ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Διατήρησαν το αήττητο Βέροια και Νάουσα - Η ταυτότητα της 5ης αγωνιστικής στην Α' ΕΠΣΗ

Έπεσε το περασμένο Σάββατο η αυλαία της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας της ΕΠΣΗ, με τη Βέροια και τη Νάουσα να συνεχίζουν το απόλυτο, πετυχαίνοντας εκτός έδρας νίκες.

Η «Βασίλισσα» απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής, αφού πέρασε "αέρας" από το ντέρμπι του γηπέδου της Μελίκης, κερδίζοντας με 3-0 τον τοπικό Φίλιππο, με τρία γκολ που πέτυχε στα μέσα του α' μέρους και σε διάστημα 6 λεπτών, στο 22΄ με τον Πρασσά, 25΄με τον Ιωάννου και 27΄με τον Μπεκιαρίδη.

Εύκολο ήταν το πέρασμα της Νάουσας από το Διαβατό, όπου νίκησε με το ευρύ 5-1 τον τοπικό Ατρόμητο, με την ομάδα του Γιάννη Κερλίδη να είναι ανώτερη και με δύο τέρματα του πρώτου σκόρερ της Μεληκιώτη (43', 47'), δύο του Φασίδη (12', 59') και ένα του Τζιμουλίκου (86'), να φτάνει στην τελική επικράτηση, με τους γηπεδούχους να πετυχαίνουν το γκολ της τιμής με τον Χολέβα στο 83.

Στα νικηφόρα αποτελέσματα επέστρεψε, μετά από δύο αγωνιστικές, η ομάδα του Μακροχωρίου, επικρατώντας στο γήπεδό της με 3-0 της Καψόχωρας. Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο, όπου οι φιλοξενούμενοι έμειναν από το 20λεπτο με παίκτη λιγότερο, η ομάδα του Γιώργου Απόσογλου πάτησε… γκάζι στην επανάληψη εκμεταλλευόμενη και την αριθμητική της υπεροχή, φτάνοντας στη νίκη με γκολ των Παπακωνσταντίνου (57’) και Χασιώτη (85’ & 90’).

Τον βαθμό της ισοπαλίας μοιράστηκαν Τρίκαλα και Κοπανός. Οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν τη νίκη στα χέρια τους, ανοίγοντας το σκορ στο 71΄ με τον Σαμαρά, όμως οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη, αφού ο Βολονάκης στις καθυστερήσεις του αγώνα ισοφάρισε σε 1-1.

Ισόπαλοι με το «αγγλικό» 3-3 αναδείχθηκαν Σταυρός και Πατρίδα. Οι γηπεδούχοι με νέο προπονητή τον Γιάννη Ματζιαρίδη στον πάγκο τους, προηγήθηκαν τρεις φορές στο σκορ, όμως οι φιλοξενούμενοι έφτασαν ισάριθμες φορές στην ισοφάριση, παίρνοντας τον πρώτο τους βαθμό στο φετινό πρωτάθλημα.

Στην 5η αγωνιστική, σημειώθηκαν 20 γκολ, με τρεις παίκτες να πετυχαίνουν περισσότερα από ένα, τους Φασίδη, Μελικιώτη της Νάουσας και τον Γαβριηλίδη του Σταυρού.

Την επόμενη (6η) αγωνιστική, που θα γίνει το Σάββατο 26/10, γηπεδούχοι θα είναι τόσο η Βέροια που υποδέχεται τα Τρίκαλα, όσο και η Νάουσα που θα παίξει με αντίπαλο τον Σταυρό. Γειτονικό ντέρμπι θα έχουμε στον Διαβατό, ο οποίος θα αντιμετωπίσει το Μακροχώρι, ενώ Καψόχωρα και Πατρίδα θα παίξουν εντός με την Μελίκη και τον Αγ. Γεώργιο αντίστοιχα. Ρεπό θα έχει ο Κοπανός.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ 5ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΜΕΛΙΚΗ – ΒΕΡΟΙΑ 0-3

Σκόρερ: 22’ Πρασσάς, 25’ Ιωάννου, 27’ Μπεκιαρίδης

Διαιτητής: Παπαργυρίου

ΔΙΑΒΑΤΟΣ – ΝΑΟΥΣΑ 1-5

Σκόρερ: 12’ Φασίδης 0-1, 43’ Μεληκιώτης 0-2, 47’ Μεληκιώτης 0-3, 59’ Φασίδης 0-4, 83′ Χολέβας 1-4, 86′ Τζιμουλίκος 1-5

