ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Όλα έτοιμα για την γιορτή του Ημαθιώτικου ποδοσφαίρου (φωτο)

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης (2/5) στον πολυχώρο "Ελιά" η συνέντευξη τύπου του τελικού Κυπέλλου της ΕΠΣ Ημαθίας, μεταξύ της ΒΕΡΟΙΑΣ και του Μ. ΑΛΕΞ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ο οποίος θα διεξαχθεί το Σάββατο 4 Μαΐου στις 7μμ στο Δημοτικό στάδιο της πρωτεύουσας της Ημαθίας.

Τόσο οι άνθρωποι της ΕΠΣ Ημαθίας όσο και οι εκπρόσωποι των δύο φιναλίστ, ευχήθηκαν να είναι ο τελικός μια πραγματική γιορτή του ποδοσφαίρου και να την παρακολουθήσουν πολλοί φίλαθλοι. Για τον λόγο αυτό άλλωστε δεν έχουν προγραμματιστεί αγώνες των πρωταθλημάτων της Ένωσης την ημέρα εκείνη.

Αγωνιστικά, σίγουρα η "Βασίλισσα" φαντάζει ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, κάτι που παραδέχτηκαν άπαντες, ωστόσο οι "πράσινοι" έδειξαν από την πλευρά τους, με την μέχρι τώρα πορεία τους, ότι δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος και θα διεκδικήσουν τις όποιες πιθανότητες τους αναλογούν.

Να σημειωθεί ότι απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες από τον πρόεδρο της ΕΠΣΗ Στέργιο Μουρτζίλα στους προέδρους των δύο ομάδων, Βασίλη Παπαδόπουλο και Στέφανο Αποστολίδη, ενώ τα ΤΡΙΚΑΛΑ τίμησαν με πλακέτα τον αρχηγό της ΒΕΡΟΙΑΣ Αλέξανδρο Βεργώνη για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο.

Όλοι όσοι βρέθηκαν στο πάνελ, πριν αναφερθούν στον τελικό, ευχήθηκαν Χριστός Ανέστη στους παρευρισκόμενους, ενώ έδωσαν τα συγχαρητήρια, τόσο στους παίκτες των ομάδων τους, τους προπονητές και τις διοικήσεις τους, για την συμμετοχή στον τελικό.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ Στέργιος Μουρτζίλας, καλωσόρισε τους δύο φιναλίστ και τους δημοσιογράφους και μίλησε για την αναβάθμιση του θεσμού του κυπέλου που επιχειρεί φέτος η διοίκησή του, με την δεξίωση στις δύο αποστολές και την διεξαγωγή του τελικού ημέρα Σάββατο και βραδινή ώρα, υπό το φως των προβολέων του Δημοτικού σταδίου της Βέροιας. Τέλος ευχήθηκε να κερδίσει ο καλύτερος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΒΕΡΟΙΑΣ Στέφανος Αποστολίδης, αφού θύμισε ότι η ομάδα του, σε δύο περιόδους της ιστορίας της που αγωνίστηκε στον θεσμό του κυπέλλου της ΕΠΣΗ, το κατέκτησε ισάριθμες φορές, ενώ την περίοδο 2002-2003 στέφθηκε κυπελλούχος Ερασιτεχνών Ελλάδος, τόνισε:

«Όταν ξεκινήσαμε με τους συνεργάτες μου πέρσι τον Ιούλιο, είπαμε ότι δεν θα αφήσουμε τίποτα να πέσει κάτω και ότι διεκδικήσουμε θα το κερδίσουμε. Η αρχή έγινε με την κατάκτηση της πρώτης θέσης του 2ου ομίλου της Γ' Εθνικής και την άνοδό μας στην Β' Εθνική. Θα συνεχίσουμε με την κατάκτηση του κυπέλλου, γιατί είναι υποχρέωσή μας στην ιστορία του συλλόγου μας. Καλώ τον φίλαθλο κόσμο της Ημαθίας να έρθει το Σάββατο στο γήπεδο της Βέροιας και είμαι σίγουρος ότι οι ομάδες θα τους αποζημιώσουν με ένα όμορφο θέαμα».

Ο πρόεδρος των ΤΡΙΚΑΛΩΝ Βασίλης Παπαδόπουλος, ευχήθηκε να γίνει ένας όμορφος τελικός και να κερδίσει ο καλύτερος, ενώ υπενθύμισε ότι η ομάδα του συμμετέχει για πέμπτη φορά σε τελικό κυπέλλου και αυτή του Σαββάτου θα είναι η δεύτερη συνεχόμενη. Στο τέλος τόνισε ότι είναι μεγάλη η χαρά, αλλά και τιμή για την ομάδα του, που θα έχει αντίπαλο στον τελικό την ΒΕΡΟΙΑ.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο προπονητής των ΤΡΙΚΑΛΩΝ Δημήτρης Πρίντζιος, που δεν έκρυψε την αγάπη του για την ΒΕΡΟΙΑ, της οποίας είναι πιστός φίλαθλος, κάτι που κληρονόμησε από τον πατέρα του, με τον οποίο ξεκίνησε να την παρακολουθεί την δεκαετία του 1990 και την παρακολουθεί μέχρι και σήμερα. Έτσι θερμά ήταν τα λόγια του για την Σαββατιάτικη αντίπαλό του, για την οποία είπε πως δεν πρέπει να αγωνίζεται σε τέτοιες κατηγορίες και πως είναι το καμάρι της Ημαθίας, η «Βασίλισσα του Βορρά». Τέλος για τον τελικό ευχήθηκε να κερδίσει ο καλύτερος και πιο τυχερός.

Ο προπονητής της ΒΕΡΟΙΑΣ Σάκης Θεοδοσιάδης τόνισε: «Τιμούμε τον θεσμό του κυπέλλου της Ένωσής μας. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την πρωτοπόρο της ΕΠΣΗ ομάδα των ΤΡΙΚΑΛΩΝ. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για την κατάκτηση του κυπέλλου».

Την σκυτάλη των δηλώσεων στην συνέχεια πήραν οι αρχηγοί των δύο φιναλίστ. Ο Αλέξης Βεργώνης μεταξύ άλλων τόνισε: «Θέλουμε και το κύπελλο, για να δικαιώσουμε τον αγώνα όλων μας την χρονιά που πέρασε».

Όσο για τον αρχηγό των ΤΡΙΚΑΛΩΝ Γιάννη Κυρκιλιανίδη, αφού έκανε γνωστό ότι αυτός ο αγώνας θα είναι ο τελευταίος της ποδοσφαιρικής του καριέρας για τον θεσμό του κυπέλλου, αναφέρθηκε στον στόχο της ομάδας του που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και φυσικά του κυπέλλου, ενώ τελειώνοντας τόνισε: «Μας δίνει κίνητρο η δύναμη και το όνομα της αντιπάλου μας. Κίνητρο για τους νεαρούς συμπαίκτες μου, οι οποίοι θα ήθελαν να φορέσουν την φανέλα της ιστορικής «Βασίλισσας».

Μετά το πέρας της συνέντευξης ακολούθησε δεξίωση προς τις αποστολές των δύο ομάδων και τους δημοσιογράφους.