ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Α' ΕΠΣΗ: Πρώτη στο νήμα η Αγία Μαρίνα - Η ταυτότητα της 9ης αγωνιστικής

Έπεσε το περασμένο Σάββατο η αυλαία του πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας της ΕΠΣ Ημαθίας, με την Αγία Μαρίνα να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια χειμώνα, αφού πέρασε με το εμφατικό 0-3 από την Αλεξάνδρεια, την ίδια ώρα που τα Τρίκαλα άφηναν βαθμούς στο Μακροχώρι (0-0).

Αναλυτικά οι αναμετρήσεις της 9ης αγωνιστικής, όπως τις παρουσίασε η εφημερίδα "ΚΕΡΚΙΔΑ":

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ – ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ 0-3: Στέφθηκε πρωταθλήτρια χειμώνα

Τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα κατέκτησε το Σάββατο η Αγία Μαρίνα. Στο τελευταίο ματς του πρώτου γύρου, κέρδισε στην Αλεξάνδρεια με 0-3 και σε συνδυασμό με την ισοπαλία των Τρικάλων, πέρασε στην πρώτη θέση.

Αγωνιστικά η Αγία Μαρίνα ήταν αυτή που δημιούργησε απειλές, δεν επέτρεψε στον αντίπαλο να δημιουργήσει ευκαιρίες και σημείωσε τρία γκολ.

Στο πρώτο μέρος, οι φιλοξενούμενοι με γκολ στο 32’ πήραν το προβάδισμα. Συγκεκριμένα, ο Λέκα έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Αργυρόπουλος πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και με κοντινό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Νωρίτερα, η Αγία Μαρίνα είχε τρεις καλές στιγμές με τον Μπρέγκου. Είχε ένα σουτ έξω από την περιοχή που χτύπησε στο δοκάρι, ένα σουτ που πέρασε λίγο άουτ και μια κεφαλιά από πολύ κοντά που είχε την ίδια τύχη.

Στο δεύτερο μέρος, η Αγία Μαρίνα σημείωσε άλλα δυο γκολ. Στο 76’ μετά από κόρνερ του Κουτσούκη, ο Μουστάκας έκανε ένα εναέριο σουτ από το ύψος της περιοχής και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Λέκα με ατομική προσπάθεια μπήκε στην περιοχή, έκανε το πλασέ και σημείωσε το 0-3.

Καλή η διαιτησία του Μελτζανίδη (Ζουρνατζίδης, Μουρατίδης)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: (Παπατζίκος) : Διακόπουλος, Κίτσας Ε. (62′ Παπαδόπουλος Α.), Παπακωνσταντίνου, Μουρατίδης (62′ Τόζογλου), Βολονάκης (64′ Χεράκης), Κουκουσίτσας (64′ Ριζόπουλος), Κίτσας Ν., Αλμπανίδης, Πιπιλιάρης Ι., Πιπιλιάρης Κ., Κίρτσογλου (82′ Νικολόπουλος)

ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ: (Παναγιωτίδης) : Κωστογλίδης, Δημητρούσης, Κουτσούκης, Ράδης (46′ Ιορδανόπουλος), Παπαδόπουλος, Σερασκιέρης (75′ Πίτος), Μπρέγκου (85′ Παναγιωτίδης), Λέκα, Μουστάκας (85′ Κούβαρος), Αργυρόπουλος (75′ Ντέλλας), Μπουλάρι.

ΜΑΚΗΣ ΣΑΠΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ – ΤΡΙΚΑΛΑ 0-0: Έπεσε από την κορυφή

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το παιχνίδι του Μακροχωρίου με τα Τρίκαλα. Οι γηπεδούχοι «μπλόκαραν» με την καλή τους άμυνα τους φιλοξενούμενους, πήραν την ισοπαλία και έριξαν τα Τρίκαλα από την κορυφή.

Το Μακροχώρι είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο μέρος αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει πολλές απειλές στην αντίπαλη περιοχή. Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν κοντά στο γκολ με τον Λίτσι στο 10’ και στο 26’ αλλά ούτε το σουτ αλλά ούτε και η κεφαλιά του βρήκαν στόχο.

Τα Τρίκαλα διατήρησαν τον έλεγχο και στο δεύτερο μέρος αλλά η καλοστημένη άμυνα του Μακροχωρίου τους κράτησε μακριά από την εστία των γηπεδούχων. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με κεφαλιά του Κιρκιλιανίδη στο 73’ αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Τα Τρίκαλα έχασαν και μια ευκαιρία στο 87’ με κοντινή κεφαλιά του Κιρκιλιανίδη αλλά και πάλι ο Τζακέρι απόκρουσε.

Το Μακροχώρι στο φινάλε είχε την μεγάλη ευκαιρία με τον Φιλιππίδη να πάρει το ματς αλλά ο παίκτης των γηπεδούχων δεν κατάφερε να σκοράρει.

Καλή η διαιτησία του Παπαργυρίου (Βαλκάνος, Καλλινιώτη). Στο 90’ απέβαλε τον Τσιρίδη των Τρικάλων.

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ: (Απόσογλου) ΤΖΑΚΕΡΙ, ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, Κιατικίδης, Χατζηκαμαγιάννης, Δαληγγάρος (58’ Μυλωνάς), Βύζας, Νεστορόπουλος (83’ Φαρμάκης), Λιλιόπουλος, Χασιώτης, (83’ Καραταράκης), Κωστογλίδης (58’ Φιλιππίδης), Βασιλείου (63’ Γκουτζιλίκας)

ΤΡΙΚΑΛΑ: (Κερλίδης) Ευαγγελόπουλος, Τσιρίδης, Βλάχος, Αρβανιτίδης, Γεωργίου, Σωτηράκης, Κατράνας (77’ Λαμπρόπουλος), ΚΙΡΚΙΛΙΑΝΙΔΗΣ, Λίτσι (46’ Μουσκεφτάρας), ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, Χλιαρόπουλος.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΡΙΜΠΑΣ

ΜΕΛΙΚΗ – ΚΟΠΑΝΟΣ 2-1: Έχασε πολλές ευκαιρίες αλλά δεν την τιμώρησε η μπάλα

Σε ένα ματς με πολλές χαμένες ευκαιρίες, η Μελίκη έκαμψε την αντίσταση του Κοπανού κερδίζοντας με 2-1. Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν και έχασαν ευκαιρίες αλλά στο τέλος η μπάλα δεν τους τιμώρησε η μπάλα. Ο νόμος του ποδοσφαίρου δεν εφαρμόστηκε στο ματς της Μελίκης και η ομάδα του Μάκη Γιαννόπουλου πήρε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.

Η Μελίκη έψαξε το γρήγορο γκολ και έχασε μοναδικό τετ α τετ με τον Κίτσα. Στο 18’ όμως οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Μετά από σέντρα του Καραγκιοζόπουλου από δεξιά, ο Κίτσα πρόλαβε την έξοδο του Ορμανίδη και με κεφαλιά έγραψε το 1-0.

Η Μελίκη έχασε άλλες τρεις μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος. Έχασε άλλα ένα τετ α τετ με τον Κίτσα, είχε μια κεφαλιά και ένα σουτ του Βουλγαράκη από κοντινές θέσεις που αποκρούστηκαν από τον Ορμανίδη.

Στο δεύτερο μέρος, ο Κοντογιάννης δεν κατάφερε να σκοράρει από κοντά και πρόσθεσε στην λίστα της Μελίκης άλλη μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία.

Με το σκορ στο 1-0, ο Κοπανός απείλησε με ισοφάριση. Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Ίντος πήρε την κεφαλιά αλλά ο Καψάλης απόκρουσε.

Η Μελίκη έχασε άλλο ένα τετ α τετ με τον Κίτσα, πριν το 2-0. Στο 63’ οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους. Μετά από σέντρα από δεξιά, ο με κεφαλιά ο Κίτσα στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Κοπανός έδωσε άλλο ενδιαφέρον στο ματς στο 81’. Ο Σαμαράς έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Αντωνίου με εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι μείωσε σε 2-1.

Λίγο πριν το φινάλε, ο Κοπανός έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Μετά από κόρνερ, η μπάλα στρώθηκε στον Οικονόμου αλλά από κοντά σούταρε άουτ.

Καλή η διαιτησία του Ρηγόπουλου (Χαλατζιούκας, Αργυρίου)

ΦΙΛΙΠΠΟΣ: (Γιαννόπουλος) Καψάλης, ΤΣΙΦΛΙΔΗΣ, ΛΙΠΕ, Καραγκιοζόπουλος, Κοντογιάννης, Βενιόπουλος (λ.τ. 12′ Λαναράς / 77′ λ.τ. Πατσιαβούρας), ΜΠΟΥΡΔΑΝΟΣ, Μπουκουβάλας (9′ λ.τ. Μελιόπουλος), ΚΙΤΣΑ, Παρσόπουλος, Βουλγαράκης

ΚΟΠΑΝΟΣ: (Μποζίνης) ΟΡΜΑΝΙΔΗΣ Α., Μποζίνης, Λύτης (63′ Μίχος), Γατουρτζίδης, Σαμαράς, ΙΝΤΟΣ Ε., ΑΝΤΩΝΙΟΥ, Στογιάννης Δ., Οικονόμου Χ., Λογγινίδης (46′ Κωστόπουλος), Κότσαλης

ΝΑΟΥΣΑ – ΒΕΡΟΙΑ Β’ 2-2: Αρνητικός πρωταγωνιστής ο διαιτητής

Ισόπαλο 2-2 έληξε το παιχνίδι της Νάουσας με την Βέροια Β’. Η Νάουσα έφτασε με την ολοκλήρωση του α’ γύρου πολύ κοντά στην πρώτη της νίκη αλλά ένα πέναλτι στα…χασομέρια, της την στέρησαν.

Αγωνιστικά, πρωταγωνιστής, αρνητικός ήταν ο διαιτητής Νησελίτης. Ντράπηκε το ποδόσφαιρο, οι φίλαθλοι και ο…αέρας από τα όσα έγιναν στο ματς. Σε ένα ωραίο, αμφίρροπο ματς, με νεαρούς ποδοσφαιριστές, βρέθηκε ο διαιτητής και τα τίναξε όλα στον αέρα. Απέβαλε άδικα τον τερματοφύλακα της Βέροιας στο ξεκίνημα του ματς, είχε αλλοπρόσαλλα σφυρίγματα και στο 96’ δόθηκε ανύπαρκτο πέναλτι εις βάρος της Νάουσας προκαλώντας την οργή των γηπεδούχων.

Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο και μοιρασμένο. Μόλις στο 2’ ο Καραμπινέσης πάσαρε στον Ψηρίδη και ο τελευταίος με πλασέ έγραψε το 1-0.

Στο 6’ ο διαιτητής απέβαλε άδικα τον τερματοφύλακα της Βέροιας που έκανε έξοδο για να παρενοχλήσει τον Κερμανίδη και υπέπεσε σε φάουλ.

Παρά το σοκ από το γρήγορο γκολ και την αποβολή τερματοφύλακα, η Βέροια βγήκε μπροστά και στο 7’ είχε καλό σουτ με τον Καφτηράνη αλλά ο Καζεπίδης απόκρουσε. Η Βέροια είχε άλλο ένα καλό σουτ με τον Δημόπουλο στο 15’ αλλά και πάλι ο Καζεπίδης απόκρουσε.

Στο 24’ ήταν η σειρά της Νάουσας να απειλήσει με σουτ του Κερμανίδη αλλά ο Καραμίχος απόκρουσε.

Η Βέροια ισοφάρισε στο 26’. Ο Σαββίδης με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έγραψε το 1-1.

Στο δεύτερο μέρος, η Νάουσα πήρε το πάνω χέρι. Στο 56’ μετά από φάουλ του Δημητρίου, ο Κερμανίδης πήρε την κεφαλιά αλλά και πάλι ο Καραμίχος απόκρουσε. Στο 57’ μετά από σέντρα του Βασιλείου, ο Καραμπινέσης πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 66’ η Βέροια απείλησε με τον Αδαμίδη, αλλά ο Καζεπίδης απόκρουσε το σουτ.

Στο 68’’ η Νάουσα έφτασε στο 2-1. Μετά από κόρνερ του Δημητρίου, ο Γκιούρος με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Νάουσα κράτησε το προβάδισμα και στις καθυστερήσεις ζήτησε πέναλτι σε καθαρή ανατροπή του Καραμπινέση αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο 96’, σε μια διεκδίκηση της μπάλας στην περιοχή της Νάουσας, ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι και εξόργισε τους γηπεδούχους. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Καρασαρίδης και σημείωσε το 2-2.

Πολύ κακή η διαιτησία του Νησελίτη (Ζαχαριάδης, Τσίτσης).

ΝΑΟΥΣΑ: (Κοτζάμπασης) Καζεπίδης, Ζήμνας, Μούκας, ΠΑΠΑΤΑΝΟΣ, Βασιλείου (63′ Δρενοβιάδης), ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Χιονίδης, ΚΕΡΜΑΝΙΔΗΣ, Ψηρίδης (39′ Γκιούρος), Νατσιούλας (69′ Σερδαρίδης), Καραμπινέσης

ΒΕΡΟΙΑ: (Χατζάρας) : Διαμαντόπουλος, Καφτηράνης, ΔΟΥΚΑΣ, Τσανακτσίδης, Αναστασόπουλος, ΣΑΒΒΙΔΗΣ, ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ, Γιαγτζίδης (56′ Καρασαρίδης), ΑΔΑΜΙΔΗΣ, Καλφούτζος (56′ Παπαδόπουλος), Κωστόπουλος (7′ Καραμίχος).

ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΛΕΥΚΑΔΙΑ 6-2: «Καθάρισε» στο πρώτο ημίχρονο

Άνετη ήταν η επικράτηση του Αγίου Γεωργίου επί των Λευκαδίων.  Οι γηπεδούχοι σημείωσαν τέσσερα τέρματα στο πρώτο μέρος και κλείδωσαν τη νίκη νωρίς.

Ο Άγιος Γεώργιος άνοιξε νωρίς το σκορ. Στο 7’ ο Σαρκατζής έγραψε το 1-0 και στο 18’ ο Μπακαλίδης διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του. Στο ημίωρο ο Σαρκατζής σημείωσε το 3-0 και έβαλε τις βάσεις της νίκης.

Η ομάδα των Λευκάδιων προσπάθησε να μείνει στο ματς και στο 34’ μείωσε με τον Βασιλειάδη. Όμως στην εκπνοή του πρώτου μέρους ο Ντατσής ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-1.

Η τελευταία αντίδραση των Λευκαδίων καταγράφηκε στο ξεκίνημα του β’ μέρους. Στο 47’ ο Στ. Αμανατίδης μείωσε σε 4-2 σε μια προσπάθεια να μείνει στο ματς η ομάδα του.

Παρά το γκολ των Λευκαδίων, ο Άγιος Γεώργιος διατήρησε το πάνω χέρι και στην πορεία σημείωσε άλλα δυο γκολ. Στο 71’ ο Σαρκατζής έγραψε το 5-2 και στο 84’ ο Σπυριδωνίδης το 6-2.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Μαλούτα (Μητρόπουλος, Ραφαηλίδης).

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: (Σπυριδωνίδης) Τρούπκος, Λιάτσος (52′ Τουλουμτζής), Ορφανίδης, ΣΑΡΑΚΑΤΣΙΑΝΟΣ, Εμμανουηλίδης (73′ Γερμάνης), Σπυριδωνίδης, ΝΤΑΤΣΗΣ, Μαγγίζης (46′ Ντρίζι), Μπακαλίδης (73′ Σαντίνι), Καριπίδης (52′ Αμπαρλής), ΣΑΡΚΑΤΖΗΣ

ΛΕΥΚΑΔΙΑ: (Μισαηλίδης) Λαμπρίτσιος, Αμανατίδης Β., Γιαμαλίδης, ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ, Χίσα, ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ Σ., Δρενοβιάδης, Τζουλιάνο, Λογδανίδης, Γκότσης, Τσιμενίδης

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΕΡΚΙΔΑ" (19/12/22)