ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Μια πιο πρωτότυπη ιδέα για τη Βέροια

Την τοποθέτηση επιγραφής καλωσορίσματος «I Love Veria» πρότεινε να τοποθετηθεί σε επίκαιρο σημείο της πόλης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Νικος Λουκίδης της δημοτικής παράταξης του Κώστα Παλουκίδη. Είναι μία πρόταση την οποία κάναμε και ως εφημερίδα, πριν κάποιους μήνες.

Η ιδέα αυτή εφαρμόστηκε εδώ και χρόνια σε πολλές πόλεις ανά την Ελλάδα, πριν ένα μήνα και στη Νάουσα, και πλέον άρχισε να ξεφτίζει. Να είναι banal (μπανάλ). Δηλαδή κάτι που είναι συνηθισμένο και όχι ποιοτικό.

Έτσι θα πρέπει να αναζητηθεί μια καινούργια ιδέα που θα έχει μεγαλύτερη απήχηση στους επισκέπτες της Βέροιας και θα αποτελεί τοπόσημο και σημείο αναφοράς για την πόλη.

Για παράδειγμα πόσο ωραίο θα ήταν στον χώρο της Ελιάς που σήμερα σταθμεύουν τα τουριστικά λεωφορεία να κατασκευαστεί ένα ενυδρείο ή σιντριβάνι ως ένα δένδρο ελιάς και από τα κλαδιά ή τα φύλλα της να ρέουν νερά!!! 

Όσον αφορά τα λεωφορεία που μεταφέρουν επισκέπτες, δεν νομίζουμε ότι υπάρχει λόγος να σταθμεύουν για ώρες εκεί. Στην έσχατη περίπτωση να κάνουν μια πεντάλεπτη (π.χ.) στάση για αποβίβαση και επιβίβαση των εκδρομέων. Αλλά από την στιγμή που υπάρχει χώρος για τον σκοπό της στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων στο οικόπεδο κάτω από την Ελιά, γιατί να εισέρχονται στην «καρδιά» της πόλης. Οι κυλιόμενες σκάλες και το ασανσέρ και μερικά μέτρα, που δεν ξεπερνούν τα 50 συνολικά!!!

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΒΕΡΟΙΑ" (15/4/24)