ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 2952 φορές

Αλεξανδρής: "Αν μπορείς στη Βέροια, άρα μπορείς και κάτι παραπάνω"

Ο Αλέξης Αλεξανδρής έδωσε τη συνέντευξη της ζωής του! Από τη Βέροια ως την Πάρο, από την ΑΕΚ έως τον Ολυμπιακό, ο βετεράνος κανονιέρης τα λέει έξω από τα δόντια για όλους και για όλα -αποκλειστικά στο Sportday.gr-, διαλέγει την ιδανική «ερυθρόλευκη» ενδεκάδα, θυμάται απίθανα περιστατικά από αγώνες, αποδυτήρια, γήπεδα, τις κουβέντες στο «κόκκινο» δωμάτιο και συγκλονίζει!

Έχεις πολλά χρόνια να μιλήσεις και ίσως νιώθεις ότι έχει έρθει η ώρα να πεις κάποια πράγματα…

Τι να πεις; Σάμπως θα ξυπνήσουν κάποιοι; Eγώ τί σιχαινόμουν παλιά; Όταν εμένα μου έλεγαν “εμείς στην εποχή μας”, μ’ έπιανε ταράκουλο. Όλα εξελίσσονται. Καλή η ιστορία, ναι, αλλά δεν μπορώ να γυρίσω 30 χρόνια πίσω. Τι να κάθομαι να λέω, τι κάναμε εμείς;

Δεν ήταν λίγα αυτά που κάνατε…

Πολλοί νέοι τ’ ακυρώνουν μόνοι τους όλα. Ξέρεις κανέναν να ασχολείται με ιστορία; Εμένα μου λέει κάποιος “είμαι Oλυμπιακός” άρρωστος και του λέω “ποιος είμαι εγώ;” και με κοιτάει. Δεν με ξέρει.

Υπάρχουν παιδιά 20 χρονών που δεν σας πρόλαβαν, αλλά σας γνωρίζουν και σας θαυμάζουν…

Έχει αλλοιωθεί όλο αυτό. Άλλος κόσμος, άλλες γενιές. Βλέπω και με τους ποδοσφαιριστές πώς είναι: θέλουν όλοι μέσα σε ένα μήνα να γίνουν εκατομμυριούχοι, να γίνουν τοπ. Εγώ ήξερα ότι πρέπει να πάω πέντε χρόνια στη Βέροια και να μου γίνει ο πισινός… να, για να πετύχω. Έπρεπε να βγω πρώτος σκόρερ, να πάρω ένα πρωτάθλημα. Αλλιώς πώς θα ενδιαφερθεί ομάδα για μένα;

Τώρα ο άλλος το θεωρεί δεδομένο. Στην κουτσή Μαρία παίζει και λέει εγώ όταν πάρω μεταγραφή στο εξωτερικό. Πώς θα πάρεις μεταγραφή στο εξωτερικό; Πού παίζεις; Α’ Τοπικό; Ή Γ’ Εθνική και έχεις βάλει 3,5 γκολ; Πέντε χρόνια μου πήρε εμένα να φύγω. Πέντε. Βγήκα πρώτος σκόρερ στη Β’ Εθνική, έπαιξα κι Εθνική Ανδρών από τη δεύτερη κατηγορία για να κάνω κάτι.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...