ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Α’ ΕΠΣΗ: Επιστροφή με πολλά γκολ - Η ταυτότητα της 10ης αγωνιστικής

Πρεμιέρα του Β' γύρου είχαμε το περασμένο Σάββατο στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας της ΕΠΣ Ημαθίας, όπου διεξήχθη η 10η αγωνιστική, με τους πέντε πρώτους του βαθμολογικού πίνακα να προχωράνε με νίκες.

Ισορροπημένα ήταν τα αποτελέσματα, αφού οι γηπεδούχοι και οι φιλοξενούμενοι μέτρησαν από δύο νίκες και μόνο ένα παιχνίδι δεν ανέδειξε νικητή.

ΚΟΠΑΝΟΣ - ΝΑΟΥΣΑ  3-1: Τρία γκολ, δυο δοκάρια και ένα χαμένο πέναλτι

Με τρία γκολ, δυο δοκάρια κι ένα χαμένο πέναλτι, ο Κοπανός επικράτησε με 3-1 της Νάουσας και σημείωσε την πρώτη νίκη του 2023. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-0 και παρά την μείωση του σκορ από τη Νάουσα, κράτησαν το προβάδισμα και πέτυχαν ένα ακόμη γκολ στην επανάληψη.

Στο πρώτο μέρος, ο Κοπανός είχε την υπεροχή και σημείωσε δυο γκολ. Από την άλλη, η Νάουσα, κόντρα στην ροή του ματς, μείωσε πριν το ημίχρονο σε 2-1.

Ο Κοπανός με ατομική προσπάθεια του Δ. Στογιάννη, ο οποίος πέρασε δυο αμυντικούς και τον τερματοφύλακα, σημείωσε το 1-0. Στο 42’ οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους. Ο Αντωνίου πάσαρε στον Οικονόμου και ο τελευταίος με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Νάουσα μείωσε στο 45’. Ο Καραμήτρος με πλασέ σημείωσε το 2-1.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Λύτης σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Στο δεύτερο μέρος ο Κοπανός διατήρησε το πάνω χέρι και διατήρησε το προβάδισμά του. Στο 81’ οι γηπεδούχοι έχασαν πέναλτι με τον Στογιάννη (μπλόκαρε ο Σάκκος). Στο 84’ όμως ο Στογιάννης με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή σημείωσε το 3-1.

Ο Κοπανός είχε και δεύτερο δοκάρι, στο 86΄ με δυνατό σουτ του Ορμανίδη.

Πολύ καλή η διαιτησία του Παπαργυρίου (Αργυρίου, Μπέκας)

ΚΟΠΑΝΟΣ:  (Μποζίνης) Ορμανίδης Α., Μποζίνης, ΛΥΤΗΣ (89′ Κωστογλούδης), ΓΑΤΟΥΡΤΖΙΔΗΣ, Σαμαράς, ΟΡΜΑΝΙΔΗΣ Σ., Ίντος Ε., Αντωνίου (75′ Κουκούγια), ΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Δ., Οικονόμου Χ. (85′ Χατζηπαυλίδης), Τζιβάρας

ΝΑΟΥΣΑ: (Κοτζάμπασης) Σάκκος, Ζήμνας, Μούκας, ΠΑΠΑΤΑΝΟΣ, Δημητρίου (26′ Χαβιαρόπουλος), Μίσκος, Καραμήτρος, ΚΕΡΜΑΝΙΔΗΣ, Ηλίας (80′ Μπόσι), Νατσιούλας, Καραμπινέσης (70′ Λαμπρίτσιος)

ΤΡΙΚΑΛΑ - ΜΕΛΙΚΗ 2-1: Ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο

Σε απόσταση αναπνοής από την πρωτοπόρο Αγία Μαρίνα παρέμεινε η ομάδα των Τρικάλων. Το Σάββατο αν και βρέθηκε να χάνει, ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ και κέρδισε με 2-1.

Στο πρώτο μέρος, η Μελίκη πήρε προβάδισμα και το διατήρησε έως το ημίχρονο. Στο 26’ μετά από κόρνερ, ο Κίτσα πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά σημείωσε το 0-1.

Οι γηπεδούχοι αν και ήταν μέτριοι αγωνιστικά, είχαν δυο ευκαιρίες για γκολ. Στο 22’ κι ενώ οι δυο ομάδες ήταν στο 0-0 ο Λίτσι βγήκε μόνος αλλά σούταρε άουτ. Στο 33’ ο Γ. Κίτσας είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει αλλά το τακουνάκι του από κοντά έφυγε άουτ.

Στο δεύτερο μέρος τα Τρίκαλα ανέβασαν την απόδοσή τους και πίεσαν την Μελίκη. Στο 55’ Λίτσι και Γ. Κίτσας δεν κατάφεραν από κοντά να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Στο 60’ μετά από κόρνερ του Αβραμόπουλου, ο Λίτσι πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 62’ τα Τρίκαλα έφτασαν στο 1-1. Μετά από φάουλ του Γεωργίου, ο Γ. Κίτσας με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 70’μετά από σέντρα, ο Γ. Κίτσας έπιασε ένα σουτ από κοντά αλλά ο Καψάλης απόκρουσε.

Στο 71’ οι γηπεδούχοι έκαναν την ανατροπή. Μετά από κόρνερ του Αβραμόπουλου, η μπάλα πέρασε και ο Ε. Κίτσας από κοντά έγραψε το 2-1.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν για τρίτο γκολ αλλά έχασαν μεγάλες ευκαιρίες με Λίτσι και Γ. Κίτσα στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Καλή η διαιτησία του Μαυρίδη (Γκόγκος, Ζουρνατζίδης).

ΤΡΙΚΑΛΑ:  (Κερλίδης) Ευαγγελόπουλος, Ατανάσοφ (68′ Μαρμαρίδης), Βλάχος (68′ Κίτσας Ε.), ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Σωτηράκης, Κατράνας (75′ Καμπούρης), Κίτσας Γ. (90′ Λαμπρόπουλος), Λίτσι, ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, Χλιαρόπουλος

ΜΕΛΙΚΗ:  (Μπουκουβάλας ) Καψάλης, ΛΙΠΕ, Καραγκιοζόπουλος, ΒΕΝΙΟΠΟΥΛΟΣ, Ψάλτης (46′ Μπουρδάνος), ΚΙΤΣΑ, Παρσόπουλος, Βουλγαράκης, Λαναράς (59′ Καραβαδές), Μελιόπουλος, Καλαϊτζίδης

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ – ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  1-1: Μοιράστηκαν τους βαθμούς

Ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι του Μακροχωρίου με τον Άγιο Γεώργιο. Οι γηπεδούχοι αν και προηγήθηκαν νωρίς, δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη. Ο Άγιος Γεώργιος ισοφάρισε σχεδόν αμέσως και κράτησε στο υπόλοιπο ματς το ισόπαλο αποτέλεσμα.

Το Μακροχώρι μπήκε επιθετικά στο ματς. Στο 5’ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Κωστογλίδη, σε αντεπίθεση και στο 10’ άνοιξε το σκορ. Μετά από μπαλιά ο Χασιώτης μπήκε μόνος στην περιοχή και με διπλή προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το Μακροχώρι απάντησε γρήγορα. Στο 24’ ο Σαρκατζής με πολύ όμορφο σουτ έξω από την περιοχή και από πλάγια θέση, πέρασε την μπάλα πάνω από τον Τζακέρι κι έγραψε το 1-1.

Το Μακροχώρι έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Βύζα για το 2-1 και το πρώτο μέρος έληξε ισόπαλο.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι είχαν πολλές τελικές προσπάθειες αλλά σε καμιά δεν κατόρθωσαν να νικήσουν τον πολύ καλό Καμπά. Ο Άγιος Γεώργιος ισορρόπησε το ματς μετά το 70' και θα μπορούσε να φύγει και με τους τρεις βαθμούς αν ο Σαρκατζής αξιοποιούσε  την ευκαιρία του 75', που ο ίδιος δημιούργησε.

Καλή η διατησία του Γκαλαΐτση (Παζαρτζικλής, Χριστοδούλου Κ.)

Μακροχώρι: (Απόσογλου) :Τζακέρι, Φωτόπουλος, Κιατικίδης, ΜΥΛΩΝΑΣ, Δαλήγγαρος, Βύζας, ΝΕΣΤΟΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΧΑΣΙΩΤΗΣ (84′ Τσικανόπουλος), Κωστογλίδης (84′ Βήτος), Βασιλείου, Φιλιππίδης (70′ Φαρμάκης)

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ:  (Σπυριδωνίδης) ΚΑΜΠΑΣ, ΛΙΑΤΣΟΣ, Ορφανίδης, Εμμανουηλίδης, Σαρακατσιάνος (90+3′ Δίγκας), Σπυριδωνίδης, Ντατσής, Φουρκιώτης, Σταυριανίδης, Καριπίδης (80′ Σαντίνι), ΣΑΡΚΑΤΖΗΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΡΙΜΠΑΣ

ΛΕΥΚΑΔΙΑ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 1-6: Άνετο πέρασμα

Με άνετη επικράτηση ξεκίνησε το 2023 για την Αλεξάνδρεια. Σημειώνοντας από τρία γκολ σε κάθε ημίχρονο, κέρδισε με 1-6 στα Λευκάδια.

Η Αλεξάνδρεια πήρε από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεσε για το γκολ. Στο 27’ οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ. Μετά από κόρνερ ο Ι. Πιπιλιάρης έστειλε την μπάλα από κοντά στα δίχτυα κι έγραψε το 0-1.

Στο 33’ η Αλεξάνδρεια διπλασίασε τα τέρματά της. Μετά από γέμισμα, ο τερματοφύλακας των Λευκαδίων έχασε την μπάλα και ο Ριζόπουλος σε άδειο τέρμα σημείωσε το 0-2.

Πριν το ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν και τρίτο τέρμα. Μετά από γέμισμα, ο Κίρτσογλου με κοντινή κεφαλιά στο 39’ σημείωσε το 0-3.

Τα Λευκάδια μείωσαν και πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-3. Στο 42’, μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Μισαηλίδης με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος η Αλεξάνδρεια σημείωσε άλλα τρία γκολ. Στο 50’ ο Ι. Πιπιλιάρης, μετά από σέντρα, έπιασε ένα γυριστό σουτ στο δεύτερο δοκάρι και σημείωσε το 1-4. Ο ίδιος παίκτης στο 55’ εκτέλεσε πέναλτι (το κέρδισε ο ίδιος σε ανατροπή), ο αντίπαλος τερματοφύλακας απόκρουσε και με δεύτερη προσπάθεια από κοντά σημείωσε το 1-5. Το τελικό 1-6 σημείωσε ο Ριζόπουλος με σουτ από πολύ κοντά.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Μελτζανίδη (Νησελίτης, Ραφαηλίδης).

ΛΕΥΚΑΔΙΑ: (Μαραγκός)  Δάφνος, Λαμπρίτσιος, Αμανατίδης Β., Γιαμαλίδης, Βασιλειάδης (66′ Κοσμάς), ΧΙΣΑ, ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ Σ., Γκότσης (42′ Μισαηλίδης Π.), Τσιμενίδης (66′ Λογδανίδης), Καϊσίδης (61′ Δρενοβιάδης), Ηλίας

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: (Παπατζίκος) Τασιόπουλος (46′ Διακόπουλος), Κίτσας Ε., Μουρατίδης, Τόζογλου (40′ Παπαδημητρίου), Παπακωνσταντίνου (46′ Κουκουσίτσας), ΚΙΤΣΑΣ Ν., Αλμπανίδης (56′ Χεράκης), ΠΙΠΙΛΙΑΡΗΣ Ι., Κίρτσογλου (61′ Νικολόπουλος), ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ, Πιπιλιάρης Κ.

ΒΕΡΟΙΑ – ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ 0-4: Ποδαρικό με το…δεξί

Με νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο 2023 η Αγία Μαρίνα. Στο ματς της πρεμιέρας του β’ γύρου, επικράτησε με 0-4 της Βέροιας Β’ στην Κουλούρα. Η Αγία Μαρίνα δεν χρειάστηκε να φορτσάρει. Σημείωσε δυο γκολ σε κάθε ημίχρονο, δεν απειλήθηκε ενώ στο δεύτερο μέρος είχε ευκαιρίες για περισσότερα γκολ.

Η Αγία Μαρίνα στο πρώτο μέρος, ήταν πιο απειλητική. Εκμεταλλευόμενη λάθη των αντιπάλων της, σημείωσε δυο γκολ στο πρώτο μέρος. Μετά από ένα τέτοιο λάθος, οι φιλοξενούμενοι έκλεψαν την μπάλα έξω από την περιοχή της Βέροιας στο 15’ η μπάλα έφτασε στον Ντέλλα μέσα στην περιοχή και με σουτ σημείωσε το 0-1. Στο 23’ ο Ντέλλας με τακουνάκι πάσαρε στον Μουστάκα, ο τελευταίος μπήκε στην περιοχή και με πλασέ έγραψε το 0-3.

Στο 31’ οι φιλοξενούμενοι μπορούσαν να πετύχουν τρίτο γκολ. Ο Χατζόπουλος έκλεψε την μπάλα από τον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά άργησε να πλασάρει και έδωσε την ευκαιρία σε αμυντικό να παρέμβει και σώσει την εστία της Βέροιας.

Στο δεύτερο μέρος, η Αγία Μαρίνα δημιούργησε ευκαιρίες και σημείωσε άλλα δυο γκολ. Στο 66’ ο Χατζόπουλος με δυνατό σουτ από πολύ πλάγια θέση, έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία και έγραψε το 0-3. Το τελικό 0-4 σημείωσε ο Αργυρόπουλος ο οποίος έφυγε στην αντεπίθεση μετά από κάθετη πάσα, πέρασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και σε άδειο τέρμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Μαλούτα (Χριστοδούλου Γ., Σαμαράς).

ΒΕΡΟΙΑ:  (Ανθυμιάδης) Τσανασίδης, Γράτσιανος, Φούγιας, Τάσο, Κετόγλου (72′ Βασιλακάκης), Τσανακτσίδης (35′ Φωτόπουλος), ΤΟΥΦΑΣ, Τέγος Α. (46′ Χατζηπάνος), ΧΟΧΛΙΟΥΡΟΣ, Τέγος Τ. (46′ Καλφούτζος), Καρασαρίδης (57′ Αδαμίδης)

ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ:  (Ζαρογιάννης) Κωστογλίδης, ΚΟΥΤΣΟΥΚΗΣ, Σερασκιέρης, Ράδης, Δημητρούσης (66′ Βουδούρης), ΜΠΡΕΓΚΟΥ, Μπουλάρι (73′ Λίβας), Χατζόπουλος, ΛΕΚΑ (73′ Λουτζιανιώτης), Μουστάκας (66′ Μουρατίδης), ΝΤΕΛΛΑΣ (66′ Αργυρόπουλος)

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΚΕΡΚΙΔΑ» (9/1/23)