ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Βέροιας στις αρχές του τόπου

Από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Βέροιας έγιναν γνωστά τα εξής:

Εν όψει της συγκέντρωσης ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ που θα  πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024 και ώρα 12 μεσημβρινή στον χώρο της Παλιάς Μητρόπολης Βέροιας, αντιπροσωπεία της Κίνησης Ενεργών Πολιτών, αποτελούμενη από τους κ.κ. Αβραμίδη Ιωάννη, Αντωνιάδη Νικόλαο, Βασιάδη Αναστάσιο, Δουλγέρογλου Γεώργιο, Καλλιγά Γεράσιμο και Πυρινό Παύλο,  πραγματοποίησε ενημερωτικές επισκέψεις στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Βέροιας  κ. Παντελεήμονα, στον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Κωνσταντίνο Καλαϊτζίδη και στον Δήμαρχο Βέροιας κ. Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη.

Οι αντιπρόσωποι των Ενεργών Πολιτών αφού ενημέρωσαν  για το ιστορικό της Κίνησης και τις μέχρι τώρα παρεμβάσεις για την διαφύλαξη και την συνολική ανάδειξη της Παλιάς Μητρόπολης Βέροιας, παρουσίασαν το επίκαιρο πάνδημο αίτημα της άμεσης διακοπής των εργασιών ανέγερσης προσθέτων κατασκευών στον αρχαιολογικό χώρο που έχει χαρακτηριστεί ως χώρος πρασίνου και την συνολική απελευθέρωση  του μοναδικής ωραιότητας και αξίας βυζαντινού μνημείου.

Ακολούθως επέδωσαν υπόμνημα με την ανάπτυξη του αιτήματος και την εξαγγελία της ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ζητώντας κάθε δυνατή  στήριξη.

Μετά από εμπεριστατωμένες συζητήσεις και αμοιβαία ενημέρωση εκφράστηκε από όλες τις πλευρές η σύμφωνη γνώμη για το αίτημα της Κίνησης Ενεργών Πολιτών, ως προς την άμεση διακοπή των εργασιών ανέγερσης νέων εξ αρχής κτισμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη στο χώρο της Παλιάς Μητρόπολης, καθώς και για τις προγραμματισμένες κινήσεις ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ.

Ακολούθως η αντιπροσωπεία της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Βέροιας πραγματοποίησε επισκέψεις στα Πολιτικά Γραφεία των Βουλευτών Ημαθίας  Απόστολου Βεσυρόπουλου, Αναστάσιου Μπαρτζώκα, Λάζαρου Τσαβδαρίδη και Βασιλείου Κοτίδη, όπου κατέθεσαν επίσης ενημερωτικό υπόμνημα ζητώντας την συμπαράσταση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του τόπου στο αίτημα και την ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ που θα πραγματοποιηθεί την  Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024 και ώρα 12 μεσημβρινή στον χώρο της Παλιάς Μητρόπολης Βέροιας.