ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Υπέκυψε... στην πίεση η αποδεκατισμένη «Βασίλισσα» (φωτο)

Χωρίς τον Απόστολο Χαραλαμπίδη στον πάγκο της, τον οποίο αντικατέστησε ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του Τόλης Τερζής και αποδεκατισμένη από τραυματισμούς και τιμωρίες, η ΒΕΡΟΙΑ "υποχρεώθηκε" σε εντός έδρας ήττα 1-0 από τον Άρη,  που ήταν ανώτερος, έχασε σημαντικές ευκαιρίες και τελικά νίκησε με αυστηρό πέναλτι στο 88΄του αγώνα.

ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΣΜΕΝΗ Η ΒΕΡΟΙΑ

Πολλά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε πριν το παιχνίδι ο Τόλης Τερζής, αφού από τους εναπομείναντες 19 παίκτες, δεν είχε στην διάθεσή του τους Ουνγιαλίδη, Λάσκαρη, παρότι ήταν στον πάγκο, Σουλιώτη, Μπλέτσα, Σοϊλεμέζογλου, οι οποίοι απουσίαζαν για διάφορους λόγους, ενώ ο ανέτοιμος Οφέι έκανε το ίδιο ( επανήλθε στις προπονήσεις μόλις την Παρασκευή). Έτσι στην ουσία είχε ετοιμοπόλεμο μόνον τον τερματοφύλακα Τριαντάφυλλο.

Η απουσία πολλών παικτών είχε ως αποτέλεσμα κάποιοι να ξεκινήσουν στην αρχική 11άδα, παίζοντας για πρώτη φορά σε θέσεις άγνωστες για αυτούς.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΒΕΡΟΙΑ

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω ο Γιαγκιόζης έκατσε κάτω από τα δοκάρια, ο Κοζάκης με τον Λαζόπουλο έπαξαν πλάγιοι μπακ, στόπερ οι Δαμιανάκης, Καψάλης. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Δόρης, Λίταινας, πλάγιοι μεσοεπιθετικοί οι Μπαστιάνος, Άλεξ, ελεύθερος Μέξης και επιθετική αιχμή ο Ρούνει.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Χωρίς κάτι ιδιαίτερο το πρώτο 20λεπτο, με εξαίρεση το δοκάρι του Παυλίδη στο 16΄.

Οι φιλοξενούμενοι έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως δεν μπορούν να φθάσουν με αξιώσεις στην Βεροιώτικη περιοχή.

Στη συνέχεια βλέποντας ότι δεν μπορούν να βρουν διαδρόμους προς αυτή, προσπαθούν με κάποιες σέντρες και σουτ να δημιουργήσουν ευκαιρίες, χωρίς όμως να μπορέσουν να πετύχουν ένα τέρμα.

Στον ίδιο ρυθμό κινήθηκε και το β΄45λεπτο, με τους Αρειανούς να ελέγχουν μετά το 15λεπτο πλήρως το παιχνίδι και τους Βεροιώτες να προσπαθούν να κρατήσουν με «νύχια και με δόντια» το μηδέν στην άμυνα και κατά δεύτερο λόγο να απειλήσουν βγαίνοντας στην κόντρα επίθεση. Παρά λίγο μάλιστα να πάρει το τρίποντο αν ο Μπασιάνος ήταν εύστοχος στην φάση του71΄.

Κομβικό σημείο του αγώνα ήταν το τελευταίο 10λεπτο στο οποίο ο Άρης πίεσε κυρίως από την δεξιά πλευρά και δημιούργησε ευκαιρίες για γκολ.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

16΄ Ο Παυλίδης αμαρκάριστος στην γραμμή της μικρής περιοχής της ΒΕΡΟΙΑΣ, έχοντας φάτσα την εστία της πρώην ομάδας του, σούταρε στέλνοντας τη μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι της.

24΄Ο Τζανακάκης επιχειρεί σουτ λίγο μέσα από την περιοχή της ΒΕΡΟΙΑΣ, αλλά ο Γιαγκιόζης αποκρούει σωτήρια.

25΄Το πρώτο σουτ από πλευράς ΒΕΡΟΙΑΣ μέχρι τώρα από τον Ρούνεϊ, η μπάλα φεύγει ψηλά άουτ.

32΄Σουτ του Κάσσου από  πλάγια θέση, στέλνει τη μπάλα αρκετά  πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γιαγκιόζη.

38 Ένας κεραυνός του Παυλίδη έξω από την αντίπαλη, αναγκάζει τον Γιαγκιόζη σε θεαματική εκτίναξη και απόκρουση.

49΄Από πολύ κοντά ο Διαμαντόπουλος και από εμφανή θέση οφσάιντ  με προβολή  στέλνει τη μπάλα σύριζα άουτ.

56΄Ένα ξαφνικό μακρινό σουτ του Μπούρμπου δεν ανησυχεί τον Γιαγκιόζη, που ελέγχει την πορεία της.

69΄Ο Διαμαντόπουλος μόνος από την γραμμή της μικρής περιοχής πιάνει κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα να γλύψει την ρίζα της αριστερής καθέτου δοκού και άουτ.

71' Τεράστια ευκαιρία για τη ΒΕΡΟΙΑ! Δύο φορές ο Μπαστιάνος δεν μπορεί να νικήσει τους αντιπάλους του, την πρώτη φορά τον Καντιμοίρη που απέκρουσε έξω από την περιοχή του και γι' αυτό δέχθηκε την κόκκινη κάρτα και την δεύτερη τον Τζανακάκη που πρόλαβε και έδιωξε τη μπάλα λίγο πριν την γραμμή της εστίας του.

81΄Κεφαλιά του Δεληζήση αποκρούει με υπερένταση σε κόρνερ ο Γιαγκιόζης.

84΄Από κόρνερ του Μπαστιάνου ο Ζυγκερίδης στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά από πολύ κοντά καταφέρνει να…αστοχήσει.

86' Οι φιλοξενούμενοι ζητούν πέναλτι σε ανατροπή του Ντούνη από τον Λαζόπουλο.

88' Πολύ αυστηρό  πέναλτι δίνει στον Άρη ο διαιτητής, σε ακούσιο χέρι του Δαμιανάκη. Το πέναλτι εκτελεί ο Διαμαντόπουλος, αποκρούει ο Γιαγκιόζης και στη συνέχεια ο Πασάς, ενώ οι παίκτες της ΒΕΡΟΙΑΣ σάστισαν, με κοντινό σουτ νικάει τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Την δεύτερη κίτρινη και μετά κόκκινη αντίκρισε ο Δαμιανάκης.

ΒΕΡΟΙΑ (Τόλης Τερζής): Γιαγκιόζης, Λαζόπουλος, Καψάλης, Κοζάκης, Δαμιανάκης, Γιαμόα, Λίταινας, Δόρης, Μπαστιανός, Μεξής (63' Ζυγκερίδης), Ρούνεϊ.

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Καντιμοίρης, Τζανακάκης, Μπούρμπος (75' Αναγνωστόπουλος), Σόουζα, Δεληζήσης, Ιντζόγλου, Μουμίν, Μπαργκάν (60' Ντούνης), Παυλίδης (69' Πασάς), Κάσσος, Διαμαντόπουλος.