ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Όλες οι παλιές δόξες της "Βασίλισσας" έδωσαν το παρόν (φωτο)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της "Βασίλισσας του βορρά" στον πολυχώρο "Εληά", ο οποίος κατακλίστηκε στην κυριολεξία από τις παλιές δόξες του Βεροιώτικου ποδοσφαίρου αλλά και φίλους της ιστορικής ομάδας.

Συγκίνησε με την αναφορά του στα "πέτρινα" χρόνια των περιόδων 2002-2003 και 2003-2004 ο τιμηθείς πρόεδρος Κώστας Γκαβαϊσές, ο οποίος αναφέρθηκε στην αγάπη του κόσμου της Βέροιας που βοήθησε οικονομικά, ενώ ευχήθηκε να μην επιστρέψει η ομάδα στα "αλώνια" του Ελληνικού ποδοσφαίρου και αυτό θα γίνει μόνον αν ο άνθρωπος που την έχει δέσμια την αφήσει και αποχωρήσει.

Τιμήθηκαν, οι πρώην πρόεδροι της ΒΕΡΟΙΑΣ Αντώνης Αλεξιάδης και Κώστας Γκαβαϊσές, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ομάδας Δημήτρης Τσιούχας, ο συνθέτης του ύμνου της "Βασίλισσας" Γιώργος Καλογήρου, ο φίλος της ομάδας αντιστράτηγος Θόδωρος Σιδηρόπουλος και ο επίσης φίλαθλος Βασίλης Σακελλαρίου.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΩΝ ΤΙΜΗΘΕΝΤΩΝ

Τσιούχας Δημήτρης

Γεννημένος το 1963 στην Καρίτσα Πιερίας, όπου πρωτοέπαιξε ποδόσφαιρο στην τοπική ομάδα. Ακολούθησε μεγάλη καριέρα στον Πιερικό για 7 χρόνια και μετέπειτα στη Βέροια και την ΑΕ Ποντίων. Παντρεύτηκε στη Βέροια με τη Αντωνία Αντωνιάδου, με την οποία απέκτησαν 8 παιδιά – 6 κορίτσια και 2 αγόρια. Υπόδειγμα ποδοσφαιριστή – οικογενειάρχη.

Συμμετέχει ανελλιπώς στα παιχνίδια των παλαιμάχων και είναι καθηγητής φυσικής αγωγής.

Σακελλαρίου Βασίλης

Βεροιώτης γέννημα – θρέμμα. Φίλαθλος της Βασίλισσας του Βορρά από τα γεννοφάσκια του, ακολούθησε την ομάδα παντού, εντός και εκτός έδρας. Ενεργό μέλος επί σειρά ετών στο Σύνδεσμο Φιλάθλων Βέροιας, αφοσιωμένος ψυχή τε και σώματι στην ομάδα μας.

Σιδηρόπουλος Θόδωρος

Ο Θόδωρος Σιδηρόπουλος, γεννήθηκε στον Αρχάγγελο της γειτονικής Ειρηνούπολης όπου ακόμα επισκέπτεται το πατρικό του σπίτι. Προέρχεται από αγροτική οικογένεια και τελείωσε το Α’ Δημοτικό Σχολείο και το Α’ Εξατάξιο Γυμνάσιο Βέροιας. Απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων και του Οικονομικού τμήματος της Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

Αλεξιάδης Αντώνης

Ο Αντώνης Αλεξιάδης γεννήθηκε στον Πολυπλάτανο από Μικρασιάτες γονείς. Από νεαρή ηλικία έδειξε το επιχειρηματικό του δαιμόνιο διευρύνοντας τη μονάδα συσκευασίας νωπών φρούτων που ξεκίνησε ο πατέρας του στα μέσα της δεκαετίας του ’70. Και την κατέστησε ως πρότυπο εξαγωγικής επιχείρησης.

Με τα διοικητικά της Βέροιας ασχολήθηκε πρώτη φορά το 1985 ως διευθύνοντας σύμβουλος. Ήταν όμως το 1993 ύστερα από πιέσεις ανθρώπων που γνώριζαν τις ικανότητές του, όταν ανέλαβε την προεδρία της ΠΑΕ Βέροια. Εξυγίανε τα οικονομικά και έβαλε τα θεμέλια για τη μεγάλη πορεία της Βασίλισσας του Βορρά στα σαλόνια της Α’ Εθνικής κατηγορίας.

Γκαβαϊσές Κώστας

Ο Κώστας Γκαβαϊσές γεννήθηκε στη Βέροια το 1945. Εργάστηκε ως πολιτικός μηχανικός, ενώ από το 2012 για οικογενειακούς λόγους διαμένει στη Ραφήνα Αττικής.  Διετέλεσε Νομαρχιακός Σύμβουλος Ημαθίας, Δημοτικός Σύμβουλος και αντιδήμαρχος Βέροιας. Μέλος του Δ.Σ. του ΓΑΣ Βέροια από την εποχή Τσαμήτρου. Πρόεδρος του ΓΑΣ Βέροια από τον υποβιβασμό της ομάδας στη Δ’ Εθνική το 2001 μέχρι την άνοδό της στη Γ’ το 2003.

Ιδρυτής και πρόεδρος της νέας ΠΑΕ Βέροια για να ακολουθήσει η περίοδος του Γιώργου Αρβανιτίδη.

Καλογήρου Γιώργος

Ο Συνθέτης Γιώργος Ι. Καλογήρου γεννήθηκε στη Βέροια και τελειώνοντας το εξατάξιο Γυμνάσιο σπούδασε πιάνο και θεωρητικά της μουσικής. Ίδρυσε την τοπική εφημερίδα ΒΕΡΟΙΑ την οποία και διηύθυνε επί 25 χρόνια. Υπηρέτησε στο Δήμο της Βέροιας, ως διευθυντικό στέλεχος, από όπου και συνταξιοδοτήθηκε.

Για την πολιτιστική και κοινωνική δράση και πρoσφορά του τιμήθηκε από πολλούς  δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Με την μουσική και κυρίως με την σύνθεση ασχολείται από μικρό παιδί. Έχει πλούσια δισκογραφική δουλειά. Μουσικά έργα του καθώς και τραγούδια του παρουσιάστηκαν, από το 1965 μέχρι και σήμερα, σε συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις, με μεγάλες ορχήστρες και με την συνεργασία γνωστών μαέστρων όπως ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Σταύρος Κουγιουμτζής, ο Τάκης Αθηναίος, ο Μενέλαος Σπάθης και άλλοι. Τραγούδια του συνθέτη Γιώργου Ι. Καλογήρου ερμήνευσαν οι: Γιάννης Πάριος, Μαρία Δημητριάδη, Τέρης Χρυσός, Πόπη Αστεριάδη, Τάμυ, φυσικά το αλησμόνητο Τρίο Βέροια, και πολλοί άλλοι τραγουδιστές.

Έγραψε μουσική για θεατρικά έργα επαγγελματικών θιάσων. Στο Φεστιβάλ Τραγουδιού της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης συμμετείχε τρεις χρονιές (ως συνθέτης) με ισάριθμα τραγούδια σε στίχους του αείμνηστου Μιχάλη Μαρμαρά.

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