ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Νέος μακεδονικός τάφος βρέθηκε στη Βεργίνα

Ένας ακόμη μακεδονικός τάφος ήρθε στο φως. Αυτήν την φορά όχι από την αρχαιολογική σκαπάνη, αλλά από την …σκαπάνη σκαπτικού μηχανήματος που χρησιμοποιείται για το έργο αποχέτευσης Βεργίνας-Παλατιτσίων.

Πριν από δέκα μέρες περίπου ενώ γινόταν εργασίες για την δημιουργία αποχετευτικού δικτύου στη Βεργίνα, το σκαπτικό μηχάνημα βρήκε αντίσταση σε πέτρινο τοιχίο που βρισκόταν μέσα στη γη. Τότε με εντολή υπαλλήλων της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ημαθίας που επιβλέπουν το έργο της ΔΕΥΑΒ, σταμάτησαν οι σκαπτικές εργασίες για να αναλάβουν οι αρχαιολόγοι το δικό τους έργο.

Ο μακεδονικός τάφος βρέθηκε σε δρόμο μεταξύ ανάμεσα από τα πρώτα σπίτια της Βεργίνας και του Νεκροταφείου των Τυμβών. Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο αν ο τάφος είναι συλημένος ή ασύλητος, ούτε αν εντός βρέθηκαν διάφορα αντικείμενα που να δίνουν περισσότερες πληροφορίες.

Εκτιμούμε πως όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες από τους αρχαιολόγους, τότε η Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ημαθίας κα. Αγγελική Κοτταρίδη, θα προβεί στις σχετικές ενημερώσεις-ανακοινώσεις.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΒΕΡΟΙΑ" (17/7/23)