ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Υπέκυψε στον πρωτοπόρο Δικέα ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ

Σ' ένα όμορφο παιχνίδι χωρίς σκοπιμότητες και βαθμολογικό ενδιαφέρον, ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ηττήθηκε με 22-27 από τον Δικέα στη Βέροια, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος χάντμπολ της Α1 κατηγορίας των ανδρών.

Έτσι οι Βεροιώτες ολοκλήρωσαν με ήττα τις φετινές τους εντός έδρας αναμετρήσεις, πραγματοποιώντας ωστόσο αρκετά καλή εμφάνιση, ενώ ο Δικέας κράτησε την μεγάλη απόσταση που έχει από την κορυφή και προετοιμάζεται για την διαδικασία των πλέι οφ.

Οι παίκτες του Στέλιου Σεϊρεκίδη ξεκίνησαν νωθρά την αναμέτρηση, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι φιλοξενούμενοι και με σωστές επιλογές στην επίθεση βρέθηκαν να προηγούνται με 1-4 στο 5' και 1-8 στο 14', παίρνοντας παράλληλα σημαντικό προβάδισμα.

Οι ''ερυθρόλευκοι'' μετά το αρχικό σοκ, άρχισαν σταδιακά να ανεβάζουν την απόδοση τους και με επιμέρους σερί 0-3 τέρματα στα επόμενα λεπτά, μάζεψαν κάπως την διαφορά, 4-8 στο 20'.

Οι παίκτες του Δικέα ισορρόπησαν και οι δυο ομάδες φάνηκαν ισοδύναμες στα λεπτά που απέμεναν για την λήξη του ημιχρόνου.

Μάλιστα δευτερόλεπτα πριν από το τέλος οι γηπεδούχοι έκλεψαν την μπάλα και με τέρμα του Κόντη στην εκπνοή, πήγαν στα αποδυτήρια πίσω με τρία γκολ διαφορά, 10-13.

Στην επανάληψη ο Φίλιππος πίεσε και μείωσε σε 14-16 στο 36' και με τέρμα του Βραζάλιτσα έφτασε σε απόσταση αναπνοής, 17-18 στο 41'.

Ο Κόντης λίγο αργότερα είχε την ευκαιρία να φέρει το ματς στην ισοπαλία, νικήθηκε όμως στο τετ-α-τετ από τον Τσιλιμπάρη.

Οι φιλοξενούμενοι ανέκαμψαν και πάλι, βρήκαν εκ νέου λύσεις στην επίθεση και ξέφυγαν με 18-22 στο 48'.

Οι ''ερυθρόλευκοι'' μείωσαν σε 20-22 με τον Δημοσθένους, δεν κατάφεραν όμως να απειλήσουν περαιτέρω.

Οι παίκτες του Ιατρούδη κράτησαν την ψυχραιμία τους, ανέβασαν την διαφορά στο 4 τέρματα, 21-25 στο 57' και ουσιαστικά τελείωσαν την υπόθεση νίκη.

Έφτασαν έτσι στο τελικό 22-27 που τους χάρισε ακόμη δυο βαθμούς, αφήνοντας με την πικρία τους παίκτες του Σεϊρεκίδη, πως παρά την καλή τους εμφάνιση δεν μπόρεσαν να πάρουν κάτι θετικό από το συγκεκριμένο παιχνίδι.

* Πριν από την έναρξη του αγώνα η διοίκηση του Φιλίππου τίμησε τους Τσιλιμπάρη και Κωστακίδη που πέρσι αγωνίστηκαν με τα χρώματα των ''ερυθρόλευκων''.

* Στις κερκίδες βρέθηκαν οι πρώην παίκτες του Φιλίππου Κότσιφας, Δεληγιάννης, Μπαντής και Σανίκης για να παρακολουθήσουν τον αγώνα, ενώ οι δυο τελευταίοι αποχώρησαν στο ημίχρονο, καθώς έπρεπε να μεταβούν στην Θεσσαλονίκη για να ενισχύσουν την ομάδα του ΠΑΟΚ που αγωνιζόταν στις Συκιές με αντίπαλο τον Φοίβο.

Πεντάλεπτα: 1-4, 1-6, 1-8, 4-8, 6-10, 10-13, 14-16, 16-18, 18-20, 19-22, 21-23, 22-27

Διαιτητές: Μπέτμαν-Τζαφερόπουλος

Δίλεπτες: 1-3, Πέναλτι: 1/1-4/4

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (Σεϊρεκίδης): Φιλόσογλου, Ζλατάνος, Μιχαηλίδης, Δομπρής 2, Δημοσθένους 5, Κύρτσιος, Ψωμιάδης, Χαραλαμπίδης 2, Τριανταφυλλίδης 1, Μπουκοβίνας, Κόντης 4, Αποστολίδης, Γραμματικόπουλος, Βραζάλιτσα 2, Παπαδόπουλος, Ζούλφιτς 6.

ΔΙΚΕΑΣ (Ιατρούδης): Τσακνής, Κωστακίδης 5, Καραμπουρνιώτης 1, Λαδάκης, Αργυράκης, Γκέρτσος 1, Μελετάκος 1, Κανδύλας, Αλβανός 9, Παπαδιονυσίου 5, Παπακυπριανού 2, Λεωνίδας, Τσιλιμπάρης, Λιόλιος, Χάλαρης 1, Κεδέρης 2