ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Οικοδομικά υλικά σε κάδους ανακύκλωσης!!!

Σε συχνά διαστήματα η Αντιδημαρχία Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Βέροιας ανακοινώνει τους τρόπους διαχείρισης των απορριμμάτων.

Δυστυχώς όμως κάποιοι συμπολίτες δεν ακολουθούν τις σωστές οδηγίες και αποθέτουν τα απορρίμματά τους σε όποιον κάδο και αν δουν μπροστά τους.

Για παράδειγμα ο συμπολίτης που απόθεσε εντός του μπλε κάδου πίσω από το παλαιό εργοστάσιο του Λιμπάντση (κάτω από τον περιφερειακό δρόμο), οικοδομικά υλικά και διάφορα άλλα μπάζα.

Ο μπλε κάδος είναι μόνο για ανακυκλώσιμα και επαναχρησιμοποιούμενα υλικά και αντικείμενα, όπως: 

• Αλουμίνιο: π.χ. τενεκεδάκια αναψυκτικών κλπ.

• Λευκοσίδηρο: π.χ. κουτιά από γάλα εβαπορέ, ζωοτροφές κλπ.

• Πλαστικό: π.χ. μπουκάλια και δοχεία από νερό, αναψυκτικά, γιαούρτι, λάδι, απορρυπαντικά, είδη καθαρισμού, σαμπουάν, αποσμητικά, οδοντόκρεμες, πλαστικές σακούλες κλπ.

• Γυαλί: π.χ. μπουκάλια και βαζάκια από αλκοολούχα ποτά, τρόφιμα, χυμούς κλπ.

• Χαρτί: συσκευασίες από ηλεκτρικές συσκευές, κουτιά χυμών, γάλακτος, δημητριακών, μπισκότων, χαρτοσακούλες κλπ. Και φυσικά παντός είδους χαρτί.

Τα οικοδομικά υλικά δεν είναι ανακυκλώσιμα. Πέρα τούτου, σε περίπτωση που κάποιος έχει για πέταγμα αδρανή υλικά, πρέπει να ειδοποιεί το αρμόδιο γραφείο του Δήμου (2331350634) και μετά να τα αποθέτει εκτός κάδων. Ούτε στους πράσινους κάδους…

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΒΕΡΟΙΑ" (6/11/23)