ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΧΑΝΤΜΠΟΛ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 2992 φορές

Ο Κύρος Σαράφης "απαντά" στην ανακοίνωση του Φιλίππου Βέροιας

Με ανάρτησή του στα social media, ο παλαίμαχος αθλητής του Φιλίππου Βέροιας και προπονητής χάντμπολ Κύρος Σαράφης, δίνει την δική του απάντηση στη διοίκηση των «ερυθρόλευκων» για όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή της σχετικά με τους Βεροιώτες προπονητές που έκαναν πρωταθλητισμό.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο άλλοτε άσος του Φιλίππου:

Εύχομαι καλή επιτυχία στον Κώστα Τούτση και στην διοίκηση, στην πολύ δύσκολη αποστολή της ανασύστασης της ανδρικής ομάδας χάντμπολ του Φιλίππου. Την ομάδα όλης της Βέροιας.

Η σημερινή κατάσταση του τμήματος, μας θλίβει όλους. Ας ελπίσουμε σε ένα καλύτερο μέλλον και ας προσπαθήσουμε γι'αυτό.

Η ανακοίνωση όμως της διοίκησης ξεκάθαρα προσπαθεί να απαξιώσει το σύνολο των προπονητών-τριών της Βέροιας. Παρουσιάζει μέρος των γεγονότων, πράγμα που αποτελεί αλλοίωση της πραγματικότητας.

Προς ενημέρωση του συντάκτη της επιστολής:

Ο Τσαβδαρίδης έχει πάρει πρωτάθλημα ανδρών με τον Δούκα, ο Παυλίδης έφτασε τελικό πρωταθλήματος και κυπέλλου γυναικών με την Βέροια 17. Ο Σαράφης έφτασε τελικό πρωταθλήματος γυναικών με τον Μ.Αλεξανδρο Γιαννιτσών. Ο Τζουβάρας τελικό κυπέλλου γυναικών με τον ΠΑΟΚ. Ο Χαραλαμπίδης βγήκε στην Ευρώπη με την Βέροια 17. Ο Χ""παρασίδης έχει το ρεκόρ τροπαίων στα ηλικιακά. Ο Δεληγιάννης κρατά τον Ζαφειράκη στην Α1.

Ζητώ συγνώμη εάν ξεχνώ κάποιους-ες.

Κατά σύμπτωση επίσης : '"...οι μοναδικοί που έκαναν πρωταθλητισμό και με άλλες ομάδες ..."" ήταν (ξεχωριστά) στον πάγκο της ΧΑΝΘ το 2016 και 2019, χρονιές που υποβιβάστηκε στην Α2.

Δεν ξέρω τι έχει να πει για τα παραπάνω.

Θα ήταν άδικο επίσης, να μην αναφερθώ στο σύνολο των προπονητών-τριών που διαχρονικά έχουν μοχθήσει και πρόσφεραν επιτυχίες στις μικρές ηλικίες, παίκτες-τριες στις εθνικές ομάδες, αλλά και την μακροβιότερη παρουσία στην Α1 ανδρικής ομάδας.

Η ξεκάθαρη θέση μου είναι ότι πρωταθλητισμός είναι να αγγίζεις και να ξεπερνάς τα όριά σου. Και καλός προπονητής είναι αυτός που επαναλαμβανόμενα βελτιώνει στο έπακρο και πέρα από τα όρια, την απόδοση παικτών-τριών και ομάδων.. Επαναλαμβάνω: την απόδοση.

Οι αγωνιστικές επιδόσεις αγαπητέ συντάκτη (αγωνιστικές ""επιτυχίες"" - ""αποτυχίες"") είναι κάτι σχετικό. Καθώς εξαρτώνται από τους διαθέσιμους πόρους (οικονομικό μπάτζετ - έμψυχο υλικό) και άλλους παράγοντες, πέρα από την ικανότητα του προπονητή.

Δυστυχώς πολλοί, ασχολούνται πολύ με τον αγώνα της Κυριακής και την τελική κατάταξη, αγνοώντας τα ποιοτικά χαρακτηριστικά παίκτη και ομάδας. Και αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που υστερούμε των προηγμένων χωρών.

Ας μην μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες...

Σεβόμενος όλους-ες τους προπονητές-τριες της Βέροιας που σε δύσκολες συνθήκες προσπάθησαν και κάποιοι προσπαθούν ακόμη, όφειλα την τοποθέτηση.

Καλή επιτυχία στην ομάδα όλων μας.

Με τιμή

Σαράφης Κύρος
Προπονητής χάντμπωλ
κάτοχος Master Coach