ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Η στατιστική εικόνα του πρώτου γύρου στην Α' κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας

Έπεσε το περασμένο Σάββατο η αυλαία του πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα της Α' ΕΠΣΗ, με την "Κ" να επιχειρεί έναν μίνι απολογισμό, όσον αφορά την στατιστική εικόνα της κατηγορίας.

Πρωταθλητής χειμώνα αναδείχθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας (24β.) που στο νήμα προσπέρασε τον Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων (23β.).

Η μοναδική αήττητη ομάδα της κατηγορίας είναι τα Τρίκαλα, που όμως έχουν χάσει 4 βαθμούς, εξ' αιτίας των δύο ισοπαλιών που έφεραν.

Περισσότερες νίκες (7) έχουν πετύχει οι δύο πρωτοπόροι, η Αγ. Μαρίνα και τα Τρίκαλα, ενώ η Νάουσα είναι η ομάδα με τις περισσότερες ήττες (8), παίρνοντας την αγωνιστική που μας πέρασε τον πρώτο της βαθμό.

Το απόλυτο στο γήπεδό τους έχουν οι δύο πρωτοπόροι, η Αγ. Μαρίνα με 5 νίκες και τα Τρίκαλα με 4.

Αν βάλουμε στην ζυγαριά τις γηπεδούχες με τις φιλοξενούμενες ομάδες,οι γηπεδούχοι είναι αυτοί με τις περισσότερες νίκες, 22 στον αριθμό, έναντι 16 των φιλοξενουμένων, ενώ μόλις 6 παιχνίδια από τα 45, δεν ανέδειξαν νικητή.

Με 35 τέρματα η Αγ. Μαρίνα διαθέτει την καλύτερη επίθεση, ενώ ακολουθεί το Μακροχώρι με 29 και τα Τρίκαλα με 20 γκολ. Αντίθετα, την χειρότερη επίθεση έχουν τα Λευκάδια με μόλις 5 τέρματα και η Νάουσα με 6.

Την καλύτερη άμυνα έχει η ομάδα των Τρικάλων, η οποία δέχθηκε μόλις 3 τέρματα στα εννέα παιχνίδια του α΄ γύρου, με την Αγ. Μαρίνα να έχει δεχθεί 5. Στον αντίποδα, η Νάουσα και τα Λευκάδια, αποτελούν τον «σάκο του μποξ», αφού η πρώτη έχει δεχθεί 40 γκολ, ενώ μόλις δύο λιγότερα (38), τα Λευκάδια!

Αγ. Γεώργιος και Νάουσα, είναι οι ομάδες που μακριά απο τις έδρες τους δεν «σταύρωσαν» βαθμό ενώ η Αγ. Μαρίνα, η Μελίκη και τα Λευκάδια δεν έχουν καμία ισοπαλία, στους εννέα αγώνες του α΄ γύρου.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΕΡΚΙΔΑ" (19/12/22)