου ο οποίος αντί να ψάχνει για άλλες δικαιολογίες για την βαριά ήττα της ιστορικής ομάδας του Μακροχωρίου, εξήρε το μέγεθος και την οντότητα της «βασίλισσας» του βορρά.

Βέβαια υπήρξαν στην κερκίδα του γηπέδου του Μακροχωρίου και δύο, τρεις φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδας οι οποίοι είπαν ότι «σιγά την ομάδα που έχει η Βέροια», αλλά αντιλαμβανόμαστε ότι η προφανής, προσωπική, αντιπάθειά τους απέναντι στη «βασίλισσα» του βορρά τους έκανε να βρίσκονται …εκτός τόπου και χρόνου, αφού ούτε το τελικό σκορ έπαιξε ρόλο γι αυτούς, ούτε οι πέντε κλασικές ευκαιρίες της Βέροιας στο πρώτο ημίχρονο, ούτε η κατοχή της μπάλας που ήταν πάνω από 70%, ούτε το γεγονός ότι το Μακροχώρι έχασε μία και μόνο ευκαιρία στο 68΄ και ενώ το σκορ ήταν 3-0.

Φαντάζομαι ότι μετά τις δηλώσεις που έκανε ο προπονητής του Μακροχωρίου, να έβγαλαν τις …τσίμπλες από τα μάτια τους και αναθεώρησαν!!!

Πάντως μπορεί φέτος να απουσιάζει η Βέροια από τις εθνικές και επαγγελματικές κατηγορίες στις οποίες την «μάθαμε» από παιδιά, ωστόσο μπορούμε να ρίχνουμε και καμιά «ματιά» σε άλλες ομάδες της Ημαθίας για τις αγωνιστικές τους δράσεις σε εθνικές κατηγορίες.

Για παράδειγμα ο Ζαφειράκης Νάουσας για μια ακόμη αγωνιστική περίοδο αγωνίζεται στα «σαλόνια» του ελληνικού χάντμπολ ανδρών, την Handball  Premier και μάλιστα δείχνει ότι σταθεροποιείται στη μεγάλη κατηγορία.

Επίσης ψηλά είναι και ο Φέρωνας Βέροιας που συμμετέχει στην Α2 Ανδρών του χάντμπολ και είναι η μοναδική ομάδα της «μητρόπολης» του ελληνικού χάντμπολ σε εθνική κατηγορία, «αντικαθιστώντας» τον υπερπρωταθλητή Φίλιππο Βέροιας.

Άλλες ομάδες που συμμετέχουν και φιλοδοξούν να κάνουν μια αξιοπρεπή πορεία, βλέποντας πάντοτε πιο ψηλά, είναι οι ανδρικές ομάδες μπάσκετ από τη Βέροια, του Φιλίππου (National League 1) και των Αετών (National League 2).

Με την ευκαιρία να ευχηθούμε να έχουν μια καλή πορεία και βέβαια όσες έχουν υψηλότερους στόχους να τους υλοποιήσουν!!!

 Το «Κοκτέιλ» δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Κερκίδα» της Δευτέρας