Διαιτητής : Ρηγόπουλος

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ - ΚΑΨΟΧΩΡΑ 3-0

Σκόρερ: 57′ Παπακωνσταντίνου Γ., 84′ Χασιώτης, 90′ Φιλιππίδης

Διαιτητής: Μαυρίδης

ΤΡΙΚΑΛΑ - ΚΟΠΑΝΟΣ  1-1

Σκόρερ:  71′ Σαμαράς 0-1, 90+2′ Βολονάκης 1-1

Διαιτητής: Μελτζανίδης

ΣΤΑΥΡΟΣ – ΠΑΤΡΙΔΑ 3-3

Σκόρερ:  24’ Ντέλλας 1-0, 28’ Χάκα 1-1, 45’ Γαβριηλίδης 2-1, 52’ Τερζίδης 2-2, 56’ Γαβριηλίδης 3-2, 80’ Λέσι 3-3

Διαιτητής: Παζαρτσικλής

ΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ:

ΜΕΛΙΚΗ – ΒΕΡΟΙΑ 0-3: Πήρε το ντέρμπι και απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής!

ΔΙΑΒΑΤΟΣ – ΝΑΟΥΣΑ 1-5: Άνετο εκτός έδρας πέρασμα

Η Νάουσα έδειξε την ανωτερότητά της, περνώντας επιβλητικά με 1-5 από την έδρα του Διαβατού και «έπιασε» τη Μελίκη στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Γιάννη Κερλίδη κυριάρχησε σε όλο το ματς, ελέγχοντας τον ρυθμό και μη επιτρέποντας στους γηπεδούχους να την απειλήσουν. Με καλή κυκλοφορία της μπάλας, γρήγορες εναλλαγές θέσεων και αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια, η Νάουσα έδειξε γιατί συγκαταλέγεται στις κορυφαίες ομάδες της κατηγορίας.

Η Νάουσα μπήκε δυνατά από το ξεκίνημα και μόλις στο 12’ άνοιξε το σκορ με τον Φασίδη. Η πίεση συνεχίστηκε, με τους φιλοξενούμενους να έχουν την κατοχή και τον έλεγχο του παιχνιδιού. Ο Διαβατός αμύνθηκε σθεναρά, όμως δεν κατάφερε να ανακόψει τις προσπάθειες των επιθετικών της Νάουσας. Στο 43', λίγο πριν την ανάπαυλα, ο Μεληκιώτης διπλασίασε τα τέρματα δίνοντας σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με γκολ για τη Νάουσα, καθώς στο 47’ ο Μεληκιώτης ξαναχτύπησε, σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και ανεβάζοντας το σκορ στο 0-3. Ο Διαβατός προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά η άμυνα των φιλοξενούμενων ήταν αδιαπέραστη. Στο 59’, ο Φασίδης πέτυχε το δεύτερο γκολ του αγώνα και έγραψε το 0-4, κλειδώνοντας ουσιαστικά τη νίκη.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν στο 83' με γκολ του Χολέβα, όμως η απάντηση της Νάουσας ήρθε άμεσα. Στο 86’, ο Τζιμουλίκος διαμόρφωσε το τελικό 1-5, σφραγίζοντας μια θριαμβευτική εμφάνιση για την ομάδα του.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Ρηγόπουλου (Χαλατζιούκας καιΝατσιούρας)

ΔΙΑΒΑΤΟΣ: (Αργυρίου) Αλαμπορινός, Πετράκος, Γιαννόπουλος,Λιλιόπουλος (76′ Χολέβας), Σιδηρόπουλος, Μουρατίδης (82′ Μανιόπουλος), Νανόπουλος,Σταυριανίδης (46′ Τσιολάκης), ΤΣΙΦΛΙΔΗΣ Μ., Χαλβατζής (65′ Βοργιατζίδης), Σολάκογλου(65′ Νικολαΐδης)

ΝΑΟΥΣΑ: (Κερλίδης) Πάνου, Πίτος (65′ Τσιακίρης), Τούφας, Κυριακίδης,Αργυρίου, ΑΣΛΑΜΠΑΛΟΓΛΟΥ, Φωτόπουλος (65′ Τζιμουλίκος), Τασιώνας (57′ Χίσα),ΜΕΛΗΚΙΩΤΗΣ (65′ Χιονίδης), Τσιάμπας (57′ Καραγιάννης), ΦΑΣΙΔΗΣ.

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ - ΚΑΨΟΧΩΡΑ 3-0: Νίκη με αριθμητική υπεροχή και καθοριστικά γκολ στο τέλος

Το Μακροχώρι πέτυχε μια καθαρή νίκη με 3-0 επί της Καψοχώρας, αξιοποιώντας την αποβολή του Κ. Πάτρα στο 17ο λεπτό που άφησε την αντίπαλη ομάδα με δέκα παίκτες. Οι γηπεδούχοι άργησαν να βρουν τα δίχτυα αλλά στο δεύτερο μέρος σκόραραν τρεις φορές και πήραν τους τρεις βαθμούς.

Παρά την πίεση, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ, με τις άμυνες και των δύο ομάδων να αντέχουν. Καμιά από τις δυο αντιπάλους δεν κατάφερε να σκοράρει και το 0-0 διατηρήθηκε έως την ανάπαυλα. Η Καψόχωρα έχασε στο 17’ με κόκκινη κάρτα τον Κ. Πάτρα και άντεξε στο πρώτο 45λεπτο.

Η αλλαγή ήρθε στο δεύτερο μέρος, όταν το Μακροχώρι βρήκε λύσεις στην επίθεση από τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο. Στο 57ο λεπτό ο Γ. Παπακωνσταντίνου άνοιξε το σκορ για το Μακροχώρι. Η ομάδα εκμεταλλεύτηκε πλήρως το αριθμητικό της πλεονέκτημα και, στα τελευταία λεπτά, κατάφερε να «κλειδώσει» τη νίκη με δύο ακόμα γκολ: το 2-0 στο 84’ από τον Χασιώτη και το τελικό 3-0 στο 90’ από τον Φιλιππίδη.

Καλή η διαιτησία του Μαυρίδη, ( Ζαχαριάδης και Μουρατίδης)

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ: (Απόσογλου) Διαμαντόπουλος, Παπακωνσταντίνου Δ. (85′Κατσαμπέρης), Ψάλτης, Κοντογιάννης, ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΥΖΑΣ, Χατζηγεωργίου, Βήτος (73′Τσικανόπουλος), Γιάννινας (56′ Χασιώτης), Κωστογλίδης (56′ Φιλιππίδης),Καραβασόπουλος (56′ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ  Γ.)

ΚΑΨΟΧΩΡΑ: (Σχοινόπουλος) Γκατζούφας, Μπεκτάς, Πάτρας Ρ. (76′Λαμπρόπουλος), Πάτρας Κ., Βασιλείου (72′ Μάρκου), Όμπιντικ (70′ Μπουκλάς Γ.), ΚίτσαςΟ. (76′ Αθανασιάδης), ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ, Μαρτσέλος Ε., Αναστασόπουλος (70′Τριανταφυλλόπουλος), Αργυρόπουλος.

ΤΡΙΚΑΛΑ - ΚΟΠΑΝΟΣ  1-1: Μοιρασιά στα Τρίκαλα με δραματική ισοφάριση στις καθυστερήσεις

Σε ένα ματς που κράτησε το ενδιαφέρον των φιλάθλων μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, τα Τρίκαλα και ο Κοπανός μοιράστηκαν τους βαθμούς, με το τελικό 1-1 να θεωρείται δίκαιο αποτέλεσμα. Το παιχνίδι, γεμάτο ένταση και ρυθμό, εξελίχθηκε σε ένα δυνατό αλλά απόλυτα καθαρό ματς, με τους ποδοσφαιριστές να δείχνουν μαχητικότητα χωρίς να ξεφεύγουν από τα όρια του fairplay.

Στο πρώτο μέρος, ο Κοπανός είχε τον έλεγχο. Με καλή κυκλοφορία της μπάλας και πίεση στα αντίπαλα καρέ, οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν προϋποθέσεις για γκολ, χωρίς όμως να καταφέρουν να βρουν δίχτυα. Η άμυνα των Τρικάλων, παρέμεινε συμπαγής, αποτρέποντας κάθε κίνδυνο.

Στην επανάληψη, τα Τρίκαλα ανέβασαν στροφές, παίρνοντας σταδιακά τον έλεγχο του αγώνα. Παρότι η ομάδα του Κοπανού είχε προβάδισμα στο σκορ, οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν και συνέχισαν να πιέζουν.

Ο Κοπανός άνοιξε το σκορ στο 71’. Ο Χατζόπουλος έβγαλε εξαιρετική σέντρα και ο Σαμαράς με διπλή προσπάθεια έστειλε  την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 0-1 και δίνοντας στην ομάδα του την ελπίδα για το τρίποντο.

Ωστόσο, όπως έχει συμβεί και σε προηγούμενηαναμέτρηση (Καψόχωρα), ο Κοπανός δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα ως το τέλος. Στις καθυστερήσεις, και συγκεκριμένα στο 90+2’, ο Βολονάκης με ένα απίθανο βολέ από το κέντρο του γηπέδου ισοφάρισε για τα Τρίκαλα. Το γκολ προκάλεσε ξέσπασμα χαράς στις εξέδρες, ενώ για τον Κοπανό ήταν ένα δεύτερο χτύπημα της φετινής χρονιάς, αφού χάνει ξανά βαθμούς στις καθυστερήσεις.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Μελτζανίδης, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, διατηρώντας την ηρεμία και τον έλεγχο του αγώνα, έχοντας στο πλευρό του τους Νησελίτη και Γκόγκα.

Η ισοπαλία μπορεί να αφήνει πικρή γεύση στον Κοπανό, αλλά τα Τρίκαλα δικαιούνται να νιώθουν ικανοποιημένα για την προσπάθεια και το πάθος που έδειξαν μέχρι το τέλος.

ΤΡΙΚΑΛΑ: (Καραλιόπουλος) Παπαδόπουλος, ΒΟΛΟΝΑΚΗΣ,Ιορδανόπολος, ΜΑΝΤΖΙΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ (79′ Παπάζογλου), ΧΕΡΑΚΗΣ, Παπακωνσταντίνου,ΜΑΡΚΟΥ, Κουτσιάδης (58′ Ριζόπουλος), Αλμπανίδης, Κουκουσίτσας, Κούτσιας (58′Μπρινιάς)

ΚΟΠΑΝΟΣ: (Μποζίνης) ΟΡΜΑΝΙΔΗΣ  Α., Σαμαράς, Λύτης, Μποζίνης, Τζιβάρας,Ίντος Ε., ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΑΨΑΛΗΣ (90+1′ Μπόσι), ΤΗΛΚΕΡΙΔΗΣ (89′ Ορφανίδης), Νατσιούλας(56′ Λούρης), Δρενοβιάδης (56′ Γατουρτζίδης)

ΣΤΑΥΡΟΣ – ΠΑΤΡΙΔΑ 3-3: Συναρπαστική ισοπαλία

Στον συναρπαστικό αγώνα ανάμεσα στη Θύελλα Σταυρού και την Κίτρινη Θύελλα Πατρίδας, το τελικό σκορ έγραψε 3-3, προσφέροντας ένα ματς γεμάτο δράση και ένταση. Η Πατρίδα κατάφερε να πάρει τον πρώτο της βαθμό για τη σεζόν, ενώ ο Σταυρός προηγήθηκε τρεις φορές κατά τη διάρκεια του αγώνα αλλά δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα.

Ο Ντέλλας άνοιξε το σκορ για τον Σταυρό στο 24', όμως μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα (28') ο Χάκα ισοφάρισε για την Πατρίδα. Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ο Γαβριηλίδης έδωσε και πάλι το προβάδισμα στον Σταυρό, κάνοντας το 2-1 στο 45'.

Η Πατρίδα δεν το έβαλε κάτω και στο 52', με τον Τερζίδη, κατάφερε να ισοφαρίσει εκ νέου (2-2). Ωστόσο, η απάντηση του Σταυρού ήταν άμεση, καθώς ο Γαβριηλίδης σκόραρε για δεύτερη φορά στο 56', επαναφέροντας την ομάδα του μπροστά με 3-2. Όμως, το πείσμα της Πατρίδας φάνηκε ξανά στο 80', όταν ο Λέσι ισοφάρισε για τρίτη φορά, διαμορφώνοντας το τελικό 3-3.

Η ισοπαλία αυτή έφερε τον πρώτο βαθμό της Πατρίδας στο πρωτάθλημα, ενώ ο Σταυρός έχασε την ευκαιρία να εξασφαλίσει τους τρεις βαθμούς, αν και προηγήθηκε τρεις φορές.

Ο διαιτητής Παζαρτζικλής και οι βοηθοί Λούρης και Τσίτσης είχαν καλή παρουσία, διατηρώντας τον έλεγχο ενός δύσκολου ματς με πολλές εναλλαγές στο σκορ.

ΣΤΑΥΡΟΣ: (Ματζιαρίδης)Λίβας, Περτσούνης, Τάνης, Τσίλης Π. (57′Πίτσης), Κοτζαχρήστος, Μπρέγκου (83′Μεταλλίδης), ΣΕΡΑΣΚΙΕΡΗΣ, ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ (57′Πατσιαβούρας), Ρούμογλου (57′Τσίλης Δ.), Αβετίδης (76′Καλφούτζος), ΝΤΕΛΛΑΣ.

ΠΑΤΡΙΔΑ: (Κυριακίδης) Κουπίδης Ι., Τούσα Τ., ΧΑΚΑ, Καλαϊτζίδης Λ., Καγκέλιδης, Τούσα Ο., ΛΕΣΙ, ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ, Ζαφείρης (90’ Κουπίδης Γ.), Λέσι (65’ Τούσα Ι.), Τερζίδης (80′ Τσιούχας).

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΚΕΡΚΙΔΑ»