ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Να ληφθούν σοβαρά υπόψιν τα προβλήματα

Είχαμε γράψει πως τα εγκαίνια του αναδομημένου Ανακτόρου των Αιγών στη Βεργίνα, έγιναν πολύ βιαστικά. Μάλιστα τότε κατηγορηθήκαμε από μερικούς, ελάχιστους, συμπολίτες μας, φίλα προσκείμενους στην πρώην Προϊσταμένη Αρχαιοτήτων Ημαθίας.

Όμως με την πάροδο του χρόνου δικαιωθήκαμε και συνεχίζουμε να δικαιωνόμαστε. Αφενός μεν υπήρξαν από την πρώτη μέρα επικριτικά σχόλια από επισκέπτες του Ανακτόρου και αφετέρου μέσα σε λίγους μήνες δημιουργήθηκαν αλλοιώσεις, όπως σχισμές και πέτρες που ξεκόλλησαν πέτρες από ψηφιδωτό δάπεδο.

Επίσης δεν υπάρχουν τουαλέτες, κάτι ξύλινα σκαλοπάτια που κατασκευάστηκαν από τον χειμώνα άρχισαν να καταστρέφονται, ενώ με τις υψηλές θερμοκρασίες οι επισκέπτες  δεινοπαθούσαν να μεταβούν και να επιστρέψουν στα αυτοκίνητά τους, περπατώντας μέσα σε χωματόδρομο και σκόνη.

Είναι προβλήματα τα οποία πρέπει άμεσα να επιλυθούν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, ακόμα και με την συνδρομή του Δήμου και της Περιφέρειας στον βαθμό που τους επιτρέπεται, γιατί εύκολα τα θετικά σχόλια μπορούν να μετατραπούν σε αρνητικά.

Όμως οφείλουμε να πούμε και τα καλά!!! Η επισκεψιμότητα στους αρχαιολογικούς χώρους της Βεργίνας, μετά την ολοκλήρωση του Ανακτόρου εκτινάχθηκε στα ύψη.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΒΕΡΟΙΑ"