ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Βιογραφικό Θεόδωρου Θεοδωρίδη - Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος Βέροιας (Δ.Ε. Απ. Παύλου)

Κατάγομαι από το χωριό Αυγή Κοζάνης. Ζω πάνω από πενήντα χρόνια στη πόλη μας. Στη συνοικία Καλλιθέα πέρασα τα χρόνια της εφηβείας μου όπου ζουν ακόμη και σήμερα οι περισσότεροι συγγενείς μου από τη μεριά της μάνας μου. 

Έπαιξα ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με την ομάδα της γειτονιάς και οι αναμνήσεις μου, τα εφηβικά σκιρτήματα καθώς και τα βιώματα παραμένουν ανεξίτηλα.

Κατοικώ στο Μακροχώρι όπου έχω φαρμακείο κοντά στα σαράντα χρόνια.Πατέρας τριών παιδιών . Λειτουργούν στον τομέα της υγείας τα αγόρια μου (φαρμακοποιοί ) και η κόρη κοινωνική λειτουργός προσφέρει από το δικό της μετερίζι. Η γυναίκα μου Ευγενία πολυμηχάνημα πασχίζει για όλους μας.

Τρία εγγόνια χαρίζουν στην οικογένεια χαρά και υποχρεώσεις. Από εκεί πηγάζει και η δική μου υποχρέωση απέναντι στα παιδιά και τα εγγόνια όλων μας να σταθούμε δίπλα τους, επιδιώκοντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης σε ένα υγιές περιβάλλον.

Ασχολήθηκα με τη διαχείριση κοινών από το 2011 για μια τετραετία με αποκλειστικό γνώμονα την βελτίωση της ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.Το 2019 συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο του κ.Βοργιαζίδη δεν μπόρεσα να πείσω το δήμαρχο για τη θέληση που είχα να προσφέρω. Σύμφωνα με το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής, πίστευα ότι έπρεπε να συνεργαστούν όλες οι εκλεγμένες δυνάμεις για το καλό των συμπολιτών μας.

Ο δήμαρχος και η παρέα του ακολούθησε το μαθηματικό τύπο, αριθμητικής συνεργασίας και χωρίς προγραμματική συμφωνία προέβει σε συμφωνία με την κυρία Μπατσαρά, δίνοντας έμμισθες θέσεις ευθύνης. Αρνήθηκα να υπηρετήσω δύο αντιδημαρχίες που με προτάθηκαν, γιατί πάντα πίστευα ότι ο καθένας επιλέγει το χώρο στον οποίο μπορεί να ανταποκριθεί και να προσφέρει καλύτερα. Διαφώνησα, μετά από δύο χρόνια όταν με προτάθηκε πετσοκομμένη αντιδημαρχία καθαριότητας και περιβάλλοντος,20% των αρμοδιοτήτων του σημερινού και ήδη αντιδημάρχου από δεκαετίας.

Αντίθετος με τις απευθείας αναθέσεις και με προσβολή της προσωπικότητάς μου εκ μέρους του δημάρχου αποχώρησα από την παράταξη και από θέση ανεξάρτητου ΔΣ δίνω μέχρι σήμερα τον αγώνα μου για την πόλη. Με πολλές παρεμβάσεις και προτάσεις διαχείρισης απορριμμάτων και προστασίας περιβάλλοντος στο δημοτικό συμβούλιο προσπάθησα να βοηθήσω. Αναδεικνύοντας πολλές παραβατικότητες εκ μέρους συμπολιτών αλλά το χειρότερο εκ μέρους των υπευθύνων και εκλεγμένων διαχείρισης της ποιότητας ζωής.

Αναδείχθηκαν θέματα όπως το μπάζωμα Ρεμάτων, την ύπαρξη με την ανοχή της διοίκησης εκατοντάδων ΧΑΔΑ, το θάψιμο απορριμμάτων μέσα στο σταθμό μεταφόρτωσης καθώς και σε λαγούμια σε πρώην Χωματερή στον Άγιο Γεώργιο της δημ.ενοτ.Δοβρά από τους σημερινούς διοικούντες, σε περιφρόνηση της υγείας συνανθρώπων με την κακή διαχείριση συσκευασιών γεωργικών φαρμάκων, με το κλέψιμο χαλικιών εκ μέρους του δήμου που χωρίς άδεια προχώρησε σε εξόρυξη αμμοχάλικων καθώς και καταστροφή παραποτάμιου δάσους. ΑΦΗΝΩ τελευταία την κακή και επιβλαβή λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού της πόλης που μολύνει την τάφρο του εξηνταέξι, όπως αποδεικνύεται και από τα εργαστηριακά αποτελέσματα των ελεγκτικών αρχών.

Παρόλο τα ερωτήματα που τέθηκαν σε κάθε δημοτικό συμβούλιο προς αρμόδιους αντιδημάρχους, προέδρο ΔΕΥΑΒ αλλά και δήμαρχο καμία απάντηση δεν υπήρξε μεταφέροντας σε άλλους φορείς την ευθύνη. Οι ελεγκτικές αρχές δυστυχώς παρόλο που έχουν πορίσματα δεν τα διαβίβασαν προς τους αρμόδιους, δικαστήρια, για να σταματήσουν αυτήν την παραβατικότητα. Φυσικα όλα αυτά ποτέ δεν έγιναν γνωστά προς τους συμπολίτες μας μια και τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης αποσιωπούν.

Σήμερα πλέον η δική μου προσπάθεια στρέφεται στη λύση όλων αυτών των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν εκ μέρους των διοικούντων.

Πρωτίστως η ανάγκη επίλυσης θεμάτων ποιότητας ζωής, όπως διαχείρισης απορριμμάτων, γεωργικών αποβλήτων, βιολογικού καθαρισμού, η προστασία και ανάδειξη του περιβαντολογικού πλούτου που η φύση της περιοχής μας χάρισε. Ίσως η μεγαλύτερη ανάπτυξη για την πόλη, που χρόνια τώρα είναι στο τέλμα, είναι μέσω της διαχείρισης του νερού των ποταμών μας και ιδιαίτερα σε πρώτη φάση του Τριποτάμου με τη αγαστή συνεργασία του συλλόγου Φίλων του Τριποτάμου.

Στις άμεσες προτεραιότητες είναι η κοινωνική πολιτική, ο πολιτισμός, η τουριστικη ανάπτυξη, το συγκοινωνιακό και οι θέσεις πάρκινγκ, η φιλοζωική συμπεριφορά, ο αθλητισμός, η διαχείριση υδάτινων πόρων. Η καλή και χρηστή διαχείριση των οικονομικών συμφερόντων του Δήμου και η αξιοποίηση τους μέσω διαγωνισμών και όχι απευθείας αναθέσεων.

Σε περισσότερες και με λεπτομέρειες ανακοινώσεις ο συνδυασμός μας, με επικεφαλής τον κ.Κορωνά θα ενημερώσει τους συμπολίτες μας. Επιζητούμε τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων για το καλό της δικής μας πόλης που δυστυχώς κατά τη γνώμη μου απαξιώθηκε από τους διοικούντες των τελευταίων ετών.