ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Κατακόρυφη αύξηση επισκεψιμότητας στις Αιγές!

Κατακόρυφη είναι η αύξηση των επισκεπτών στους αρχαιολογικους χώρους των Αιγών στη Βεργίνα. Αρχικά συνέβαλε η λειτουργία του Πολυκεντρικού Μουσείου των Αιγών και τώρα το αναστηλωμένου Ανάκτορο.

Έτσι, σύμφωνα με όσα δήλωσε η πρώην Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας Αγγελική Κοτταρίδη, τα νούμερα επισκεψιμότητας πριν από τρεις Κυριακές στο Ανάκτορο του Φιλίππου Β΄ κατέγραψαν αριθμούς ανάλογους με το Μουσείο της Ακρόπολης.

Μάλιστα η Αγγελική Κοτταρίδη αναφερόμενη στην πορεία της επισκεψιμότητας στους χώρους των Αιγών, είπε ότι «το 2022, ανακάμπτοντας από τον κορονοϊό είχαμε 163.000 επισκέπτες, δηλαδή λιγότερους από ό,τι συνήθως, διότι παλαιότερα είχαμε γύρω στους 200.000. Το 2023 με τα εγκαίνια του νέου Πολυκεντρικού Μουσείου Αιγών πήγαμε 38% πάνω», δήλωσε αρχικά για να παραθέσει τα «τρομακτικά πράγματα» -όπως τα χαρακτήρισε, που συνέβησαν μετά την παράδοση στο κοινό του αναστηλωμένου ανακτόρου. «Τον Ιανουάριο, μέσα σε τρεις εβδομάδες (σ.σ. τα εγκαίνια έγιναν στις 5/1) είχαμε αύξηση 16%, ενώ τον Φεβρουάριο, έναν από τους πιο «νεκρούς» μήνες για κινητικότητα, είχαμε αύξηση 124% και υποδεχθήκαμε 23.000 επισκέπτες», τόνισε η επίτιμη έφορος Αρχαιοτήτων Ημαθίας.

Αποκορύφωμα των όσων επισήμανε, ήταν η Κυριακή 3 Μαρτίου, όπου μέσα σε μία μέρα, 7.800 άνθρωποι επισκέφτηκαν το μνημείο.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΒΕΡΟΙΑ"