ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Εκπληκτικά τοπία σε μονοπάτι του ποταμού Τριποτάμου της Βέροιας

Μέλη του Συλλόγου "Φίλοι του ποταμού Τριποτάμου Βέροιας" περπάτησαν το μονοπάτι από την γέφυρα της οδού Δήμητρας (Μπαρμπούτα) και μέχρι την γέφυρα του Πανοράματος με σκοπό την καταγραφή της διαδρομής.

Μπορούμε να τα χαρακτηρίσουμε τυχερά (χωρίς εισαγωγικά) αφού γνώρισαν μια μοναδική διαδρομή και εκπληκτικά τοπία της άγριας φύσης του ποταμού Τριοποτάμου.

Διαβάστε τι γράφουν σε ανάρτησή τους και δείτε φωτογραφίες:

Ιχνηλατώντας το μονοπάτι!

Την περασμένη Κυριακή, μέλη του συλλόγου "Φίλοι του ποταμού Τριπόταμου" περπάτησαν μια διαδρομή δύο χιλιομέτρων περίπου, από τη γέφυρα επί της οδού Δήμητρας μέχρι τη γέφυρα του Πανοράματος. Κατέγραψαν τη διαδρομή, σημείωσαν τα δύσκολα σημεία και θαύμασαν τη μοναδικότητα της άγριας φυσικής ομορφιάς της όχθης του Τριποτάμου!

Μια διαδρομή με διαφορετικούς βαθμούς δυσκολίας και ξαφνικές ευχάριστες συναντήσεις με την άγρια πανίδα και χλωρίδα του παρόχθιου συστήματος, χελώνες και πολύχρωμα αγριολούλουδα. Παράλληλα στη διαδρομή, τα χνάρια του ακμάζοντος βιομηχανικού παρελθόντος της πόλης με δριστέλες- τα οικολογικά πλυντήρια της φύσης- και νερόμυλους, αγκαλιασμένο από τη φυσική βλάστηση, αναμένει το σεβασμό μας στην αποκάλυψή του.

Σκοπός και στόχος το μονοπάτι να γίνει φιλικό και προσιτό σε όλους! Με ασφάλεια και κατάλληλες σημάνσεις! Έτσι όλος ο κόσμος θα μπορεί να το ζει και να το χαίρεται!

Απολαύστε ομορφιά!!!

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΒΕΡΟΙΑ" (17/7/23)