ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Διαμαρτυρία γονέων αθλητών για την άρνηση της ΟΧΕ να εγγράψει μέλος την Βερόη

Επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Παιδείας και Αθλητισμού και στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, μετά την άρνηση της ΟΧΕ να εγγράψει ως μέλος τον σύλλογο Βερόη Βέροιας και να εκδόσει δελτία στους αθλητές, έστειλαν οι γονείς των 35 ανηλίκων αθλητών του Βεροιώτικου συλλόγου.

Στην επιστολή αναφέρουν:

"Είμαστε όλοι οι υπογράφοντες διαμαρτυρόμενοι, γονείς ανήλικων αθλητών που ασχολούνται με το άθλημα της χειροσφαίρισης (χάντμπολ). Το τελευταίο χρονικό διάστημα τα παιδιά μας έχουν αποχωρήσει από τον σύλλογο χάντμπολ που αθλούνταν και επιθυμούν να εγγραφούν στο αθλητικό σωματείο Α.Π.Σ. ΒΕΡΟΗ.

Για λόγους που κανείς δεν μπορεί να καταλάβει η προσπάθεια του σωματείου να εγγραφεί στην ΟΧΕ, οπότε οι αθλητές ακολούθως να λάβουν Δελτίο Αθλητή κατά νόμον, βρίσκεται αντιμέτωπη με την άρνηση του ΔΣ της ΟΧΕ η οποία απέρριψε την οικεία αίτησή εγγραφής του σωματείου. Για λόγους που δεν σχετίζονται με τον ισχύοντα αθλητικό νόμο, χωρίς να είναι στη διακριτική της ευχέρεια, και εισάγοντας δυσμενέστατη  εξαίρεση σε βάρος του σωματείου, η ΟΧΕ αρνείται να εγγράψει τη ΒΕΡΟΗ στα σωματεία που έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στις εθνικές αθλητικές ομοσπονδίες. Αποτέλεσμα αυτής της άρνησης είναι οι αθλητές μας να παραμένουν σωματειακά άστεγοι, αθλητικά άπραγοι, και τελικά αμέτοχοι στις αρετές του αθλητισμού και του χάντμπολ που τόσο επιθυμούν.

Παρότι η ίδρυση ενός νέου σωματείου και η λειτουργία Τμήματος Χάντμπολ συμβάλλει από κάθε άποψη αυτονόητα στην ανάπτυξη του αθλήματος, και δη στην παραδοσιακή μητρόπολη του αθλήματος Βέροια, που άλλοτε είχε ακόμη και έξι (6) ενεργά συναγωνιζόμενα σωματεία στο άθλημα, σήμερα εισπράττεται μία ανήκουστη απαγόρευση λειτουργίας. Ενόσω ο αθλητισμός αποτελεί κοινωνική εκδήλωση που δικαιούνται αξιωματικά ειδικά οι νέοι, τα παιδιά μας 14, 15, 16 χρονών, υφίστανται μια απογοητευτική διακριτική μεταχείριση που τα αποκλείει, και ας έχουν απομείνει πια στην πόλη μας μόνο δύο (2) ενεργά σωματεία χάντμπολ.

Γονείς και αθλητές , εκφράζουμε την ομόθυμη βούλησή μας να αποχωρήσουμε μετεγγραφόμενοι σε άλλα σωματεία, οι περισσότεροι δε από εμάς στο σωματείο ΒΕΡΟΗ. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί όσο η ΒΕΡΟΗ δεν εγγράφεται στο δυναμικό της ΟΧΕ, ούτε μπορεί έτσι να λάβει αθλητική αναγνώριση. Αναρωτιόμαστε ποιος, γιατί, με ποιο αληθές σκεπτικό, βάσει ποίων διατάξεων, ενόψει ποίας αθλητικής ανάπτυξης, εφαρμόζοντας ποιες διακριτικές μεταχειρίσεις, αρνείται την εγγραφή του σωματείου ΒΕΡΟΗ στην ΟΧΕ.

Και εν τέλει ποιο είναι το αποτέλεσμα αυτής της άρνησης;

Άριστοι μαθητές να μην ανταποκρίνονται στις σχολικές τους υποχρεώσεις, και να τηρούν μία στάση παθητικής αναμονής και άρνησης συμμετοχής από κάθε ασχολία, σε καθεστώς έντονης ψυχολογικής πίεσης, καθώς συνειδητοποιούν ότι μετά την απόφαση τους να αποχωρήσουν από τον Φίλιππο δεν μπορούνε να πάνε σε καμία ομάδα και να κάνουν το άθλημα που τους αρέσει.

Εφόσον τα παιδιά δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση να επιστρέψουν στον σύλλογο από τον οποίο αποχώρησαν, και αδυνατούν επίσης να εγγραφούν στο έτερο ενεργό σωματείο χάντμπολ στην πόλη της Βέροιας λόγω υπέρβασης της πληρότητας, είναι αναγκασμένα να σταματήσουν το άθλημα. Αντιμετωπίζονται έτσι ως ανήλικοι πολίτες κατώτερης κατηγορίας, χωρίς να βρίσκουν χώρο για το άθλημα που αγαπούν.

Άραγε οι κύριοι της Ομοσπονδίας, που μιλούν για την ανάπτυξη του αθλήματος αυτό θέλουν;

Να σταματήσουν τα παιδιά το άθλημα;

Να φύγουν από τα γήπεδα και να πηγαίνουν σε παιδοψυχολόγους;

Αυτό είναι ανάπτυξη;

Δημιουργούνται κάποια ερωτηματικά: Μήπως εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες; Μήπως πρόκειται για την ικανοποίηση ενός προσωπικού εγωϊσμού του αντιπροέδρου της ΟΧΕ που τυγχάνει  πρόεδρος του σωματείου απ’ όπου αποχώρησαν τα παιδιά μας;

Είμαστε εξοργισμένοι, εγκλωβισμένοι και στερούμαστε κάθε δυνατότητα επιλογής για την άθληση των παιδιών μας. Δεν μπορούμε να τα βλέπουμε άλλο να υποφέρουν.

Παρακαλούμε να παρέμβετε άμεσα και να δώσετε λύση για το δίκαιο αίτημα στην ελευθερία της επιλογής και του δικαιώματος στην άθληση.

Δοθέντος ότι η μεταγραφική περίοδος ξεκινά σε λίγες μόλις εβδομάδες, έχουμε κάθε λόγο να δυσπιστούμε, γιατί να καθυστερεί τόσο να γεννηθεί η δυνατότητα εγγραφής τους και στο σωματείο ΒΕΡΟΗ το οποίο πληροί μέχρι κεραίας τις προϋποθέσεις των νόμων. Τα παιδιά μας είναι ανήλικοι μαθητές, δεν είναι επαγγελματίες. Πρέπει να μπορούν να αθλούνται ελεύθερα για να προάγουν τον αθλητισμό και το συγκεκριμένο άθλημα.

Παρακαλούμε διαφυλάξτε το κύρος του αθλητισμού και του ολυμπισμού λαμβάνοντας τα δέοντα μέτρα. Παρακαλούμε ενεργήσετε καταλυτικά ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος και τίποτε περισσότερο".