ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Λευκή ισοπαλία για τις Εθνικές Νέων Ελλάδας-Γαλλίας στη Βέροια

Ισόπαλη χωρίς τέρματα αναδείχθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (13/11) στο Δημοτικό στάδιο Βέροιας η Εθνική ομάδα Νέων (Κ19) της Ελλάδας με αντίπαλο την αντίστοιχη της Γαλλίας.

Το ματς, που διεξήχθη στο μεγαλύτερο μέρος του υπό καταρρακτώδη βροχή και κάτω από τα βλέμματα 500 και πλέον φιλάθλων, άνοιξε την αυλαία του διεθνούς φιλικού τουρνουά ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί σε Ημαθία και Πιερία από 13 έως 17 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή ακόμη των εθνικών ομάδων της Γερμανίας και της Ισπανίας.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι δύσκολες καιρικές που επικρατούσαν στην πρωτεύουσα της Ημαθίας δυσκόλεψαν τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών, με αποτέλεσμα να γίνει ένα μέτριο παιχνίδι χωρίς πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Οι Γάλλοι είχαν μια ελαφρά υπεροχή στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και ήταν πιο επικίνδυνοι στις επιθέσεις τους, ενώ από την πλευρά τους οι παίκτες του Κώστα Τσάνα προσπάθησαν να φανούν απειλητικοί για την αντίπαλη εστία και σε 1-2 περιπτώσεις θα μπορούσαν να σκοράρουν, αν ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική τους προσπάθεια.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης Όλιβερ Ντράχτα (Αυστρία) παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Καραχάλιο, Σάλιακα, Μανθάτη, Παπασπύρο και Μπλιν.

ΕΛΛΑΔΑ: Κότσαρης, Σάλιακας, Οικονόμου, Βατουσιάδης, Καραχάλιος (67΄ Νιούμαν), Μανθάτης (80΄ Βασαΐτης), Κουλούρης (80΄ Ρεγκάκος), Τσιμίκας (80΄ Κυριακόπουλος), Ορφανίδης (67΄ Τζανουλίνος), Μπαστακός (57΄ Παπασπύρος), Τσολακίδης (67΄ Φασίδης).

ΓΑΛΛΙΑ: Εσκάλ, Φουζινί, Νιακατέ (46΄ Ερνάντες), Ντιακαμπί, Ντιαλό, Κορνέ (77΄ Σιλικί), Μπογκά (63΄ Τεξέιρα), Ζιρασί, Αραΐ (46΄ Νομό), Κεμέν (63΄ Μπλιν), Ντ’Αρπινό (77΄ Λεσινιέ).

Στο άλλο ματς του ομίλου η Ισπανία επικράτησε της Γερμανίας με 2-0. Επόμενη αντίπαλος της Εθνικής είναι η Γερμανία(15/11, ώρα 15:00, Α΄ ΔΑΚ Κατερίνης).

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Τσάνας δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης της Εθνικής Νέων με τη Γαλλία: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη σημερινή απόδοση των παιδιών. Σταθήκαμε ισάξια απέναντι σε μία πάρα πολύ δυνατή ομάδα, με βάσει και τα πρόσφατα αποτελέσματα της Γαλλίας στα προκριματικά του EURO. Ήμασταν ανταγωνιστικοί και απειλήσαμε την αντίπαλό μας. Με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός πως τα παιδιά αγωνίστηκαν με πάθος και σοβαρότητα. Έχουμε μπροστά μας δύο ματς με ομάδες αντίστοιχης αξίας και ο στόχος μας είναι να παρουσιαστούμε ακόμα καλύτεροι. Πάντα υπάρχουν στοιχεία που επιδέχονται βελτίωσης και αυτό ακριβώς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε».